בכנס השנתי של איגוד המנכ"לים זכה מנכ"ל העירייה לשבחים על המגוון הרחב של שירותים מקוונים שמקדמת העירייה כחלק משיפור השירות לתושבים
מנכ"ל עיריית חדרה יעקב זיגדון השתתף בכנס השנתי של איגוד המנכ"לים והמזכירים ברשויות המקומיות בישראל, שנערך באילת, וזכה לשבחים על מגוון השירותים הדיגיטליים שמעניקה העירייה לתושבים.
עיריית חדרה מפעילה אמצעים דיגיטליים רבים במטרה לייעל את עבודתה מול התושב. הרחבת היצע השירותים מאפשרת לתושבים לבצע פעולות בשירות עצמי ובצורה מקוונת, וזאת כחלק משיפור השירות והפיכתו לזמין, נגיש ונוח.
לאחרונה הוסיפה העירייה לסל השירותים המקוונים גם את יישומון TikTak, המשפר רבות את איכות השירות לתושב, כולל גישה מהירה לטפסים; מערכת תשלומים מאובטחת, כולל תשלום ארונה באמצעות הטלפון; דיווח למוקד 106 ועוד.
זיגדון בכנס מנכ"לים (צילום: דוברות העירייה)
הכנס השנתי של איגוד המנכ"לים שילב בין תכנים מקצועיים הקשורים לעבודת המנכ"ל, כולל פעילות בזמן חירום, הסכמי עבודה ושכר, תפיסות ניהול, אתיקה בשלטון המקומי, פיתוח דיגיטלי בשלטון המקומי ועוד.
מנכ"ל העירייה זיגדון הציג בכנס את השימוש בשירותים המקוונים, וזכה לשבחים רבים כמו גם לעניין רב.
מנכ"לי רשויות מקומיות הם הדמות המקצועית-ניהולית הבכירה ביותר ברשות מקומית, והם אמונים על הוצאה לפועל של מדיניות ראש העיר וחזונו. המנכ"ל מרכז את עבודת המטה במערכת העירונית, תוך יצירת תיאום בין אגפי הרשות, ניהול שוטף של פעילות הרשות, הובלת תחום משאבי האנוש ברשות וייצוג הרשות מול גופים חיצוניים, ולעתים נאלץ להתמודד עם מצבי חירום המחייבים קבלת החלטות מהירות וחשובות. כנס המנכ"לים ומזכירי הרשויות מתקיים אחת לשנה, ומהווה מפגש המאפשר עדכון ולמידה ממנכ"לים עמיתים.
איש החסד הנתנייתי אלעזר פרץ מ׳מטה משיח׳ ערך כמידי שנה ביקור במשרדי עיריית נתניה, שם תקע בשופר וחילק ערכות דבש יחד עם ברכת הרבי מליובאוויטש לשנה טובה ומתוקה. ראש העיר אבי סלמה בירך את פועלו של איש החסד למען תושבי העיר. עוד ביקר פרץ במשרדי סגן ומ״מ ראש העיר שלו אלגלי, סגן ראש העיר אמיה טאגה, מנכ״ל העירייה מויש לוי, מ״מ מנכ״ל העירייה אלון אהרן ומנהל אגף הקליטה בני אמר.
סגן ומ״מ ראש העיר, שלו אלגלי, השתתף השבוע באריזת סלי מזון לקראת ראש השנה יחד עם חב״ד נתניה ופלוגת חיילי צה״ל. במהלך הפעילות נארזו סלי מזון שיועברו למשפחות לקראת החג, כחלק מהפעילות שמקיימים בחב״ד נתניה לאורך השנה למען תושבי העיר. ישר כח!
לקראת השנה החדשה, פסטיבל הדבש חוזר בחגי תשרי תשפ"ז 2026, ומזמין משפחות להכיר מקרוב את עולמן המסקרן של דבורי הדבש. במסגרת הפסטיבל ייפתחו מרכזי מבקרים ומכוורות ברחבי הארץ, והקהל יוכל לפגוש דבוראים, לצפות בכוורות זכוכית, להתנסות ברדיית דבש, להשתתף בסדנאות יצירה ולטעום דבש ישראלי מזנים שונים. בין התחנות המשתתפות באזור המרכז: משק דבורים סימון בכפר סירקין, משק לין בכפר ביל"ו, "מאחורי הדבש" בכפר חב"ד ו"הכוורת" של שי ספקטור בכפר רות. בצפון ייקחו חלק מכוורות ביסוד המעלה, דפנה, מנות, פקיעין ומקומות נוספים. גיל שצברג, מנכ"ל המועצה להאבקה ודבש, מזכיר כי מאחורי המתיקות מסתתרת גם שליחות חשובה: דבורי הדבש אחראיות להאבקת גידולים חקלאיים ולשמירה על אספקת המזון. המבקרים יוכלו גם לרכוש דבש טהור ישירות מהמגדלים ולתמוך בחקלאות המקומית לקראת החג. לפרטים נוספים חפשו בגוגל: המועצה להאבקה ודבש. חג שמח!
שירי חגואל סיידון פתחה את שנת הלימודים בסבב ביקורים מרגש במוסדות החינוך ברחבי נתניה. במהלך הבוקר היא הגיעה לחטיבת אלתרמן, לבתי הספר שמרית, דבורה עומר ומורשת זבולון וכן לגני מורשת זבולון, שם פגשה ילדים נרגשים, צוותי חינוך, הנהגות הורים ומשפחות שליוו את התלמידים ביום הראשון. בין החיוכים, השירים, הריקודים והפרפרים בבטן, סיפרה חגואל סיידון כי נזכרה מחדש מדוע היא כל כך אוהבת להיות בשטח. לדבריה, מעבר לשמות בתי הספר והגנים, היא לוקחת איתה בעיקר את האנשים שפותחים שנה חדשה עם הרבה אחריות, אהבה והתרגשות. מבחינתה, זה היה יום חג קטן במקומות רבים בעיר.