מאות ספורטאים מהארץ והעולם השתתפו בסוף השבוע בטורניר ג'ודו בינלאומי שהתקיים בעיר. חדרה ממשיכה לקצור הצלחות
התחרות התקיימה בשיתוף עיריית חדרה, חברת "נחלים" לקידום תיירות בחדרה, איגוד הג'ודו בישראל, והעמותה למען הגינות בספורט ה.ל.ה.ב שהקים המדליסט האולימפי ומאמן נבחרת ישראל אורן סמדג'ה.
מתאבקות בדרך לעוד ניצחון (צילום: דוברות העירייה)
הקרבות נערכו החל משעות הבוקר באולם הספורט של בית הספר הרב-תחומי למדעים ואמנויות, במעמד ראש העיר צביקה גנדלמן, סגן ראש העיר טל אליהו, המשנה לראש העיר חדוה יחזקאלי, המשנה לראש העיר עו"ד נתן לבייב שפעל לקיום התחרות בחדרה והיה בין מארגניה, חבר מועצת העיר משה צ'יקו אוקנין וחברי מועצה נוספים. לדברי לבייב: "תחרות בסדר גודל כזה לא התקיימה באף עיר למעט גראנד פרי תל אביב, ואני שמח שנפלה בחלקי הזכות לקחת חלק משמעותי בארגון ובקידום של התחרות והבאתה לעיר".
גנדלמן ובכירי ענף הג'ודו בישראל צילום: דוברות העירייה
את האירוע כיבדו בנוכחותם בכירי ענף הג'ודו בארץ, ביניהם מנכ"ל איגוד הג'ודו נועם גרינברג, המאמן הלאומי אורן סמדג'ה, וחברי נבחרת ישראל ברוך שמאילוב, טוהר בוטבול ופיטר פלצ'ק.
מנכ"לית חברת "נחלים" עדי אליאס, ציינה כי "העובדה שהמשלחות הגיעו לארץ, למרות המצב הביטחוני שהיה בשבוע שעבר, היא תעודת כבוד לחדרה והבעת אמון בקברניטי העיר. תענוג גדול היה לעבוד בשיתוף פעולה עם איגוד הג'ודו ועם עמותת ה.ל.ה.ב חדרה בראשותו של רביב ראופמן".
ראש העיר צביקה גנדלמן עדכן כי, "השבחים הרבים שקיבלנו מאנשי המקצוע על הארגון וההיערכות, לצד התמיכה של מאות אנשים שהגיעו לצפות בתחרות, רק מוכיחות שצדקנו כשהחלטנו לארח את הטורניר בעיר". גנדלמן סיכם את האירוע בהבטחה: "כשהיכל אנרבוקס הרב תכליתי יהיה מוכן, תהיה לעיר חדרה אכסניה מפוארת לתחרויות ספורט ואירועי תרבות גדולים. אני מתחייב שגם בשנה הבאה נארח בחדרה תחרויות בינלאומיות בג'ודו ובענפים נוספים".
נתניה ממשיכה למשוך חברות מובילות: אירוע השקת משרדי הדוגמה בפרויקט החדש של דיזנגוף וקבוצת תדהר, התקיים השבוע בנתניה. מדובר בבניין מגורים חדשני המשלב קומת משרדים בסטנדרט מתקדם, המעניקה מענה איכותי לעסקים ולחברות המבקשים לפעול בעיר נתניה. סגן ומ”מ ראש העיר, שלו אלגלי, הממונה על הפיתוח העסקי, השתתף באירוע וציין כי נתניה ממשיכה לבסס את מעמדה כמרכז עסקים מוביל. חברות מובילות בוחרות להשקיע ולהתפתח כאן בזכות תנופת הפיתוח, המיקום האסטרטגי ואיכות החיים שהעיר מציעה. "נמשיך לפעול כדי למשוך עוד עסקים, לייצר מקומות תעסוקה ולחזק את הכלכלה המקומית".
מיקי קם ואודיה קורן השיקו וכולם הגיעו לפרגן בפרימיירה החגיגית: בשבוע שעבר חגגו בתיאטרון הקאמרי את עליית ההצגה "השותפה" בפרימיירה חגיגית בכיכובן של אודיה קורן ומיקי קם. בהצגה הן מגלמות שתי נשים - אחת נאיבית והשניה פרועה - שעוברות לגור יחד והופכות לדמויות משמעותיות מאוד זו עבור זו. הראשון לברך היה בנה של מיקי קם, נדב עדר, יחד עם אשתו אלינור וייל - שניהם שחקנים בקבוצת הצעירים של הקאמרי. עוד נכחו: ירדנה ארזי, חנה לסלאו, נורית גפן, נתן דטנר, איל וולדמן ועוד.
בין עבר להווה: תערוכת היחיד "מצב ביניים" של חומי גרומן תיפתח ביפו. התערוכה, באוצרותו של איתי גבאי, תיפתח ביום חמישי, 9 ביולי 2026, בשעה 19:30, בגלריה אשכילה ביפו, ותציג עבודות בציורי שמן וצבעי מים העוסקות בזהות, שייכות והמפגש שבין מסורת לחיים עכשוויים. גרומן, שעזבה את הקהילה החרדית, מביאה אל הבד את מסעה האישי דרך שתי סדרות עבודות: האחת מתארת רגעים מחיי היומיום בישראל, והשנייה מציגה כלי זכוכית צבעוניים המשמשים כמטאפורה למערכות יחסים, שקיפות ושבריריות. התערוכה "מצב ביניים" תוצג בגלריה אשכילה, רחוב הפנינים 2, יפו, ותינעל ב-7 באוגוסט 2026. בהצלחה!