הכביש החדש, שנסלל במסגרת פרויקט יוליאנה, מחבר את שכונת בית אליעזר לכיכר צה"ל, מקצר את הגישה למזרח העיר ולכביש 65, ומקל על עומס התנועה
אחרי שהסתיימו העבודות נפתח לתנועה כביש שקמונה, שנסלל במסגרת פרויקט כביש ארבע האגודות (המוכר בשם דרך יוליאנה). את העבודות לביצוע הפרויקט ניהלה החברה הכלכלית חדרה עבור העירייה.
במעמד פתיחת הכביש השתתפו ראש העיר צביקה גנדלמן, מ"מ ראש העיר ניר בן-חיים, סגני ראש העיר עו"ד טל אליהו ורומן גישר, המשנים לראש העיר חדוה יחזקאלי ומלכיאל (מלכי) אלבז, חבר מועצת העיר שי ברכה, מנכ"ל העירייה יעקב זיגדון, מנהלי אגפים בעירייה ונציגי התושבים.
פתיחת הכביש החדש (צילום: דוברות העירייה)
כביש שקמונה מחבר את בית אליעזר לדרך צה"ל (הכניסה המזרחית לחדרה) ולחיבור לכביש 65, כמו גם לשכונת דניה וצפונה, מה שצפוי להקל מאוד על עומס התחבורה בכניסות וביציאות מהשכונה.
יצוין כי התוכניות המקוריות של יוליאנה, שהוכנו לפני כעשור, הובילו את הכביש לרחוב ניצנים מבלי להיכנס לשכונת בית אליעזר. עם כניסת ראש העיר צביקה גנדלמן לתפקידו, גילו את הליקוי ועצרו את הפרויקט על מנת להכין תוכנית משופרת להמשך הכביש ברחוב שקמונה לרווחת התושבים ולהקלה תחבורתית על השכונה.
פרויקט יוליאנה בכללותו הוא אחד הפרויקטים החשובים בעיר מבחינת ויסות תנועתי ונגישות תחבורתית בחדרה. הכביש מאפשר חיבור ישיר של שכונות מזרח העיר צפונה, וצפוי להפחית את עומס התנועה בחיבור של ציר רחוב הנשיא עם רחוב צה"ל. מסיבה זו ונוספות מדובר בפרויקט תחבורתי חשוב ביותר לפיתוחה של העיר. אף על פי שכביש ארבע אגודות ממוקם במזרח העיר, אמורה סלילתו להשליך מבחינה תחבורתית ולהקל על עומסי התנועה ברדיוס גדול, כולל מרכז העיר.
העבודות כללו פיתוח וסלילת כבישים, מדרכות, אבנים משתלבות, עבודות ביוב, עבודות חשמל ותקשורת, ועוד. בנוסף כוללת הדרך פינות ישיבה, אשפתונים, ברזיות מים לצועדים, עמדות שתייה לבעלי חיים, תאורה חדשה וגינון. הכביש החדש מגיע עד לשכונת דניה, והרחובות ניצנים, נווה חורש וכאמור גם רחוב שקמונה.
מרגש: עמותת "ילדים בסיכוי" יצרה ערכת קלפים ייחודית להפצת האור "קלפי שמש" - 38 איורים מקסימים שנוצרו על ידי המאיירים המובילים בישראל, כשכל קלף מגלם ערך אוניברסלי ואנושי (אומץ, הקשבה, חיבור, תקווה, הומור, חמלה ועוד) במטרה לפתוח דלת לשיחה אישית, קבוצתית או מקצועית, בכל גיל ובכל מסגרת. מתאים כמשחק חוויתי ופעילות לכל המשפחה בחג החנוכה. כל רכישה מהאתר היא תרומה למען ילדים ונוער בסיכון – חפשו "ילדים בסיכוי". חג שמח!
בגיל 71 פנינה רוזנבלום כובשת את מילאנו ומפתיעה: פנינה נחתה במילאנו באיטליה ונצפתה על סט הצילומים בהפקת האופנה של MFT שבוע האופנה, האיפור והביוטי במילאנו בהפקת שון בלאיש. רגע לפני יום הולדתה ה-71, פנינה מוכיחה שגיל הוא רק מספר ומככבת על הסט לצד חמישה דוגמני על מכל רחבי העולם. בנוכחות עוצמתית, סטייל בלתי מתפשר והרבה נוכחות, היא מייצרת פרובוקציה מעוררת השראה לנשים בארץ ובעולם - וממשיכה לשבור מוסכמות גם בזירה הבינלאומית.
בחג החנוכה חג האור והתקווה אנו מחממים את הלב ומאירים את הדרך לחיילים ולחיילות שלנו בעיר נתניה. ביוזמת נשות החינוך חני ואודליה, חולקו מארזים מתוקים וטובים כסמל לאור, לאחדות ולהוקרה על העשייה והשליחות.
נפתח ליין החורף ״חכמין בחמישי״, הרצאות תוכן לאנשים אינטלקטואליים בנושאי תרבות ואקטואליה מבית המחלקה לתרבות יהודית ברגעים - העמותה לחינוך בלתי פורמלי ובשיתוף חזון לאומי. את הרצאת הפתיחה הובילה נווה דרומי, עיתונאית ופובליציסטית, מגישת ״קבינט שישי״ ויחד איתה בשיח פתוח עם פרופ׳ משה כהן אליה פרשן ופאנליסט בתוכנית ״הפטריוטים״. המיזם האהוב מושך אליו מאות אנשים מידי חודש, הוא נועד לחזק את המוסר החברתי ומעודד הבנה עמוקה בין חלקי החברה - וכל זה על צלחת טובה של טשולנט מקומי מקריית צאנז ובירות. כרטיסים לאירועים הבאים מופעים באתר העמותה "רגעים".