במסגרת תפקידו כממונה על תיק קשרי ממשל, השתתף מ"מ ראש העיר ניר בן-חיים, ביחד עם חבר הנהלת העיר בנצי נורדמן, בפגישת עבודה במשרד להגנת הסביבה בנושא תחבורה ירוקה
בהתאם למדיניות ראש העיר צביקה גנדלמן למיצובה של חדרה כעיר עם אנרגיה, בחנו בן-חיים ונורדמן את האפשרות לקידום אוטובוסים חשמליים בקווי התחבורה הציבורית בעיר.
בשלב ראשון נבחנת האפשרות לקדם מעבר של קווים עמוסים של תחבורה ציבורית, כמו קווים 1 ו-7 למשל, לאוטובוסים חשמליים.
בדיון עלה כי התפעול בחדרה יהיה דומה להפעלת הקווים בירושלים, שם כבר פועלים אוטובוסים חשמליים במקום קווי תחבורה ציבורית עמוסים במיוחד.
בן חיים ונורדמן בדרך לפגישה (צילום: דוברות העירייה)
לדברי בן-חיים, השימוש באוטובוסים חשמליים מתאים למיתוגה של חדרה כעיר אנרגיה המקדמת אנרגיה ירוקה וקיימות. בן-חיים: "כל 4 שעות טעינה של אוטובוס שוות לכ-200 ק"מ נסיעה, ללא פליטות של מזהמים וגזים רעילים.
כך שהמעבר לאוטובוסים חשמליים תורם לחיסכון מבחינת השימוש בדלקים, אך תרומתו העיקרית היא בשמירה על איכות הסביבה והאוויר שאנו נושמים".
במהלך הדיון עודכנו בן-חיים ונורדמן כי המשרד להגנת הסביבה עומד לפרסם קול קורא לתמיכה בחברות התחבורה הציבורית עבור רכישת אוטובוסים חשמליים.
בעקבות הדברים, ובמסגרת דיוניו השוטפים של בן-חיים עם הנהלת אגד חדרה בנושאי קידום התחבורה הציבורית בעיר, העלה בן-חיים גם את נושא הקול קורא של המשרד להגנת הסביבה והמליץ כי גם אגד חדרה תגיש בקשה במסגרת זו.
חבר הכנסת אלי דלל ממשיך לחזק את הקשרים מעבר לים. השבוע נפגש עם נשיא טאיוואן ושוחח עמו על שיתופי פעולה בתחומי הבריאות, ההיי־טק והשבבים, החקלאות, התיירות וגם התפלת המים בהמשך הגיע לביקור בחברה לייצור שבבים, ולא שכח לתעד את הרגעים. שנה טובה.
הרמת כוסית לעובדי רגעים - העמותה לחינוך בלתי פורמלי, התקיימה בנוכחות סגן ראש העיר הרב אורן גבגי, הרב משה לחובר, מנכ״ל העמותה משה קייזלר, המשנה לראש העיר ליאורה לוי, נטלי שטיין ודורון גלאם. חג שמח ושנה טובה.
בועז כספי משתף: ״אני מקבל אות מצטיין ראש העיר, הגיעו חברים רבים. ריגש אותי במיוחד יו"ר סיעת העבודה וסגן יו"ר ההסתדרות פיני קבלו, שהגיע לאחר ניתוח קשה וחייב להישאר בבית, אבל עזב הכל, נהג מבית שאן כדי להיות בטקס שלי. באמת, למרות שאנחנו בפוליטיקה, מתברר שיש בינינו חברות אמת. תודה לך אוהב אותך".
בוריס צירולניק משתף: "אני חוזר לארץ אחרי מסע עבודה והרפתקאות בארה"ב וקנדה. במיניאפוליס, שיקגו, וושינגטון וטורונטו התרשמתי מניקיון מופתי ברחובות ומהנוכחות המתמדת של דגלי המדינה בכל מקום. שמתי לב גם לפער מעניין: בשכונות מבוססות, ספורט הוא דרך חיים ואילו בשכונות חלשות – מקדונלד'ס בכל פינה. חזרתי עם רעיונות וכוחות חדשים, ועם ההבנה כמה החיים אצלנו שונים וסוערים. למרות הג'ט לג אני מחייך ואומר - שבת שלום, בריאות וחדשות טובות לכולם".