הוועדה המחוזית אישרה להפקדה תוכנית לשכונה חדשה בפרדס טיכו במרכז העיר, שתכלול יחידות דיור, שטחי מסחר, משרדים ומבני ציבור
הוועדה המחוזית חיפה אישרה להפקדה תוכנית להקמה של שכונת מגורים חדשה בפרדס טיכו בחדרה, בהיקף של 683 יחידות דיור בבנייה רוויה.
התכונית מציעה שכונת מגורים בבנייה רוויה, בבניינים בגובה מרבי של 12 קומות, שטח למסחר ומשרדים, שצ"פ (שטח ציבורי פתוח), שטחים פתוחים, מבנים ומוסדות ציבור, דרכים ושביל.
שטח התוכנית מהווה את מתחם 20 בתוכנית המתאר של חדרה, על שטח של כ-107 דונם שמתוכם כ-42 דונם למגורים.
מיקום התוכנית בין מסילת הרכבת בצפון, כביש מספר 4 במערב, מדרום גובלת התוכנית במגרשי הבנייה הסמוכים לרחוב עובדיה יוסף, וממזרח גובלת התוכנית בשכונת המגורים הקיימת סמוך לרחוב יצחק עפגין. המתחם ממוקם במיקום מרכזי בעיר, עם גישה משני חיבורים לרחוב עובדיה יוסף וגישה עורפית משתי כניסות מרחוב חובבי ציון. המתחם נמצא בעורף מגרשי מגורים, מסחר ותעסוקה, ומבנים ומוסדות ציבור הממוקמים על רחוב עובדיה יוסף, בחלקו המערבי בשולי המע"ר (מרכז עסקים ראשי).
התוכנית. מתוך מצגת של מינהל התכנון (צילום: דוברות העירייה)
התוכנית מציעה מערכת דרכים פנימית, לאורכה מוצבים מגרשי המגורים וייעודי הקרקע האחרים. הדך הצפונית ביותר מפרידה בין המגורים לבין מסילת הרכבת, ובאמצעותה ניתן לאפשר בעתיד חיבור מערבה מתחת לגשר המסילה.
התוכנית מציעה מגוון שימושים מופרדים זה מזה, אך במרחק הליכה. המגורים נמצאים במרכז התוכנית ומקיפים שצ"פ מרכזי. חלקו הדרומי של השצ"פ פתוח לדרך פנימית. שטחי הציבור המוצעים כוללים תא שטח למבנים ומוסדות ציבור, המהווה המשך לבית ספר קיים ממזרח לתוכנית. בדרום-מערב התוכנית מוצע שטח מעורב למסחר ומשרדים, ובו מוצע בינוי בן 6 קומות.
הוועדה המחוזית בירכה על התוכנית וציינה כי התוכנית מהווה רכיב משמעותי בעיר, ומציעה פיתוח ברוח הוראות תוכנית המתאר של חדרה. לאור כל זאת אישרה הוועדה המחוזית את הפקדת התוכני בתנאים.
חבר המועצה לשעבר, ארז אבא, שבנו מופיע בקונצרט בהיכל התרבות בעיר, משתף: ״איזה כיף להגיע להיכל התרבות בנתניה, לשמוע קונצרט של ילדים צעירים מגיל ארבע, זאת שמחה גדולה מאוד ויש עתיד לתרבות בעיר. ומילה טובה למנכ״ל בני אפרים, שגם הוא התרגש מאוד כאילו זה הפעם הראשונה שהוא הגיע לקונצרט, ומה עוד שיש לו צוות מורים איכותיים ביותר. כיף גדול!״.
מרגשת: רבקה שמבי, תושבת חדרה בת 85, החליטה מאז תחילת המלחמה לחמם את לב החיילים בדרך מיוחדת. מדי יום היא סורגת בעבודת יד כובעי צמר ומעבירה אותם ללוחמי צה"ל בשטח. משלוח הכובעים האחרון הגיע לחיילי גדוד שיאון המשרתים בעזה, כאשר החיבור לגדוד נעשה בסיועה של מרים יקיר. מחווה מרגשת של נתינה, אכפתיות וערבות הדדית מהלב של חדרה אל החזית. מפרגנים לה מהלב!
מנכ"ל גולף ומנכ"ל החברה לפיתוח קיסריה חנכו מרכז לוגיסטי חדש של הקבוצה, מהגדולים בישראל, בפארק העסקים קיסריה. אייל גרינברג, מנכ"ל קבוצת גולף, ומיכאל כרסנטי, מנכ"ל החברות לפיתוח ולנכסי קיסריה מקבוצת אדמונד דה רוטשילד (ישראל), קבעו השבוע מזוזה וחנכו את המרלו״ג החדש והמרשים של קבוצת גולף בפארק העסקים החכם קיסריה. המרכז הלוגיסטי, מהגדולים והמתקדמים מסוגו בישראל, משתרע על כ-30 אלף מ״ר בנוי. הוא ממוקם בחלקו הצפוני של הפארק, בסמוך למרלו"גים של דיפלומט וכמיפל, ונבנה בהתאמה מלאה לצרכיה של קבוצת גולף, המאגדת תחתיה שורה של מותגי אופנה ועיצוב הבית מהמובילים בארץ.