לאחר הטבח המזעזע שאירע במרכז קניות באל פאסו, העיר התאומה של חדרה, שלח ראש עיריית חדרה את תנחומיו לתושבים
בעקבות הטבח המזעזע שאירע בעיר אל פאסו בטקסס ארה"ב, שלח ראש עיריית חדרה צביקה גנדלמן את ניחומיו לתושבי אל פאסו, העיר התאומה של חדרה.
מכתב הניחומים נשלח לראש העיר Dee Margo, לאחר שצעיר חמוש נכנס למרכז קניות בעיר ופתח ביריות, אשר קיפדו חייהם של כ-20 תושבים ופצעו כ-25.
בעקבות האירוע המחריד שלח ראש העיר גנדלמן את תנחומיו לתושבים, וכתב לראש העירייה: "בשם תושבי חדרה, העיר התאומה של אל פאסו, הרשה לי להביע תנחומיי למשפחותיהם של קורבנות פיגוע הירי ואיחולי החלמה לפצועים. לא יעלה על הדעת שתושבים חפים מפשע יוצאים לבלות וליהנות, ובמקום לחזור הביתה אל חיק משפחתם, מוצאים את מותם בדרך אלימה ורבת שנאה.
כראש העיר חדרה, עיר שבעצמה ידעה פיגועי טרור, אני מגנה כל תופעה של אלימות וכל גילוי של שנאה על רקע לאום, דת, גזע, מין או כל רקע אחר.
מאז נחתמה ברית הערים בין חדרה ואל פאסו מובילות שתי הערים שיתופי פעולה ליוזמות והפריה הדדית, ובעיקר יחסים של ידידות ואחווה בין התושבים, הדוגלים בשלום ובשוויון.
בביקורי באל פאסו במאי 2015, פגשתי תושבים טובי לב ומאירי פנים, שהפכו את הביקור לבלתי נשכח. כאשר אני חושב על התושבים הטובים של אל פאסו שנתקלו על לא עוול בכפם באקט כה אלים של שנאה, אני חש זעזוע מעצם המעשה ועצב גדול על האובדן.
אנא מסור לכל תושבי אל פאסו את השתתפותנו בצערם, ואמור להם שליבנו עימם. בשמי ובשם כל תושבי חדרה, אנו כאן עבורכם".
יצוין כי ברית הערים התאומות בין חדרה לאל פאסו נחתמה בשנת 2015, ביוזמת הקונסוליה הישראלית ביוסטון טקסס. טקס החתימה נערך באירוע מרשים במעמד מזכיר מדינת טקסס שהגיע לברך על שיתוף הפעולה בין הערים.
על הברית חתומים שני ראשי העיריות, צביקה גנדלמן מחדרה, וראש עיריית אל פאסו דאז, אוסקר ליסר, שאף העניק לגנדלמן את מפתח העיר. בביקורו באל פאסו קיים גנדלמן מפגשים בנושא שיתופי פעולה בין שתי הערים.
טקס חתימת ברית ערים תאומות (צילום: דוברות העירייה)
חבר הכנסת אלי דלל ממשיך לחזק את הקשרים מעבר לים. השבוע נפגש עם נשיא טאיוואן ושוחח עמו על שיתופי פעולה בתחומי הבריאות, ההיי־טק והשבבים, החקלאות, התיירות וגם התפלת המים בהמשך הגיע לביקור בחברה לייצור שבבים, ולא שכח לתעד את הרגעים. שנה טובה.
הרמת כוסית לעובדי רגעים - העמותה לחינוך בלתי פורמלי, התקיימה בנוכחות סגן ראש העיר הרב אורן גבגי, הרב משה לחובר, מנכ״ל העמותה משה קייזלר, המשנה לראש העיר ליאורה לוי, נטלי שטיין ודורון גלאם. חג שמח ושנה טובה.
בועז כספי משתף: ״אני מקבל אות מצטיין ראש העיר, הגיעו חברים רבים. ריגש אותי במיוחד יו"ר סיעת העבודה וסגן יו"ר ההסתדרות פיני קבלו, שהגיע לאחר ניתוח קשה וחייב להישאר בבית, אבל עזב הכל, נהג מבית שאן כדי להיות בטקס שלי. באמת, למרות שאנחנו בפוליטיקה, מתברר שיש בינינו חברות אמת. תודה לך אוהב אותך".
בוריס צירולניק משתף: "אני חוזר לארץ אחרי מסע עבודה והרפתקאות בארה"ב וקנדה. במיניאפוליס, שיקגו, וושינגטון וטורונטו התרשמתי מניקיון מופתי ברחובות ומהנוכחות המתמדת של דגלי המדינה בכל מקום. שמתי לב גם לפער מעניין: בשכונות מבוססות, ספורט הוא דרך חיים ואילו בשכונות חלשות – מקדונלד'ס בכל פינה. חזרתי עם רעיונות וכוחות חדשים, ועם ההבנה כמה החיים אצלנו שונים וסוערים. למרות הג'ט לג אני מחייך ואומר - שבת שלום, בריאות וחדשות טובות לכולם".