ועדת המכרזים של עיריית חדרה בחרה לתפקיד את שפרה סטרוסקי, עד לאחרונה מנהלת תחום באגף לחינוך על-יסודי במשרד החינוך
ועדת המכרזים של עיריית חדרה בחרה בשפרה סטרוסקי לתפקיד מנהלת אגף החינוך בעירייה. סטרוסקי, נשואה ואם ל-3, תושבת פסגות אפק בראש העין. בעלת תואר ראשון במינהל עסקים ומדעי המחשב ותואר שני במינהל ומנהיגות בחינוך מאוניברסיטת תל אביב.
בוגרת תוכנית גוונים, צמרות ומפרש למנהלים יזמים פורצי דרך. בעברה ניהלה את חטיבת הביניים גוונים בראש העין ומיצבה אותה כ"בית ספר למנהיגות מעצבת" בשיתוף המרכז הבינתחומי בהרצליה. במהלך כהונתה כמנהלת חטיבת גוונים נבחרה החטיבה על-ידי משרד החינוך כחטיבה היחידה בארץ המדגימה אוריינות המאה ה-21, וזכתה בפרס החינוך מטעם משרד החינוך. לאחר מכן ניהלה את תיכון אביב ברעננה, והובילה בו את מיזם "נראות האדם במערכת החינוך".
שפרה סטרוסקי (צילום: דוברות העירייה)
כיום מכהנת כמנהלת גף עבודות גמר ומיומנויות המאה ה-21 באגף לחינוך על יסודי במשרד החינוך, אגף המוביל את החינוך העל יסודי בכל הארץ. במסגרת תפקידה היא מובילה את תחום עבודות הגמר, הטמעת מיומנויות המאה ה-21, היערכות למחקרים בינלאומיים, מנהלת את תוכנית אל"ה בכ-700 חטיבות ביניים, חברה בצוות ממוני התכנון של אגף אסטרטגיה במשרד, נציגת העל-יסודי בוועדת שיפוט להקמת בתי ספר חדשניים ועוד.
בתפיסתה החינוכית רואה מנהלת האגף החדשה בחינוך מקום בו נבנית החברה הישראלית, ולכן יש לשלב תהליכי למידה וידע עם עיצוב התלמיד כאדם וכבעל מיומנויות למאה ה-21.
מרגש: עמותת "ילדים בסיכוי" יצרה ערכת קלפים ייחודית להפצת האור "קלפי שמש" - 38 איורים מקסימים שנוצרו על ידי המאיירים המובילים בישראל, כשכל קלף מגלם ערך אוניברסלי ואנושי (אומץ, הקשבה, חיבור, תקווה, הומור, חמלה ועוד) במטרה לפתוח דלת לשיחה אישית, קבוצתית או מקצועית, בכל גיל ובכל מסגרת. מתאים כמשחק חוויתי ופעילות לכל המשפחה בחג החנוכה. כל רכישה מהאתר היא תרומה למען ילדים ונוער בסיכון – חפשו "ילדים בסיכוי". חג שמח!
בגיל 71 פנינה רוזנבלום כובשת את מילאנו ומפתיעה: פנינה נחתה במילאנו באיטליה ונצפתה על סט הצילומים בהפקת האופנה של MFT שבוע האופנה, האיפור והביוטי במילאנו בהפקת שון בלאיש. רגע לפני יום הולדתה ה-71, פנינה מוכיחה שגיל הוא רק מספר ומככבת על הסט לצד חמישה דוגמני על מכל רחבי העולם. בנוכחות עוצמתית, סטייל בלתי מתפשר והרבה נוכחות, היא מייצרת פרובוקציה מעוררת השראה לנשים בארץ ובעולם - וממשיכה לשבור מוסכמות גם בזירה הבינלאומית.
בחג החנוכה חג האור והתקווה אנו מחממים את הלב ומאירים את הדרך לחיילים ולחיילות שלנו בעיר נתניה. ביוזמת נשות החינוך חני ואודליה, חולקו מארזים מתוקים וטובים כסמל לאור, לאחדות ולהוקרה על העשייה והשליחות.
נפתח ליין החורף ״חכמין בחמישי״, הרצאות תוכן לאנשים אינטלקטואליים בנושאי תרבות ואקטואליה מבית המחלקה לתרבות יהודית ברגעים - העמותה לחינוך בלתי פורמלי ובשיתוף חזון לאומי. את הרצאת הפתיחה הובילה נווה דרומי, עיתונאית ופובליציסטית, מגישת ״קבינט שישי״ ויחד איתה בשיח פתוח עם פרופ׳ משה כהן אליה פרשן ופאנליסט בתוכנית ״הפטריוטים״. המיזם האהוב מושך אליו מאות אנשים מידי חודש, הוא נועד לחזק את המוסר החברתי ומעודד הבנה עמוקה בין חלקי החברה - וכל זה על צלחת טובה של טשולנט מקומי מקריית צאנז ובירות. כרטיסים לאירועים הבאים מופעים באתר העמותה "רגעים".