מתקני כושר שהוצבו בפארק הנחל משדרגים את חוויית הבילוי בפארק, בנוסף לפינות ישיבה, מתקני משחקים, אטרקציות תיירותיות וטיולים בחיק הטבע
עיריית חדרה, באמצעות "נחלים" החברה לפיתוח תיירות, הציבה מתקני כושר בפארק נחל חדרה, בסמוך למתקני המשחקים בפארק.
מתקני הכושר נועדו לשפר את חוויית הבילוי וההנאה של המבקרים בפארק, בו מותקנות גם פרגולות הצללה לפינות הישיבה והתצפית. בנוסף לפרגולות הותקנו ברחבי הפארק גם מצלמות אבטחה ומערכת כריזה לשיפור השירות והבטיחות.
מכשירי כושר על גדות הנחל (צילום: דוברות העירייה)
בנוסף למתקני הכושר והפינות המוצללות, נהנים באי הפארק ממסלולי טיול מגוונים, שולחנות פיקניק, ובעונת החורף גם תצפית על כרישים הנמשכים לשפך הנחל. ברחבי הפארק מוצבים מתקני משחקים ייחודיים, כולל התאמה לנגישות, המשלבים מוטיבים של אנרגיה חלופית אקולוגית ומוטיבים המתאימים למאפייניו של הפארק, למשל נחל וטבע. כמו כן משולבים צבעי ים וחוף, אף הם בין מאפייני הפארק.
הפארק משופע באטרקציות תיירותיות כמו אנדרטת אבשלום פיינברג, והפסל הקינטי לזכר נחצ'ה היימן שהלחין את שירו של נתן יונתן "חופים", אשר נכתב על נחל חדרה.
הנחל עצמו הינו נכס טבעי חשוב המשולב בפארק, עם שכיות חמדה טבעיות רבות ובתי גידול חשובים לשימור הטבע והסביבה. את גדות הנחל מחבר גשר המשמש הן הולכי רגל והן רוכבי אופניים, ומהווה אטרקציה נופית ותיירותית לבאי הפארק.
פארק הנחל הוא ריאה ירוקה ברמה אזורית, והפך בעשור האחרון לפנינת פנאי אמתית המושכת מבקרים רבים. הפארק נגיש לאוכלוסייה עם מוגבלות, כולל חנייה מרווחת, מדשאות ושבילים.
בנוסף, במהלך השנה ובחופשות חגים מתקיימים בפארק מופעי תרבות, פסטיבלים ופעילויות לכל המשפחה, המושכים משפחות ומטיילים מכל רחבי הארץ.
קבוצת לוריאל ישראל ועמותת ״יוזמות עתיד״ פותחות לימודי הכשרה ליזמיות בעלות עסקים קטנים בישראל, המיועדת לנשים בעלות עסקים קטנים בתחום הביוטי מהפריפריה הגיאוגרפית והחברתית, ומציעה הכשרה בניהול, שיווק ודיגיטל לצד ליווי ומנטורינג מקצועי, לחיזוק העסק והעצמאות הכלכלית. ניתן להגיש מועמדות עד 25 באוקטובר 2026. הנוכחים; אלי שגיב מנכ"ל לוריאל ישראל, נטשה אורותונוב - בוגרת התוכנית וצופית גורדון, מנכ״לית עמותת "יוזמות עתיד".
אמילי קופר ממשיכה לבסס את מעמדה כאחת הדמויות המסקרנות שיצאו מעולם הריאליטי בישראל. אחרי שהפכה לאחת הדמויות המדוברות בבית ״האח הגדול״, קופר ממשיכה להתפתח בכמה חזיתות במקביל לטלוויזיה, אופנה ומוזיקה. בשבוע שעבר כיכבה בפרק הראשון של ״דה וויס״, שסומנה כהבטחת העונה החדשה ע"י השופטים בפאנל, כשהגיעה לאודישן בו הצטרפה לנבחרת של נועה קירל. מייד לאחר האודישן המדובר הצטלמה לקמפיין אלדו. אמילי על הסט: "היה לי קשה מאוד לקרוא אחרי התוכנית את הטוקבקים, אבל בחרתי להתמקד באלו שפרגנו וחילקו אהבת חינם".
תערוכת היחיד של האמנית ענת בן עזרא, "עפה", מוצגת בימים אלה במתחם שדרות אלרוב ממילא בירושלים, באוצרותה של מיכל סדן. התערוכה, תינעל ב-15.11.26, מציגה פסלים מרשימים המעוגנים במסורת הפיסול הריאליסטי ומשלבים עוצמה, רגישות, תנועה והבעה. בן עזרא מפיחה חיים בחומר הדומם ויוצרת דמויות שלכל אחת מהן סיפור משלה, תוך חיבור בין המציאות היומיומית לעולמות של חלום, פנטזיה, רוחניות ודמיון. עבודותיה נעות על קו התפר שבין ריאליזם לפנטזיה ומתאפיינות בריבוי פרטים ומשמעויות ובשפה פיגורטיבית נשית ואישית. התערוכה מוצגת בשדרות אלרוב ממילא, רחוב יצחק קריב 6, ירושלים. לפרטים נוספים חפשו באתר של האמנית ענת בן עזרא.
האמן הרי לנגבהיים פותח את תערוכת היחיד "והיה הסיפור לצבע", המחברת בין ספרות, סיפורי התנ"ך ואמנות חזותית. התערוכה, באוצרות מיכלי אדלר וד"ר גליה דוכין אריאלי, נפתחה בשבוע שעבר בגלריה Global Art, רחוב מרכז בעלי מלאכה 13, תל אביב, ותינעל ב-7.11.26. לנגבהיים, אמן, מדען ומנהל בכיר בתעשיית הביוטכנולוגיה, הופך באמצעות קו וצבע את סיפורי ש"י עגנון לעולם חזותי עשיר. לאחר מחקר מעמיק וביקור בנופים שבהם מתרחשים הסיפורים, הוא מרכז על גיליון אחד עלילות הנפרשות לעיתים על פני עשרות עמודים. העבודות מזמינות את הצופים למסע בין ירושלים העתיקה, מזרח אירופה ועולמות הדמיון. בהצלחה!