העירייה והמשטרה מגבירים את האכיפה על אופניים חשמליים
מאת: ראובן יגיל יום רביעי,
25 בספטמבר 2019, 12:30
עם פתיחת שנת הלימודים יתגברו המשטרה והעירייה את האכיפה על רכיבה באופניים חשמליים, במיוחד ליד מוסדות חינוך
מתחילת שנת 2019 עד חודש ספטמבר נרשמו 570 דוחות במסגרת אכיפה של נהיגה בטוחה על אופניים חשמליים, ועם פתיחת שנת הלימודים תתוגבר האכיפה במיוחד ליד מוסדות חינוך.
מספר הדוחות בשלושת הרבעונים בשנת 2019 הוא פי כ-3.5 ממספר הדוחות שניתנו בשנת 2018, העומד על 171. יודגש כי כל דוח על עבירות הקשורות לאופניים חשמליים עוד על סך של 250 שקלים.
נתונים אלה נחשפו בפורום אכיפה עירוני, המתכנס במסגרת "הרשות הלאומית לביטחון קהילתי", בהשתתפות גורמי משטרה ועירייה, ביטחון, אכיפה, חינוך, פנאי ורווחה.
הפורום סקר את פעולות הרשות והמשטרה בנושאי מניעה ואכיפה, בעיקר בקרב בני הנוער, של אירועים אלימים; פעילות מניעה לשימוש בסמים ואלכוהול, התנהגויות סיכוניות, שימוש בכלים מוטורים וכדומה, תוך שימת דגש בנושא הרכיבה על אופניים חשמליים.
בנושא האופניים החשמליים מבצעים שוטרי משטרת חדרה והשיטור העירוני פעולות אכיפה נגד בני נוער ובגירים הנוהגים שלא כחוק, ובכך מסכנים את חייהם ואת חיי אחרים.
אומנות ומודעת (צילום: דוברות העירייה)
עם פתיחת שנת הלימודים הוחלט על תגבור האכיפה, במיוחד בסמוך למוסדות חינוך, אליהם מגיעים בני הנוער רכובים על כלי רכב דו גלגליים ממונעים, כמו קורקינטים ואופניים חשמליים.
בנוסף לפעולות האכיפה מתבצעים בשיתוף פעולה של המשטרה ועיריית חדרה גם צעדי מניעה כמו הרצאות בבתי ספר, חלוקת קסדות וחורי הסברה ועוד.
בנוסף מתקיים שיתוף פעולה עם מחלקת הנוער ומד"צים (מדריכים צעירים) של העמותה העירונית "פנאי העיר", של למידה והסברת הנושא. לאחר תהליך הלמידה נחנך במעמד ראש העיר צביקה גנדלמן, פרויקט "מעצבים את הדרך" שבמסגרתו נצבע קיר ברוח הרכיבה הבטוחה, תוך חיבור בין אמנות בקהילה ושיפור פני העיר לבין העלאת נושא רכיבה נכונה על אופניים חשמליים בקרב בני הנוער.
לוסי איוב מכתיבה את הקצב: הברלט שגנב את ההצגה. מי שצפה בשבוע שעבר בפרק של רוקדים עם כוכבים לא יכול היה לפספס את הנוכחות המרשימה של המנחה לוסי איוב - וגם לא את הבחירה האופנתית שבלטה על המסך: חליפת טוקסידו שחורה בגזרה מחויטת ונקייה, עם טוויסט במרכז – ברלט תחרה של מותג ההלבשה התחתונה JACK KUB שהפך לאלמנט שמכתיב את כל הלוק. ניתן להשיג ברשת חנויות JACK KUBA.
רשת BBB פותחת את סניפיה למשלוחים ואיסוף עצמי בהתאם להנחיות פיקוד העורף- התפריט החדש שהושק בשבוע שעבר זמין כעת גם במשלוחים: בהתאם להנחיות פיקוד העורף לסגירת המסעדות לישיבה, סניפי רשת BBB יהיו פתוחים לפעילות במתכונת של משלוחים ואיסוף עצמי בלבד, בהתאם להנחיות ולהתפתחויות המצב הביטחוני בכל אזור ואזור. כחלק מהמאמץ להחזיר שגרה גם בימים מורכבים, ניתן להזמין גם את תפריט הקיץ החדש, שהושק רק בשבוע שעבר ומביא עמו מנות מפתיעות, עשירות בטעמים וייחודיות ל-BBB. שמרו על עצמכם. שיהיה בתאבון!
מלון דן כרמל אירח את השחקנית חני נחמיאס ויהודה אליאס שטיילו בחיפה וקפצו לביקור במלון. בן ינובר, מנכ"ל מלונות דן באזור חיפה ומנכ"ל דן כרמל ערך סיור במלון לחיים אוסדון (דוד חיים) שהתארח במלון והראה לו את הגינה החדשה במלון. חני נחמיאס שבדיוק הגיעה למלון הפתיעה את אוסדון במהלך הסיור בגינה של דן כרמל והצטרפה אליהם יחד עם יהודה אליאס. אורחי דן כרמל שראו את כל החבורה בגינה חשבו שתהיה הופעה למבוגרים של חני ויהודה ולילדים של ה-"דוד חיים", אבל בסוף כולם הסתפקו בסלפי עמם.