הפקח החזיר לאם את הילדה המבוהלת שירדה בתחנה הלא נכונה
מאת: ראובן יגיל יום חמישי,
8 באוגוסט 2019, 16:13
בעקבות תושייתו של הפקח העירוני דודו הַבַָּהִיל, הילדה המבוהלת שירדה בתחנה הלא נכונה הוחזרה לזרועות אימה. הבהיל איתר את הילדה והשגיח עליה עד לאיחודה עם האם המודאגת
במסגרת סיור שערך באזור התחנה המרכזית בחדרה, הבחין הפקח הַבַָּהִיל באישה שנראתה לו נסערת מאוד. הוא ניגש אל האישה, שאחזה בידו של ילד קטן ובעגלה הבה שכב תינוק, ושאל אותה מה קרה ולמה היא כה נסערת. בשיחה עימה הבין שהיא נסעה באוטובוס עם ילדיהם, ביניהם בתה הקטנה כבת חמש, שכנראה ירדה בתחנה הלא נכונה, ורק בסביבות רחוב הנשיא היא הבחינה שהילדה נעלמה.
הַבַָּהִיל הרגיע את האם המבוהלת, ביקש ממנה פרטים מזהים על הילדה, כולל שמה, חזותה ופרטי לבושה, כדי לאתרה. כמו כן, מאחר שלאם לא היה מכשיר טלפון, הוביל אותה למשרדי אגד כדי שתמתין שם.
הפקח דודו הבהיל (צילום: דוברות העירייה)
לאחר שדאג לאם, בירר במשרדי אגד את מסלול הנסיעה של האוטובוס בו נסעו האם וילדיה, נסע לסיור לאורך המסלול והתחנות של אותו קו. בהגיעו לרחוב הנשיא, הבחין בילדה על המדרכה בצומת הרחובות הנשיא ורוטשילד. הוא שאל לזהותה, ומשנוכח שאכן מדובר בילדה הנעדרת, יצר קשר עם משרדי אגד וביקש שיבשרו לאם שבתה נמצאה. לאחד הבשורה המשמחת המתין במקום כדי להשגיח על הילדה עד להגעת האם, והיה עד לפגישה הנרגשת ביניהן.
על מעשהו קיבל שבחים ממנהל אגף אכיפה וביטחון איתן כהן, שהדגיש כי אין זו הפעם הראשונה שערנותו של הַבַָּהִיל מוכיחה את עצמה בשמירה על ביטחון הציבור. בשנה שעברה זכה בתעודת הוקרה מידי מפקד משטרת חדרה, לאחר שבזכות ערנותו מנע פיגוע דקירה בחדרה.
לאחר שהמראה החדש של גלית גוטמן זכה לחשיפה תקשורתית רחבה, ועורר באזז ברשתות החברתיות, נחשף המהלך שעומד מאחורי השינוי: קמפיין חדש למותג צבעי השיער אקסלנס קרם מבית לוריאל פריז. במסגרת הקמפיין, בהובלת אשת הטלוויזיה ואייקון הסטייל הישראלי גלית גוטמן, היא נפרדת לראשונה מזה שנים מהמראה הבלונדיני המזוהה עמה וחוזרת לגוון החום שליווה אותה בתחילת דרכה - צבע נעוריה.
פסטיבל האוכל של נתניה חגג בגדול בכיכר העצמאות והביא איתו ערב של טעמים, מוזיקה ואווירה נהדרת. רגע לפני העלייה לבמה תפסנו את סגן ומ״מ ראש העיר, שלו אלגלי, יחד עם סאבלימינל, באירוע שסיכם קיץ גדוש בפסטיבלים, הופעות ואירועים ברחבי העיר.
תערוכת יחיד של האמנית רותי סגל, "הכחול הגדול", תיפתח ב-10 בספטמבר בבית האמנים בתל אביב, באוצרותו של אריה ברקוביץ. התערוכה פורשת מבט על יצירתה לאורך השנים, כשהטבע ובמיוחד הים, השמיים והעצים, עומדים במרכזה. הצבע הכחול משמש כחוט המקשר בין העבודות, שבהן נעה סגל בין ריאליזם להפשטה. באמצעות משיכות מכחול רחבות וצבעוניות עזה היא מפרקת את נופי הטבע ומרכיבה אותם מחדש, כשהנוף הופך גם למרחב של זיכרון, רגש וגעגוע. התערוכה תוצג עד 3 באוקטובר בבית האמנים, ברחוב אלחריזי 9 בתל אביב.
גלריית האמנים של עופר רמת אביב תארח יד ה-31.8.26 ארבע תערוכות חדשות, המציגות מגוון רחב של שפות אמנותיות: פיסול, צילום ואמנות דיגיטלית של ארבעה אמנים בעלי רקע ייחודי: שימי דהן, ד”ר אירינה רפוביץ’, מרים גלעד וירמי אפשטיין: התערוכות פתוחות לקהל הרחב.