גנדלמן פועל למנוע מהלך "גזעני" כלפי אוכלוסייה בעלת צרכים מיוחדים
מאת: ראובן יגיל יום רביעי,
30 באוקטובר 2019, 11:14
עמותה הפועלת למען אוכלוסיות עם צרכים מיוחדים מתכוונת לפתוח בחדרה סניף המיועד למגזר הערבי בלבד. ראש עיריית חדרה: "מדובר בגזענות כלפי תושבי העיר היהודים. גזענות, לא בעירנו!"
ראש העיר צביקה גנדלמן פנה אל ראש הממשלה בנימין נתניהו, שר הפנים אריה דרעי, שר המשפטים אמיר אוחנה ומנכ"ל משרד הרווחה ד"ר אביגדור קפלן, וביקש את התערבותם במניעת התנהלות גזענית של עמותת "בית על גלגלים".
מדובר בעמותה פרטית הפועלת ברחבי הארץ, ועיקר עיסוקה פתיחת בתים ונופשונים לפעילות בילוי ושהייה בת מספר ימים עבור אוכלוסייה עם צרכים מיוחדים. העמותה עומדת לפתוח בית על גלגלים גם בחדרה, אך מידע זה הגיע אל העירייה בעקיפין, וזאת מאחר שהעמותה לא פנתה לפני כן לעירייה לבקש מידע על אוכלוסיית היעד בחדרה או להציע שיתוף פעולה עם אגף הרווחה העירוני המפעיל מועדונים דומים לאוכלוסיות עם צרכים מיוחדים.
מתנגד לכל מהלך גזעני. גנדלמן (צילום: שלומי גבאי)
עם היוודע כוונת העמותה לפתוח בית בחדרה, פנתה נציגת אגף הרווחה של העירייה אל מנכ"ל עמותת "בית על גלגלים" לקבלת מידע על הפעילות הצפויה, והתבשרה מפיו כי הבית בחדרה אכן אמור להיפתח כנופשון לבעלי צרכים מיוחדים, אך הוא מיועד לאוכלוסיית יעד מהמגזר הערבי בלבד, תושבי הכפרים באזור ולא לתושבי חדרה.
בפנייתו לראש הממשלה ולשרים התריע גנדלמן: "אם כבר החליטה העמותה לפתוח בחדרה בית לפעילות פנאי ונופש לאוכלוסייה בעלת צרכים מיוחדים, מדוע היא מפלה לרעה את האוכלוסייה היהודית שבליבה עומד הבית לפעול?".
עוד הדגיש כי, "חדרה ידועה כעיר מחוז המכבדת ומעניקה שירותים לאוכלוסייה הטרוגנית, ולכן אנו מתקשים לקבל אקט שלא ניתן לפרשו אלא כגזענות לשמה ואפליה על רקע גזע ודת".
ראש העיר גנדלמן ביקש מנתניהו והשרים להיכנס לעובי הקורה של ההתנהלות המתוארת, ולמנוע את הכוונה לפעול במרכזה של העיר חדרה תוך אפליה בוטה של תושביה.
איש החסד הנתנייתי אלעזר פרץ מ׳מטה משיח׳ ערך כמידי שנה ביקור במשרדי עיריית נתניה, שם תקע בשופר וחילק ערכות דבש יחד עם ברכת הרבי מליובאוויטש לשנה טובה ומתוקה. ראש העיר אבי סלמה בירך את פועלו של איש החסד למען תושבי העיר. עוד ביקר פרץ במשרדי סגן ומ״מ ראש העיר שלו אלגלי, סגן ראש העיר אמיה טאגה, מנכ״ל העירייה מויש לוי, מ״מ מנכ״ל העירייה אלון אהרן ומנהל אגף הקליטה בני אמר.
סגן ומ״מ ראש העיר, שלו אלגלי, השתתף השבוע באריזת סלי מזון לקראת ראש השנה יחד עם חב״ד נתניה ופלוגת חיילי צה״ל. במהלך הפעילות נארזו סלי מזון שיועברו למשפחות לקראת החג, כחלק מהפעילות שמקיימים בחב״ד נתניה לאורך השנה למען תושבי העיר. ישר כח!
לקראת השנה החדשה, פסטיבל הדבש חוזר בחגי תשרי תשפ"ז 2026, ומזמין משפחות להכיר מקרוב את עולמן המסקרן של דבורי הדבש. במסגרת הפסטיבל ייפתחו מרכזי מבקרים ומכוורות ברחבי הארץ, והקהל יוכל לפגוש דבוראים, לצפות בכוורות זכוכית, להתנסות ברדיית דבש, להשתתף בסדנאות יצירה ולטעום דבש ישראלי מזנים שונים. בין התחנות המשתתפות באזור המרכז: משק דבורים סימון בכפר סירקין, משק לין בכפר ביל"ו, "מאחורי הדבש" בכפר חב"ד ו"הכוורת" של שי ספקטור בכפר רות. בצפון ייקחו חלק מכוורות ביסוד המעלה, דפנה, מנות, פקיעין ומקומות נוספים. גיל שצברג, מנכ"ל המועצה להאבקה ודבש, מזכיר כי מאחורי המתיקות מסתתרת גם שליחות חשובה: דבורי הדבש אחראיות להאבקת גידולים חקלאיים ולשמירה על אספקת המזון. המבקרים יוכלו גם לרכוש דבש טהור ישירות מהמגדלים ולתמוך בחקלאות המקומית לקראת החג. לפרטים נוספים חפשו בגוגל: המועצה להאבקה ודבש. חג שמח!
שירי חגואל סיידון פתחה את שנת הלימודים בסבב ביקורים מרגש במוסדות החינוך ברחבי נתניה. במהלך הבוקר היא הגיעה לחטיבת אלתרמן, לבתי הספר שמרית, דבורה עומר ומורשת זבולון וכן לגני מורשת זבולון, שם פגשה ילדים נרגשים, צוותי חינוך, הנהגות הורים ומשפחות שליוו את התלמידים ביום הראשון. בין החיוכים, השירים, הריקודים והפרפרים בבטן, סיפרה חגואל סיידון כי נזכרה מחדש מדוע היא כל כך אוהבת להיות בשטח. לדבריה, מעבר לשמות בתי הספר והגנים, היא לוקחת איתה בעיקר את האנשים שפותחים שנה חדשה עם הרבה אחריות, אהבה והתרגשות. מבחינתה, זה היה יום חג קטן במקומות רבים בעיר.