2.4 מיליון דולר לחידוש המחלקה הנוירולוגית בהלל יפה
מאת: ראובן יגיל יום שני,
23 בספטמבר 2019, 15:59
בסיוע המענק הנדיב של קרן הלמסלי הועברה המחלקה הנוירולוגית הוותיקה של המרכז הרפואי הלל יפה למשכן חדש, מודרני ומרווח, הכולל 24 מיטות אשפוז ויחידת טיפול נמרץ ייעודית לטיפול בשבץ מוחי. המחלקה החדשה צוידה במכשור הרפואי המתקדם ביותר על מנת לתת מענה מיטבי למטופלים
מתחם המחלקה החדש הינו מבנה בהיקף של כ- 1000 מ"ר, הגדול פי 3 מהמתחם הקודם. בינוי המחלקה, וצוידה במכשור הרפואי החדיש והמתקדם ביותר, נעשה אודות לתרומתם הנדיבה של הקרן ע"ש ליאונה והארי הלמסלי, בסך - 2.4 מיליון דולר .
המחלקה, אשר מנתה עד כה 18 מיטות אשפוז, גדלה ל- 24 מיטות אשפוז , הותאמה באופן מלא לצרכיהם של המטופלים, המבקרים והסגל הרפואי. בנוסף, נפתחה במחלקה יחידה ייעודית לטיפול בשבץ מוחי אשר תעניק אבחון מעמיק, איכותי ושירותי טיפול הטובים והמתקדמים ביותר למטופלים אשר לקו בשבץ מוחי.
חונכים את המתחם החדש (צילום: רמי שלוש)
ד"ר ירון ריבר, מנהל המחלקה הנוירולוגית של המרכז הרפואי הלל יפה, מציין: "מדי שנה, המחלקה נותנת מענה למגוון רחב של מחלות ללמעלה מ- 1100 מטופלים במסגרת אשפוזית, וכן מבצעת כ- 9000 ייעוצים למטופלים הסובלים מסיבוכים נוירולוגים ולמאושפזים במחלקות השונות. המחלקה החדשה תאפשר לנו לתת מענה ליותר מטופלים תוך שימוש בציוד מתקדם וחדשני וכל זאת בתנאים מודרניים ובסביבה מרווחת ונעימה. לדבריו אלו מצטרף ד"ר סרג'יו שבתאי, מנהל היחידה לשבץ מוחי שמציין כי: "פתיחת היחידה לשבץ מוחי, שהינה יחידת טיפול נמרץ, תאפשר מתן טיפול ואבחון בצורה מהירה יותר ויעילה יותר, בעיקר במקרי חירום בהם גורם הזמן הינו קריטי. מדובר בשיפור חשוב ומשמעותי במענה שלנו למטופלים".
סנדור פרנקל, נאמן קרן הלמסלי: "המחלקה הנוירולוגית החדשה במרכז הרפואי הלל יפה היא תוספת חיונית לבית החולים במתן מענה לתושבי האזור. קרן הלמסלי גאה להיות שותפה עם הילל יפה בבניית המתחם החדש שמעניק טיפולים מתקדמים בתחומי נוירולוגיה ושבץ מוחי".
ד"ר מיקי דודקביץ, מנהל המרכז הרפואי הלל יפה, מציין: "הערכתינו לקרן הלמסלי על תמיכתה בבית חולים בכלל אינה ניתנת למדידה. בזכות תרומתם הנדיבה למחלקה הנוירולוגית, התאפשר למרכז הרפואי הלל יפה להעביר את המחלקה למתחם חדש, מרווח ומודרני ולציידה בציוד המתקדם ביותר ולהקים יחידה ייעודית לטיפול בשבץ מוחי. זהו צעד משמעותי ביותר לאוכלוסיית האזור ההולכת וגדלה. אין ספק שתרומה חשובה זו, יש בה בכדי להצעיד את המרכז הרפואי שלנו קדימה ולהעניק למטופלים שלנו שרותי רפואי ברמה הגבוהה ביותר, כפי שאנו ב"הלל יפה" שואפים לתת כל העת".
לוסי איוב מכתיבה את הקצב: הברלט שגנב את ההצגה. מי שצפה בשבוע שעבר בפרק של רוקדים עם כוכבים לא יכול היה לפספס את הנוכחות המרשימה של המנחה לוסי איוב - וגם לא את הבחירה האופנתית שבלטה על המסך: חליפת טוקסידו שחורה בגזרה מחויטת ונקייה, עם טוויסט במרכז – ברלט תחרה של מותג ההלבשה התחתונה JACK KUB שהפך לאלמנט שמכתיב את כל הלוק. ניתן להשיג ברשת חנויות JACK KUBA.
רשת BBB פותחת את סניפיה למשלוחים ואיסוף עצמי בהתאם להנחיות פיקוד העורף- התפריט החדש שהושק בשבוע שעבר זמין כעת גם במשלוחים: בהתאם להנחיות פיקוד העורף לסגירת המסעדות לישיבה, סניפי רשת BBB יהיו פתוחים לפעילות במתכונת של משלוחים ואיסוף עצמי בלבד, בהתאם להנחיות ולהתפתחויות המצב הביטחוני בכל אזור ואזור. כחלק מהמאמץ להחזיר שגרה גם בימים מורכבים, ניתן להזמין גם את תפריט הקיץ החדש, שהושק רק בשבוע שעבר ומביא עמו מנות מפתיעות, עשירות בטעמים וייחודיות ל-BBB. שמרו על עצמכם. שיהיה בתאבון!
מלון דן כרמל אירח את השחקנית חני נחמיאס ויהודה אליאס שטיילו בחיפה וקפצו לביקור במלון. בן ינובר, מנכ"ל מלונות דן באזור חיפה ומנכ"ל דן כרמל ערך סיור במלון לחיים אוסדון (דוד חיים) שהתארח במלון והראה לו את הגינה החדשה במלון. חני נחמיאס שבדיוק הגיעה למלון הפתיעה את אוסדון במהלך הסיור בגינה של דן כרמל והצטרפה אליהם יחד עם יהודה אליאס. אורחי דן כרמל שראו את כל החבורה בגינה חשבו שתהיה הופעה למבוגרים של חני ויהודה ולילדים של ה-"דוד חיים", אבל בסוף כולם הסתפקו בסלפי עמם.