היום נערך טקס הענקת דרגות ניצב ומינוי סגן המפקח הכללי של משטרת ישראל, במעמד השר לבטחון הפנים, גלעד ארדן ומ״מ מפכ״ל המשטרה, ניצב מוטי כהן
ניצב אלון אסור מונה לתפקיד סגן המפקח הכללי של משטרת ישראל. בתפקידו האחרון שימש כמפקד מחוז צפון במשטרה. ניצב אסור (54) מתגורר בבנימינה נשוי לחגית ואב לשניים. בעל תואר ראשון במשפטים, פילוסופיה ותולדות עם ישראל ותואר שני בתולדות עם ישראל. בין תפקידיו האחרונים: מפקד תחנת פתח תקווה, קצין מבצעים במחוז מרכז ומפקד המכללה הלאומית לשוטרים.
למחליפו בתפקיד מפקד מחוז צפון של משטרת ישראל, מונה תנ"צ שמעון לביא וקודם לדרגת ניצב. בתפקידו האחרון שימש כסגן מפקד מחוז מרכז. תנ"צ לביא (49) מתגורר בהוד השרון, נשוי לשרון ואב לשלושה. בעל תואר ראשון במנהל עסקים ותואר שני במנהל ציבורי. בין תפקידיו האחרונים: ק' אג"מ מחוז תל אביב, מפקד מרחב דן ומפקד מרחב שרון.
ארדן, אסור וכהן (צילום: דוברות המשטרה)
השר לבטחון הפנים, גלעד ארדן אמר בטקס הענקת הדרגות: "משטרת ישראל, שנמצאת בחזית המאבק בטרור ובפשיעה, זקוקה לקצינים ערכיים ומקצועיים שיחזקו את אמון הציבור ואת הביטחון האישי של אזרחי ישראל. עבודת המשטרה לא נפסקת אף פעם, גם לא בתקופת הבחירות, ולכן שמחתי למנות היום לכמה מהתפקידים הבכירים ביותר במשטרת ישראל, "השוטר מספר 2" - סגן המפקח הכללי, ראש אגף תמיכה לוגיסטית, ומפקד המחוז הצפוני, קצינה וקצינים מקצועיים ואיכותיים, שימשיכו לחזק את יכולות המשטרה כאחד הארגונים הבטחוניים החשובים במדינה".
"ניצב אלון אסור וניצב שמעון לביא מגיעים לתפקיד עם ניסיון רב, במיוחד בעבודה מול החברה הערבית, אחד האתגרים המשמעותיים ביותר של המשטרה בשנים האחרונות. ניצב איילת ירוחם היא אחת הקצינות המנוסות במשטרה בתחום התכנון, ארגון ולוגיסטיקה, והיא מביאה לתפקיד ידע וניסיון הכרחיים בתקופה שבה המשטרה סופגת קיצוצי תקציב כואבים. אני גאה שלראשונה תכהן אישה שנייה בתפקיד ניצב במשטרת ישראל, וחמישית בסגל הפיקוד הכללי של המשטרה מאז התחלתי בתפקידי״.
מ״מ מפכ״ל המשטרה, ניצב מוטי כהן, בירך את הקצינים ואמר: ״זהו בוקרו של יום שבו משטרת ישראל משלימה את תמונת סגל הפיקוד הבכיר העתידי של הארגון. איילת משמשת כממלאת מקום של אגף תמיכה לוגיסטית כבר מספר חודשים ומובילה תהליכים ארגוניים שונים, הן בהתייעלות ארגונית והן בהנגשת השירות. אני שמח על מינוייך שמביא עמו עוצמה נשית נוספת לשולחן סגל הפיקוד הבכיר של משטרת ישראל. שמעון, שביצע במשך שנים רבות מגוון תפקידי פיקוד בארגון ואנשים תמיד הלכו אחריך בראש מורם. אין לי ספק שתביא עמך ידע רב ומניסיונך עם מינוייך למחוז הצפוני שהוא אחד המחוזות המאתגרים ביותר״.
לסמפכ"ל המשטרה החדש ניצב אלון אסור אמר מ"מ המפכ"ל: "אלון, שימשת בשנים האחרונות כמפקד מחוז צפון, שם התמודדת רבות עם הפשיעה בחברה הערבית ואתגרים ביטחוניים שונים. הובלת תהליכים לחיזוק המחוז הצפוני, בבניית תחנות משטרה חדשות, בהשקעת מחשבה ובתחום הקהילתי במגזר היהודי והערבי. בתפקידך החדש כסגן המפכ"ל, יש לך הרבה תהליכים ארגוניים להוביל ואין לי ספק שתעשה זאת על הצד הטוב ביותר".
לאחר שהמראה החדש של גלית גוטמן זכה לחשיפה תקשורתית רחבה, ועורר באזז ברשתות החברתיות, נחשף המהלך שעומד מאחורי השינוי: קמפיין חדש למותג צבעי השיער אקסלנס קרם מבית לוריאל פריז. במסגרת הקמפיין, בהובלת אשת הטלוויזיה ואייקון הסטייל הישראלי גלית גוטמן, היא נפרדת לראשונה מזה שנים מהמראה הבלונדיני המזוהה עמה וחוזרת לגוון החום שליווה אותה בתחילת דרכה - צבע נעוריה.
פסטיבל האוכל של נתניה חגג בגדול בכיכר העצמאות והביא איתו ערב של טעמים, מוזיקה ואווירה נהדרת. רגע לפני העלייה לבמה תפסנו את סגן ומ״מ ראש העיר, שלו אלגלי, יחד עם סאבלימינל, באירוע שסיכם קיץ גדוש בפסטיבלים, הופעות ואירועים ברחבי העיר.
תערוכת יחיד של האמנית רותי סגל, "הכחול הגדול", תיפתח ב-10 בספטמבר בבית האמנים בתל אביב, באוצרותו של אריה ברקוביץ. התערוכה פורשת מבט על יצירתה לאורך השנים, כשהטבע ובמיוחד הים, השמיים והעצים, עומדים במרכזה. הצבע הכחול משמש כחוט המקשר בין העבודות, שבהן נעה סגל בין ריאליזם להפשטה. באמצעות משיכות מכחול רחבות וצבעוניות עזה היא מפרקת את נופי הטבע ומרכיבה אותם מחדש, כשהנוף הופך גם למרחב של זיכרון, רגש וגעגוע. התערוכה תוצג עד 3 באוקטובר בבית האמנים, ברחוב אלחריזי 9 בתל אביב.
גלריית האמנים של עופר רמת אביב תארח יד ה-31.8.26 ארבע תערוכות חדשות, המציגות מגוון רחב של שפות אמנותיות: פיסול, צילום ואמנות דיגיטלית של ארבעה אמנים בעלי רקע ייחודי: שימי דהן, ד”ר אירינה רפוביץ’, מרים גלעד וירמי אפשטיין: התערוכות פתוחות לקהל הרחב.