גנדלמן: "העירייה מתנגדת לכל תוכנית שאינה תואמת את תוכנית המתאר"
מאת: ראובן יגיל יום חמישי,
1 באוגוסט 2019, 08:12
במכתב תקיף הודיע ראש עיריית חדרה לראש מטה הדיור על התנגדות ללא פשרות לכל תוכנית של הות"ל שאינה עולה בקנה אחד עם חזון העיר
ראש העיר צביקה גנדלמן הודיע לראש מטה הדיור זאב ביילסקי, כי הצעת רמ"י להסכם גג בתוכנית תמ"ל 3002 תגרום נזק לעיר חדרה ולכן העירייה מתנגדת לתוכנית ללא פשרות.
כזכור, בעקבות התנגדותו החריפה של ראש העיר, לתוכנית הבנייה של אלפי יחידות דיור במזרח העיר במסגרת הותמ"ל (הוועדה לתכנון תשתיות לאומיות), שבאה לידי ביטוי בהצבת עשרה תנאי בלתי ניתנים לשינוי וכן התנגדותו להקמת שדה תעופה במזרח העיר, התקיימה פגישת עבודה בירושלים, בינו לבין יו"ר מטה הדיור בילסקי, בה הדגיש ראש העיר את החשש מפגיעה בכלכלת חדרה ובתוכניות ההתחדשות העירונית שיזמה. עוד ציין כי לחדרה יש מלאי תכנוני של אלפי יחידות דיור ולכן אין צורך בקידום הותמ"ל.
מתנגד בתוקף לתכנית. גנדלמן (צילום: שלומי גבאי)
בסיום הפגישה סוכם כי שיתקיימו דיונים נוספים, כולל עם רמ"י (רשות מקרקעי ישראל), על מנת שעיריית חדרה תוכל להציג השגותיה, ובראשן הצורך במענה תשתיתי של הכבישים ומערכת השפכים להתאמת תשתיות לגידול באוכלוסייה, הקמת אזור תעסוקה חדש, הקמת מרכז קהילתי חינוכי ובו בית ספר על-יסודי ומתנ"ס, הקמת מכללה, מגוון דיור בר השגה, פיתוח צירים ירוקים המשלבים פינות משחק ומבני ציבור שכונתיים, ודרישות נוספות שהוצגו מתחילת הדרך, תוך הדגשה שאם לא ימומשו תמשיך העירייה בהתנגדותה התקיפה לתוכנית, ותפעל למניעתה בכל הדרכים האפשריות.
בהתאם לסיכום עם ביילסקי נפגשו ראש העיר והצוות המקצועי של העירייה עם רמ"י, פגישה שאחריה התריע ראש העיר במכתב תקיף ליו"ר מטה הדיור. במכתבו הודיע גנדלמן כי ההצעה של רמ"י אינה מובילה את חדרה לעתיד הראוי לה, וכי הנזק שייגרם לעיר חדרה ולפיתוחה העתידי עולה עשרות מונים על התועלת, כביכול, המוצעת.
גנדלמן ציין גם את התנגדות העירייה לתכנון להקמת שדה תעופה במזרח חדרה, והודיע חד משמעית: "אני מודיע בזאת שעיריית חדרה מתנגדת לתמ"ל 3002 ולכל תוכנית חדשה שאינה תואמת את תוכנית המתאר המאושרת של חדרה חד/ 2020 ואינה עולה בקנה אחד עם חזון העיר".
את ההתנגדות העירייה שלח גנדלמן גם לבכירי רמ"י, וכן לוועדה המחוזית חיפה ולמתכננת המחוז.
חבר המועצה לשעבר, ארז אבא, שבנו מופיע בקונצרט בהיכל התרבות בעיר, משתף: ״איזה כיף להגיע להיכל התרבות בנתניה, לשמוע קונצרט של ילדים צעירים מגיל ארבע, זאת שמחה גדולה מאוד ויש עתיד לתרבות בעיר. ומילה טובה למנכ״ל בני אפרים, שגם הוא התרגש מאוד כאילו זה הפעם הראשונה שהוא הגיע לקונצרט, ומה עוד שיש לו צוות מורים איכותיים ביותר. כיף גדול!״.
מרגשת: רבקה שמבי, תושבת חדרה בת 85, החליטה מאז תחילת המלחמה לחמם את לב החיילים בדרך מיוחדת. מדי יום היא סורגת בעבודת יד כובעי צמר ומעבירה אותם ללוחמי צה"ל בשטח. משלוח הכובעים האחרון הגיע לחיילי גדוד שיאון המשרתים בעזה, כאשר החיבור לגדוד נעשה בסיועה של מרים יקיר. מחווה מרגשת של נתינה, אכפתיות וערבות הדדית מהלב של חדרה אל החזית. מפרגנים לה מהלב!
מנכ"ל גולף ומנכ"ל החברה לפיתוח קיסריה חנכו מרכז לוגיסטי חדש של הקבוצה, מהגדולים בישראל, בפארק העסקים קיסריה. אייל גרינברג, מנכ"ל קבוצת גולף, ומיכאל כרסנטי, מנכ"ל החברות לפיתוח ולנכסי קיסריה מקבוצת אדמונד דה רוטשילד (ישראל), קבעו השבוע מזוזה וחנכו את המרלו״ג החדש והמרשים של קבוצת גולף בפארק העסקים החכם קיסריה. המרכז הלוגיסטי, מהגדולים והמתקדמים מסוגו בישראל, משתרע על כ-30 אלף מ״ר בנוי. הוא ממוקם בחלקו הצפוני של הפארק, בסמוך למרלו"גים של דיפלומט וכמיפל, ונבנה בהתאמה מלאה לצרכיה של קבוצת גולף, המאגדת תחתיה שורה של מותגי אופנה ועיצוב הבית מהמובילים בארץ.