במשטרה סבורים כי העבריין החדרתי אסי חילי (22), מחזיק במקום מיסתור את האקדח שנשדד באלימות לפני חודש וחצי ממאבטח בחדרה. בשל כך, הוגברו המעקבים אחריו בתקווה כי יעשה טעות שתוביל את הבלשים לאותו אקדח שיאפשר סוף סוף להעמידו לדין
לפני כחודש וחצי צעד ברחוב פיק"א בחדרה, מאבטח בשנות ה-60 לחייו בדרכו לעבודתו במוסד חינוכי בעיר. לפתע זינקו עליו שלושה צעירים כשאחד מהם רכוב על אופנוע ריססו גז מדמיע בפניו, היכו אותו מכות נמרצות ושדדו את אקדחו. בעודו שרוע פצוע על הריצפה נמלטו השלושה מן הזירה כשהאקדח בידם.
הבלשים יושבים לו על הזנב. אסי חילי (צילום: שלומי גבאי)
כוחות גדולים של המשטרה שהוזעקו למקום החלו בסריקות בכל האזור אולם החשודים הצליחו להימלט. צוות של מד"א פינה בדחיפות את המאבטח הפצוע לבית החולים הלל יפה שם שהה במשך כשבועיים כשהוא סובל מקרע בטחול ושברים בפניו.
החוקרים אספו את סרטוני מצלמות האבטחה באיזור וגבו עדויות ממספר עדי ראיה וכן פעלו במישור המודיעיני מה שהביא למעצרם של חילי ועוד שני חשודים שאחד מהם קטין בן 17. השלושה נחקרו שעות רבות במחלק התישאול של התחנה והחוקרים הטיחו בהם את החשדות כנגדם אולם השלושה הקפידו לשמור על זכות השתיקה והכחישו את המיוחס להם.
מרשו מכחיש כל קשר לפרשה. עו"ד רותם כהן צילום: שלומי גבאי
לידי החוקרים הגיעו שני סרטונים שתיעדו את השוד, אחד שצולם ממצלמת רכב שחלף במקום וסרטון נוסף שצולם במכשיר טלפון נייד ע"י עובר אורח בהם נראים לכאורה השלושה בפנים מכוסות כשהם תוקפים את המאבטח. במשטרה סברו כי חילי הוא היוזם והמתכנן של האירוע החמור וניסו בכל דרך אפשרית להפלילו.
החוקרים ביצעו פעולות חקירה רבות ומגוונות ואף ערכו מספר מסדרי זיהוי לחשודים אולם אותם עדי ראיה שנוכחו בזירה בעת השוד לא הצביעו על חילי בזמן המסדר. לאחר עשרה ימי מעצר, הוא שוחרר יחד עם חשוד נוסף ואילו רק כנגד הקטין שחבש קסדה בעת השוד והיא נתפסה אצלו כשרידי ד.נ.א שלו נמצאו בה הוגש כתב אישום חמור לבית המשפט המחוזי בחיפה ובימים אלו משפטו מתנהל.
במשטרה חוששים כי חילי מחזיק את האקדח שנשדד במקום מיסתור והוא עתיד לבצע עימו פשעים חמורים בקרוב. בלשים יושבים לו על הזנב ומחכים בקוצר רוח שיעשה את הטעות שתוביל אותם אל אותו האקדח מה שיביא גם להפללתו בתיק השוד.
בינתיים, מנסים בפרקליטות לנהל משא ומתן עם הקטין שכנגדו הוגש כתב אישום ולשכנעו להחזיר את האקדח ולמסור לחוקרים את שמותיהם של שני מבצעי השוד שהיו עימו בתמורה להקלה משמעותית בעונש הכבד שמרחף מעל ראשו.
חילי שהשתחרר ממאסר לפני כשנה מעסיק יתר על המידה את המשטרה שמייחסת לו ביצוע עבירות חמורות כגון ירי, השלכת רימונים, הצתות וסחר בסמים אולם עד כה טרם הצליחו במשטרה לגבש כנגדו ראיות מפלילות ולהעמידו לדין.
"אנחנו יודעים בוודאות שאסי חילי היה המח מאחורי השוד האלים הזה והצליח להתחמק פעם נוספת מעונש" אמר לפלאשנט קצין בכיר במחוז חוף. אולם נמשיך לשבת עליו עד שנתפוס אותו ונעמידו לדין ציין אותו קצין.
סנגורו של אסי חילי רותם כהן מסר בתגובה: "בתיק זה, החל מרגע מעצרו, הכחיש מרשי כל קשר לחשדות החמורים המיוחסים לו, לצד זאת, הצגנו לבית המשפט את אותה החולשה הראייתית המשמעותית באשר לחלקו.
העובדה ששוחרר, מדברת בעד עצמה."
איש החסד הנתנייתי אלעזר פרץ מ׳מטה משיח׳ ערך כמידי שנה ביקור במשרדי עיריית נתניה, שם תקע בשופר וחילק ערכות דבש יחד עם ברכת הרבי מליובאוויטש לשנה טובה ומתוקה. ראש העיר אבי סלמה בירך את פועלו של איש החסד למען תושבי העיר. עוד ביקר פרץ במשרדי סגן ומ״מ ראש העיר שלו אלגלי, סגן ראש העיר אמיה טאגה, מנכ״ל העירייה מויש לוי, מ״מ מנכ״ל העירייה אלון אהרן ומנהל אגף הקליטה בני אמר.
סגן ומ״מ ראש העיר, שלו אלגלי, השתתף השבוע באריזת סלי מזון לקראת ראש השנה יחד עם חב״ד נתניה ופלוגת חיילי צה״ל. במהלך הפעילות נארזו סלי מזון שיועברו למשפחות לקראת החג, כחלק מהפעילות שמקיימים בחב״ד נתניה לאורך השנה למען תושבי העיר. ישר כח!
לקראת השנה החדשה, פסטיבל הדבש חוזר בחגי תשרי תשפ"ז 2026, ומזמין משפחות להכיר מקרוב את עולמן המסקרן של דבורי הדבש. במסגרת הפסטיבל ייפתחו מרכזי מבקרים ומכוורות ברחבי הארץ, והקהל יוכל לפגוש דבוראים, לצפות בכוורות זכוכית, להתנסות ברדיית דבש, להשתתף בסדנאות יצירה ולטעום דבש ישראלי מזנים שונים. בין התחנות המשתתפות באזור המרכז: משק דבורים סימון בכפר סירקין, משק לין בכפר ביל"ו, "מאחורי הדבש" בכפר חב"ד ו"הכוורת" של שי ספקטור בכפר רות. בצפון ייקחו חלק מכוורות ביסוד המעלה, דפנה, מנות, פקיעין ומקומות נוספים. גיל שצברג, מנכ"ל המועצה להאבקה ודבש, מזכיר כי מאחורי המתיקות מסתתרת גם שליחות חשובה: דבורי הדבש אחראיות להאבקת גידולים חקלאיים ולשמירה על אספקת המזון. המבקרים יוכלו גם לרכוש דבש טהור ישירות מהמגדלים ולתמוך בחקלאות המקומית לקראת החג. לפרטים נוספים חפשו בגוגל: המועצה להאבקה ודבש. חג שמח!
שירי חגואל סיידון פתחה את שנת הלימודים בסבב ביקורים מרגש במוסדות החינוך ברחבי נתניה. במהלך הבוקר היא הגיעה לחטיבת אלתרמן, לבתי הספר שמרית, דבורה עומר ומורשת זבולון וכן לגני מורשת זבולון, שם פגשה ילדים נרגשים, צוותי חינוך, הנהגות הורים ומשפחות שליוו את התלמידים ביום הראשון. בין החיוכים, השירים, הריקודים והפרפרים בבטן, סיפרה חגואל סיידון כי נזכרה מחדש מדוע היא כל כך אוהבת להיות בשטח. לדבריה, מעבר לשמות בתי הספר והגנים, היא לוקחת איתה בעיקר את האנשים שפותחים שנה חדשה עם הרבה אחריות, אהבה והתרגשות. מבחינתה, זה היה יום חג קטן במקומות רבים בעיר.