מאת: שלומי גבאי יום חמישי,
24 באוקטובר 2019, 23:15
גונדר משנה מרק אלפסי מונה לפקד על בית הסוהר "איילון" שברמלה הנחשב למרכזי בשב"ס. מ"מ נציב בתי סוהר: "כמפקד, ניכרת באלפסי הבגרות האישית, האחריות והיכולת להוציא לפועל משימות מאתגרות ככל שיהיו."
בטקס חילופי מפקדים שהתקיים בבית המעצר "אוהלי קידר" קיבל גונדר משנה מנחם ביבס את הפיקוד על בית מעצר "אוהלי קידר" במחוז דרום מידיו של גונדר משנה מרק אלפסי מחדרה שמונה לפקד על בית הסוהר "איילון" שברמלה.
גונדר משנה אלפסי בן 50 גדל והתחנך בעיר ומילא תפקידים בכירים במהלך פעילותו בעיקר בתחום המודיעין.
מ״מ נציב בתי סוהר, גונדר אשר וקנין אמר בטקס: "היום הוא יום חג למחוז דרום. מינוי שני מפקדים בכירים למפקדי בתי מעצר מרכזיים במחוז דרום, התחדשות וקידום תהליכים ארגוניים. אני מברך את סגלי הפיקוד, הסוהרים והסוהרות והגמלאים שכיבדו אותנו בטקסים המרגשים. "אוהלי קידר" הינו בית המעצר הגדול ביותר בדרום וחשיבותו משמעותית ורבה. ישנה חשיבות רבה לניהול תקין ונכון של בית המעצר לאור אלפי המשימות היומיומית להם נדרש סגל בית המעצר ובהכרח יש לכך השפעה על כל שאר יחידות המחוז."
בהתייחסו לפועלו של גונדר משנה אלפסי אמר: "אלפסי ניהל את היחידה בצורה ראויה ומקצועית מאוד. כמפקד, ניכרת בו הבגרות האישית, האחריות והיכולת להוציא לפועל משימות מאתגרות ככל שיהיו." בסיום איחל וקנין הצלחה לאלפסי ואמר: "מאחל לך הצלחה בתפקידך החדש והמאתגר בבית סוהר איילון".
גונדר משנה מרק אלפסי (צילום: דוברות שב״ס)
גונדר קטי פרי, מפקדת מחוז דרום של שירות בתי הסוהר אמרה בטקס: "בית המעצר 'אוהלי קידר', הגדול במחוז דרום, מאופיין בריבוי תנועות וממשקי עבודה מול גורמי פנים וחוץ במשך כל שעות היממה. היום מתחלפים שני מפקדים שהם 'שחקני נשמה' איש איש בדרכו איש איש בייחודיות שלו, גונדר משנה מרק אלפסי שמתוך אהבת אדם ובדרכי נועם הוביל תהליכים ואנשים והצליח לגבש יחידה לכדי משפחה ויצירת תהליכי עבודה באופן ראוי להערכה."
גונדר משנה מרק אלפסי, מפקד בית המעצר "אוהלי קידר" היוצא אמר בטקס: "לבית מעצר 'אוהלי קידר' נשמה הפועמת בכל שעות היממה. לאורך כל התקופה בכל שלב ובכל תהליך טובת הסגל והעצמתו עמדו לנגד עיני לצד העשיה המקצועית, השמירה על המשמורת החוקית של העצורים, שיקומם, חינוכם והטיפול ומתוך הבנה כי אנו אמונים לטפל באלה אשר טעו בדרכם."
מרגש: עמותת "ילדים בסיכוי" יצרה ערכת קלפים ייחודית להפצת האור "קלפי שמש" - 38 איורים מקסימים שנוצרו על ידי המאיירים המובילים בישראל, כשכל קלף מגלם ערך אוניברסלי ואנושי (אומץ, הקשבה, חיבור, תקווה, הומור, חמלה ועוד) במטרה לפתוח דלת לשיחה אישית, קבוצתית או מקצועית, בכל גיל ובכל מסגרת. מתאים כמשחק חוויתי ופעילות לכל המשפחה בחג החנוכה. כל רכישה מהאתר היא תרומה למען ילדים ונוער בסיכון – חפשו "ילדים בסיכוי". חג שמח!
בגיל 71 פנינה רוזנבלום כובשת את מילאנו ומפתיעה: פנינה נחתה במילאנו באיטליה ונצפתה על סט הצילומים בהפקת האופנה של MFT שבוע האופנה, האיפור והביוטי במילאנו בהפקת שון בלאיש. רגע לפני יום הולדתה ה-71, פנינה מוכיחה שגיל הוא רק מספר ומככבת על הסט לצד חמישה דוגמני על מכל רחבי העולם. בנוכחות עוצמתית, סטייל בלתי מתפשר והרבה נוכחות, היא מייצרת פרובוקציה מעוררת השראה לנשים בארץ ובעולם - וממשיכה לשבור מוסכמות גם בזירה הבינלאומית.
בחג החנוכה חג האור והתקווה אנו מחממים את הלב ומאירים את הדרך לחיילים ולחיילות שלנו בעיר נתניה. ביוזמת נשות החינוך חני ואודליה, חולקו מארזים מתוקים וטובים כסמל לאור, לאחדות ולהוקרה על העשייה והשליחות.
נפתח ליין החורף ״חכמין בחמישי״, הרצאות תוכן לאנשים אינטלקטואליים בנושאי תרבות ואקטואליה מבית המחלקה לתרבות יהודית ברגעים - העמותה לחינוך בלתי פורמלי ובשיתוף חזון לאומי. את הרצאת הפתיחה הובילה נווה דרומי, עיתונאית ופובליציסטית, מגישת ״קבינט שישי״ ויחד איתה בשיח פתוח עם פרופ׳ משה כהן אליה פרשן ופאנליסט בתוכנית ״הפטריוטים״. המיזם האהוב מושך אליו מאות אנשים מידי חודש, הוא נועד לחזק את המוסר החברתי ומעודד הבנה עמוקה בין חלקי החברה - וכל זה על צלחת טובה של טשולנט מקומי מקריית צאנז ובירות. כרטיסים לאירועים הבאים מופעים באתר העמותה "רגעים".