המשטרה פתחה בחקירה בחשד לאירוע על רקע לאומני בג'יסר א-זרקא
היום (רביעי) בשעות הבוקר, התקבל דיווח במוקד 100 של המשטרה על 21 רכבים שנוקבו בכפר ג'יסר א-זקרא לצד כיתוב שרוסס על אחד הקירות.
כוחות משטרה וחוקרי מז"פ הגיעו למקום והחלו בחקירת האירוע ואיסוף ממצאים מהזירה.
הכתובת על אחד הקירות (צילום: דוברות המשטרה)
מתג מאיר נמסר בתגובה לאירוע בג'יסר א-זרקא: "זו הפעם השלישית החודש שפורעי תג מחיר פושטים על יישובים ערביים בתחומי מדינת ישראל ופוגעים בתושבים חפים מפשע. על משטרת ישראל והשב"כ לעצור את השתוללות כנופיות תג מחיר, ולמנוע את המשך מעשי הפשע הללו. הרוח הגבית הניתנת לפשעים אלו חייבת להיפסק. נזכיר כי בשבוע הבא צפוי "הרב של תגי המחיר", יצחק גינזבורג, לקבל פרס על יצירתו התורנית בעידודו ובגיבויו של שר התחבורה בממשלת ישראל"
ניקוב צמיגים באחת המכוניות צילום: דוברות המשטרה
השיח מוראד עמאש, ראש המועצה המקומית ג׳סר א-זרקא: “לא חסרות לנו צרות בכפר, ועכשיו הצרה הזו שנחתה עלינו. פשע כזה מכאיב לנו מאד. למשטרה יש תחנה בכפר להגן עלינו, יש הרבה מצלמות אבטחה ואני מקווה שאם לא הצליחו למנוע את הפשע הזה לפחות שיצליחו לתפוס את האחראים ולהביא אותם לדין״.
איימן, גבארין וסעדי בביקור בכפר צילום: המועצה המקומית
ח״כ יוסף ג׳בארין (הרשימה המשותפת) ביקר הבוקר ביישוב ג׳סר אלזרקא בעקבות פעילות ״תג מחיר״ הלילה שם, יחד עם ח״כ איימן עודה וח״כ אוסאמה סעדי, וכן ראש המועצה המקומית מוראד עמאש.
ח״כ ג׳בארין מסר: "ההתקפות של כנופיות ׳תג מחיר׳ נמשכות נגד הציבור הערבי מזה מספר שנים כאשר המשטרה מגלה חוסר אונים מחריד. זוהו פשע השנאה השלישי של הכנופייה תוך שבועיים, לאחר פשעים דומים בגוש חלש וכפר קאסם. חייהם ורכושם של האזרחים הערבים אינם הפקר, ואין זה מתקבל על הדעת שהמשטרה אינה מצליחה לשים יד על הפושעים."
ג׳בארין הוסיף: "הממשלה נושאת באחריות להימשכותן של ההתקפות הארסיות על היישובים הערבים ומוטלת עליה האחריות למצות את הדין עם הפושעים."
חבר הכנסת אלי דלל ממשיך לחזק את הקשרים מעבר לים. השבוע נפגש עם נשיא טאיוואן ושוחח עמו על שיתופי פעולה בתחומי הבריאות, ההיי־טק והשבבים, החקלאות, התיירות וגם התפלת המים בהמשך הגיע לביקור בחברה לייצור שבבים, ולא שכח לתעד את הרגעים. שנה טובה.
הרמת כוסית לעובדי רגעים - העמותה לחינוך בלתי פורמלי, התקיימה בנוכחות סגן ראש העיר הרב אורן גבגי, הרב משה לחובר, מנכ״ל העמותה משה קייזלר, המשנה לראש העיר ליאורה לוי, נטלי שטיין ודורון גלאם. חג שמח ושנה טובה.
בועז כספי משתף: ״אני מקבל אות מצטיין ראש העיר, הגיעו חברים רבים. ריגש אותי במיוחד יו"ר סיעת העבודה וסגן יו"ר ההסתדרות פיני קבלו, שהגיע לאחר ניתוח קשה וחייב להישאר בבית, אבל עזב הכל, נהג מבית שאן כדי להיות בטקס שלי. באמת, למרות שאנחנו בפוליטיקה, מתברר שיש בינינו חברות אמת. תודה לך אוהב אותך".
בוריס צירולניק משתף: "אני חוזר לארץ אחרי מסע עבודה והרפתקאות בארה"ב וקנדה. במיניאפוליס, שיקגו, וושינגטון וטורונטו התרשמתי מניקיון מופתי ברחובות ומהנוכחות המתמדת של דגלי המדינה בכל מקום. שמתי לב גם לפער מעניין: בשכונות מבוססות, ספורט הוא דרך חיים ואילו בשכונות חלשות – מקדונלד'ס בכל פינה. חזרתי עם רעיונות וכוחות חדשים, ועם ההבנה כמה החיים אצלנו שונים וסוערים. למרות הג'ט לג אני מחייך ואומר - שבת שלום, בריאות וחדשות טובות לכולם".