ערב להעלאת המודעות למשפחות שלהן ילדים עם צרכים מיוחדים התקיים בהובלת מנהיגות ההורים במרכז למשפחה, הפועל כחלק משירותי אגף הרווחה של העירייה
אירוע מרגש להעלאת מודעות למשפחות לילדים עם צרכים מיוחדים התקיים באולם רנה שני חדרה. הערב "מושלם כמו שאני" התקיים בהובלת מנהיגות ההורים במרכז למשפחה לילדים עם צרכים מיוחדים, הפועל במסגרת אגף הרווחה של העירייה.
בלובי של האולם הועלתה התערוכה "ניגודים שווים", בה ניתנה הזדמנות לאמנים צעירים עם צרכים מיוחדים, להציג את יצירותיהם. האמנים הצעירים נענו לבקשה ושלחו ציורים מרהיבים ביופיים לתערוכה המרתקת.
צלילים מרגשים. קרן פלס (צילום: דוברות העירייה)
במרכז הערב עמד מופע של הזמרת קרן פלס ורון בוחניק, כאשר כל ההכנסות ממכירת הכרטיסים למופע נועדו לקידום הפעילות במרכז לטובת המשפחות שלהן ילד עם צרכים מיוחדים.
פלס ריגשה את הקהל כאשר הזמינה להופיע איתה על הבמה את הנגנים רועי מורי ואיתי שגיא, שני ילדים עם צרכים מיוחדים. רועי ואיתי פגשו את קרן לראשונה על הבמה והביצוע המשותף ריגש את הקהל שגדש את האולם.
הערב התקיים במעמד ראש העיר צביקה גנדלמן, מ"מ ראש העיר ניר בן-חיים, סגני ראש העיר טל אליהו ורומן גישר, מנהלת אגף הרווחה זיוה היימברג ונציגי האגף, מנהיגות ההורים במרכז למשפחה, וקהל רב שהגיע לקחת חלק בערב ההתרמה.
מייכור מקבלת את פני ראש העיר צילום: דוברות העירייה
מנהלת המרכז למשפחה עו"ס שרה מייכור, סיפרה לנוכחים שהיא עצמה הייתה אם לילדה עם צרכים מיוחדים, וכי השבוע מלאו 23 שנים לפטירת בתה. "כשנודע לי שיש לי ילדה מיוחדת", סיפרה מייכור לקהל, "לא היה מרכז ולא היו הורים נוספים שהכרתי. אני שמחה ומודה לבורא עולם, ומודה לעיריית חדרה על הבית המכובד למשפחות".
בערב המיוחד ביקשה מייכור להודות "למנהלת אגף הרווחה שמאפשרת לכל דבר שנחלום עליו לקרות; למשפחות שנותנות בנו אמון; לצוות המרכז, וכמובן לראש העיר צביקה גנדלמן שבזכותו כל זה קרה; ראש עיר שמוביל, מעודד ומקדם את נושא הצרכים המיוחדים בעיר, נפגש וקשוב למנהיגות ההורים במרכז".
המרכז למשפחה נועד לספק מענים למשפחות אשר להן ילד עם צרכים מיוחדים, במטרה לחזק את התא המשפחתי, סיוע במיצוי זכויות, הכוונה ומתן מידע רלוונטי, הגברת תחושת השייכות וקשר בין המשפחות. פעילות המרכז מבוססת על שותפות מלאה עם ההורים, בחשיבה, פיתוח רעיונות חדשים, באיתור צרכים ובהובלת מהלכים לשינוי מדיניות.
הפעילויות המוצעות במרכז מגוונות וכוללות קבוצות מנהיגות להורים ומתנדבים, קבוצות תמיכה, אימון והעצמה, קבוצת סבתות וסבים, קבוצות אחים, מידע על זכויות, הרצאות, פעילות פנאי והפגה, מסיבות בחגים, טיולים, ימי כייף ועוד. כיום חברות במרכז 275 משפחות. עם הזמן מתרחבים המענים, ומשפחות נוספות מצטרפות לפעילות.
לדברי מנהלת המרכז: "נושא הילדים עם הצרכים המיוחדים נגע בלבבות, והתחושה שאכן הצלחנו לעורר מודעות. המרכז למשפחה נערך לשנת 2020, וכבר מתחילים לתכנן את האירועים הבאים".
נתניה ממשיכה למשוך חברות מובילות: אירוע השקת משרדי הדוגמה בפרויקט החדש של דיזנגוף וקבוצת תדהר, התקיים השבוע בנתניה. מדובר בבניין מגורים חדשני המשלב קומת משרדים בסטנדרט מתקדם, המעניקה מענה איכותי לעסקים ולחברות המבקשים לפעול בעיר נתניה. סגן ומ”מ ראש העיר, שלו אלגלי, הממונה על הפיתוח העסקי, השתתף באירוע וציין כי נתניה ממשיכה לבסס את מעמדה כמרכז עסקים מוביל. חברות מובילות בוחרות להשקיע ולהתפתח כאן בזכות תנופת הפיתוח, המיקום האסטרטגי ואיכות החיים שהעיר מציעה. "נמשיך לפעול כדי למשוך עוד עסקים, לייצר מקומות תעסוקה ולחזק את הכלכלה המקומית".
מיקי קם ואודיה קורן השיקו וכולם הגיעו לפרגן בפרימיירה החגיגית: בשבוע שעבר חגגו בתיאטרון הקאמרי את עליית ההצגה "השותפה" בפרימיירה חגיגית בכיכובן של אודיה קורן ומיקי קם. בהצגה הן מגלמות שתי נשים - אחת נאיבית והשניה פרועה - שעוברות לגור יחד והופכות לדמויות משמעותיות מאוד זו עבור זו. הראשון לברך היה בנה של מיקי קם, נדב עדר, יחד עם אשתו אלינור וייל - שניהם שחקנים בקבוצת הצעירים של הקאמרי. עוד נכחו: ירדנה ארזי, חנה לסלאו, נורית גפן, נתן דטנר, איל וולדמן ועוד.
בין עבר להווה: תערוכת היחיד "מצב ביניים" של חומי גרומן תיפתח ביפו. התערוכה, באוצרותו של איתי גבאי, תיפתח ביום חמישי, 9 ביולי 2026, בשעה 19:30, בגלריה אשכילה ביפו, ותציג עבודות בציורי שמן וצבעי מים העוסקות בזהות, שייכות והמפגש שבין מסורת לחיים עכשוויים. גרומן, שעזבה את הקהילה החרדית, מביאה אל הבד את מסעה האישי דרך שתי סדרות עבודות: האחת מתארת רגעים מחיי היומיום בישראל, והשנייה מציגה כלי זכוכית צבעוניים המשמשים כמטאפורה למערכות יחסים, שקיפות ושבריריות. התערוכה "מצב ביניים" תוצג בגלריה אשכילה, רחוב הפנינים 2, יפו, ותינעל ב-7 באוגוסט 2026. בהצלחה!