ועדת הגיל הרך דנה בתוכניות הרבות שמפעילים העירייה וגופי סמך, במטרה לסנכרן ולייעל את השירותים הניתנים לגילאי לידה עד 6
ועדת הגיל הרך של עיריית חדרה התכנסה לדון בתוכניות ופרויקטים שמפעילים העירייה וגופי סמך, במטרה לסנכרן ולייעל את סל השירותים הניתנים לגילאי לידה עד 6. פעילות הוועדה מתבצעת במקביל ובהתאם להחלטה היישובית להתמקד בקידום ובטובת הגיל הרך.
בישיבת הוועדה השתתפו נציגים של גופים ויחידות רלוונטיות לטיפול בגיל הרך, בתחומי חינוך, רווחה, בריאות ועוד. את הישיבה הובילה יו"ר הוועדה ומנהלת רווחה מזרח העיר עינב כצמן ומנהלת המחלקה לחינוך קדם יסודי גילה גואטה, מנהלת התוכנית הלאומית 360 לילדים ולנוער בסיכון חדרה-אליכין ליאת איציק, מנהלת מדור פדגוגיה גיל רך באגף החינוך מאירה ויקרוביצקי, מנהלת המחלקה ליחידות טיפוליות ומרכז הורים ילדים אילנה פרימוביץ, מנהל מוקד קליטה מוטי מברט, נציגות העמותה העירונית "פנאי העיר", המנהלת היישובית של הרשות לביטחון קהילתי דבורה עמר, נציגת משרד הבריאות, ונוספים. בישיבה השתתפה גם סגנית הממונה על המחוז בתוכנית הלאומית חגית חפר.
חיבורים לטובת הגיל הרך (צילום: דוברות העירייה)
הוועדה דנה בתוכניות העבודה העירוניות, תקציבים ופירוט פעולות לגיל הרך, במטרה לסנכרן ולאגם את התוכניות הרבות המופעלות על-ידי הגורמים השונים, ולקדמן בשיתוף פעולה לטובת ילדי העיר.
כמו כן נדונו הצעדים המתבצעים מול גנים פרטיים לגילאי 0 עד 3, במטרה שהגננות בגנים אלה ייקחו חלק במערך העירוני, ישתתפו בהשתלמויות והכשרות עירוניות. כל זאת על מנת שיוכלו לעמוד בתקנים מקצועיים, פדגוגיים, בטיחותיים ועוד, לקראת מתן תו תקן ואפשרות לפיקוח עירוני בגנים פרטיים.
סגנית הממונה על המחוז בתוכנית הלאומית 360, שיבחה את פעילות הוועדה ואמרה כי הוועדה בחדרה היא אחת מוועדות הגיל הרך היותר משמעותיות בארץ, מעצם השיח שמתקיים בה והצבת הגיל הרך על סדר היום העירוני באופן מאוד משמעותי, ממנף וגורף, מה שלא קורה בהרבה יישובים אחרים.
התוכנית הלאומית נועדה לחולל שינוי בהתמודדות של החברה הישראלית עם מצבי הסיכון של ילדים ונוער ובני משפחותיהם, ופועלת כתוכנית בין-משרדית בשיתוף משרדי ממשלה, ובנוסף מרכז השלטון המקומי ואשלים ג'וינט ישראל.
לדברי מנהלת התוכנית הלאומית בחדרה ליאת איציק, חדרה היא עיר יוצאת דופן בחיבורים ובשיתופי הפעולה לטובת הגיל הרך. הנתונים מראים כי חדרה שמה בראש סדר העדיפויות את אוכלוסיית היעד, וזאת בהתאם למדיניות ראש העיר צביקה גנדלמן הרואה את הגיל הרך בראש סדר העדיפויות, ועושה כל שביכולתה על מנת לקדם אותם כבר מגילאי לידה, על מנת לתת לילדים את הסיכוי הטוב ביותר להצליח בבגרותם.
מרגש: עמותת "ילדים בסיכוי" יצרה ערכת קלפים ייחודית להפצת האור "קלפי שמש" - 38 איורים מקסימים שנוצרו על ידי המאיירים המובילים בישראל, כשכל קלף מגלם ערך אוניברסלי ואנושי (אומץ, הקשבה, חיבור, תקווה, הומור, חמלה ועוד) במטרה לפתוח דלת לשיחה אישית, קבוצתית או מקצועית, בכל גיל ובכל מסגרת. מתאים כמשחק חוויתי ופעילות לכל המשפחה בחג החנוכה. כל רכישה מהאתר היא תרומה למען ילדים ונוער בסיכון – חפשו "ילדים בסיכוי". חג שמח!
בגיל 71 פנינה רוזנבלום כובשת את מילאנו ומפתיעה: פנינה נחתה במילאנו באיטליה ונצפתה על סט הצילומים בהפקת האופנה של MFT שבוע האופנה, האיפור והביוטי במילאנו בהפקת שון בלאיש. רגע לפני יום הולדתה ה-71, פנינה מוכיחה שגיל הוא רק מספר ומככבת על הסט לצד חמישה דוגמני על מכל רחבי העולם. בנוכחות עוצמתית, סטייל בלתי מתפשר והרבה נוכחות, היא מייצרת פרובוקציה מעוררת השראה לנשים בארץ ובעולם - וממשיכה לשבור מוסכמות גם בזירה הבינלאומית.
בחג החנוכה חג האור והתקווה אנו מחממים את הלב ומאירים את הדרך לחיילים ולחיילות שלנו בעיר נתניה. ביוזמת נשות החינוך חני ואודליה, חולקו מארזים מתוקים וטובים כסמל לאור, לאחדות ולהוקרה על העשייה והשליחות.
נפתח ליין החורף ״חכמין בחמישי״, הרצאות תוכן לאנשים אינטלקטואליים בנושאי תרבות ואקטואליה מבית המחלקה לתרבות יהודית ברגעים - העמותה לחינוך בלתי פורמלי ובשיתוף חזון לאומי. את הרצאת הפתיחה הובילה נווה דרומי, עיתונאית ופובליציסטית, מגישת ״קבינט שישי״ ויחד איתה בשיח פתוח עם פרופ׳ משה כהן אליה פרשן ופאנליסט בתוכנית ״הפטריוטים״. המיזם האהוב מושך אליו מאות אנשים מידי חודש, הוא נועד לחזק את המוסר החברתי ומעודד הבנה עמוקה בין חלקי החברה - וכל זה על צלחת טובה של טשולנט מקומי מקריית צאנז ובירות. כרטיסים לאירועים הבאים מופעים באתר העמותה "רגעים".