משרד התחבורה אישר הכללתם של שישה עורקים ראשיים בפרויקט לתכנון נתיבי תחבורה ציבורית, וכן פיתוח ושדרוג שישנו את פני העיר
לאחר עבודה ממושכת של אגף הנדסה מול משרד התחבורה, אישר המשרד תכנון של 6 נתיבי תחבורה ציבורית בעיר, ברחובות: הנשיא, אחד העם, רמב"ם, השלום, הגיבורים והלל יפה. היקף התכנון כ-24 מיליון שקלים במימון משרד התחבורה, כאשר הפרויקט עצמו נאמד בהיקף ובעלות ביצוע של מאות מיליוני שקלים, מה שמעיד על אמון מלא של משרד התחבורה בעיריית חדרה ביכולת הביצוע שלה ובמדיניות אותה מוביל ראש העיר.
ראש העיר צביקה גנדלמן הנחה את אגף ההנדסה להתחיל בתכנון באופן מידי, בדגש על רחוב הנשיא, וזאת במטרה להגיע לשלב ביצוע העבודות מוקדם ככל האפשר.
תכנון נת"צ (צילום: אילוסטרציה)
כזכור, במסגרת שיפור פני העיר ושדרוג מערך התחבורה, פנתה העירייה למשרד התחבורה בבקשה לקדם פרויקט הכולל תכנון והסדרה של נתיבי תחבורה ציבורית בעורקים הראשיים בעיר. הפרויקט צפוי לכלול הסדרת נתיבי העדפה לתחבורה ציבורית, שדרוג מערך הכבישים הקיים, והסדרת המרחב הציבורי באזור הנכלל. התכנון יכלול נתיב תחבורה ציבורית, נתיבי תנועה לכלי רכב, נתיבי חנייה, נתיבי אופניים, ומעברים מוסדרים להולכי רגל. הפרויקט יאפשר לעירייה לעבור לשיטות תכנון הוליסטיות, הכוללות טיפול יעיל בנגר העלי (ניקוז), שימוש בשטחים לאורך התוואי להחדרת מים, נטיעות ופיתוח סביבה ירוקה, הנגשת המרחב הציבורי ועוד.
פרויקט בהיקף כה נרחב צפוי לשנות את פני העיר, לשפר את איכות החיים, להפחית את התלות של התושבים ברכבים פרטיים, לשפר את חזות העיר, לצמצם משמעותית את תקני החנייה, ולסייע בקידום פרויקטים של התחדשות עירונית. במסגרת הפרויקט יתוכננו נתיבי התחבורה הציבורית, וכלל המרחב, בדגש על פיתוח נופי וסביבתי שיעודד שימוש במרחב הציבורי.
לוסי איוב מכתיבה את הקצב: הברלט שגנב את ההצגה. מי שצפה בשבוע שעבר בפרק של רוקדים עם כוכבים לא יכול היה לפספס את הנוכחות המרשימה של המנחה לוסי איוב - וגם לא את הבחירה האופנתית שבלטה על המסך: חליפת טוקסידו שחורה בגזרה מחויטת ונקייה, עם טוויסט במרכז – ברלט תחרה של מותג ההלבשה התחתונה JACK KUB שהפך לאלמנט שמכתיב את כל הלוק. ניתן להשיג ברשת חנויות JACK KUBA.
רשת BBB פותחת את סניפיה למשלוחים ואיסוף עצמי בהתאם להנחיות פיקוד העורף- התפריט החדש שהושק בשבוע שעבר זמין כעת גם במשלוחים: בהתאם להנחיות פיקוד העורף לסגירת המסעדות לישיבה, סניפי רשת BBB יהיו פתוחים לפעילות במתכונת של משלוחים ואיסוף עצמי בלבד, בהתאם להנחיות ולהתפתחויות המצב הביטחוני בכל אזור ואזור. כחלק מהמאמץ להחזיר שגרה גם בימים מורכבים, ניתן להזמין גם את תפריט הקיץ החדש, שהושק רק בשבוע שעבר ומביא עמו מנות מפתיעות, עשירות בטעמים וייחודיות ל-BBB. שמרו על עצמכם. שיהיה בתאבון!
מלון דן כרמל אירח את השחקנית חני נחמיאס ויהודה אליאס שטיילו בחיפה וקפצו לביקור במלון. בן ינובר, מנכ"ל מלונות דן באזור חיפה ומנכ"ל דן כרמל ערך סיור במלון לחיים אוסדון (דוד חיים) שהתארח במלון והראה לו את הגינה החדשה במלון. חני נחמיאס שבדיוק הגיעה למלון הפתיעה את אוסדון במהלך הסיור בגינה של דן כרמל והצטרפה אליהם יחד עם יהודה אליאס. אורחי דן כרמל שראו את כל החבורה בגינה חשבו שתהיה הופעה למבוגרים של חני ויהודה ולילדים של ה-"דוד חיים", אבל בסוף כולם הסתפקו בסלפי עמם.