חברת נובל אנרג'י לא עמדה בתנאים עד לשעה זו ולכן הנישוב יידחה: המשרד להגנת הסביבה לא מאפשר לחברה לבצע מחר (ג') את פעולת הנישוב באסדת לוויתן בשל אי-עמידה בכל הדרישות והתנאים המחמירים שהציב לה; המשרד הורה לחברה לתת לציבור התראה של יומיים מראש על המועד החדש
חברת נובל אנרג'י לא עמדה בכל התנאים המחמירים שהציב לה המשרד להגנת הסביבה לקראת פעולת הנישוב שתוכננה להתקיים מחר (ג') באסדת לוויתן, ומשום כך, פעולת הנישוב תידחה למועד אחר. על חברת נובל להשלים את הדברים החסרים עד למועד הנישוב הבא, ולקבל אישור מהמשרד להגנת הסביבה כי היא עומדת בכל התנאים לתוכנית הנישוב.
המשרד מודע לאי-הנוחות הנגרמת כתוצאה ממצב זה לתושבי האזור, ואולם עומד על כך שכל התנאים שהציב על מנת לפקח בצורה מלאה על פעילות ההרצה ימולאו למען הציבור והסביבה.
המשרד דרש מחברת נובל אנרג'י לפרסם הודעה באתר האינטרנט שלה על המועד החדש - בהתאם להתחייבות לעדכן את הציבור שני ימי עסקים מראש. זאת, בתנאי שתעמוד בכל התנאים שהמשרד הציב.
המשרד לא אישר עדיין את תוכנית הדיגום והניטור באסדה במהלך הנישוב, מכיוון שלא נחה דעתו עד לשעה זו מדוחות הכיול ובקרת האיכות שהוגשו, הנוגעים למכשירי האנליזה על האסדה לבדיקת הרכב הגז המנושב.
אסדת לוויתן נמצאת כעת בתקופת הרצה. כמקובל במתקנים חדשים, כל המערכות לרבות מתקני הטיפול בפליטות - נכנסות לפעילות באופן הדרגתי.
הנישוב נדחה. אסדת הגז לוויתן (צילום: ענבל בן יעקב)
המשרד להגנת הסביבה בדק את תכניות החברה עבור תקופת ההרצה והנישוב, ובנוסף, ביצע מודל פיזור מזהמים במצבים סינופטיים שונים. הממצאים הראו כי לא צפויה חריגה מערך הסביבה לבנזן בקו החוף, במועדי הנישובים המהותיים. תרחישי הפיזור המחמירים ביותר הצביעו כי פליטות הבנזן מהאסדה לא צפויות להביא לעלייה משמעותית בריכוזי הבנזן באזור החוף. מהבדיקות שבוצעו, ניתן לקבוע כי לא צפוי סיכון לתושבי יישובי החוף בכל שלבי ההרצה, כולל בזמן הנישובים.
ביום הנישוב, צוותי המשרד להגנת הסביבה ומשרד האנרגיה יהיו נוכחים על האסדה ובחוף, כולל בתחנות הניטור ובמרכז הבקרה של נובל.
המשרד להגנת הסביבה מחדד, כי אין כל הנחיות מיוחדות באשר להפסקת פעילות או שינוי בהתנהלות היום-יומית של תושבי האזור, גם לא בעת הנישוב באסדה. המשרד מדגיש, כי אין בסיס לאמירות חסרות האחריות הקוראות לתושבים להתפנות בתקופת הרצת האסדה והנישוב. ריכוזי המזהמים בחוף ינוטרו באופן רציף ובמקרה הבלתי סביר שתתגלה בזמן אמת עלייה בזיהום האוויר העלולה לסכן את האוכלוסייה – הפעילות באסדה תופסק.
בתמונות: אנשי המשרד להגנת הסביבה מציבים דיגום סביבתי על אסדת לוויתן, הלילה. צילומים: המשרד להגנת הסביבה
אנו ממליצים לציבור להוריד את האפליקציה: "אוויר בסביבה" ולהתעדכן בזמן אמת בתוצאות תחנות הניטור, המשקפות את מצב איכות האוויר באזורו.
ח"כ מיקי חיימוביץ' (כחול לבן) על דחיית נישוב האסדה: "קיבלנו הוכחה נוספת לכך שלחץ ציבורי משפיע. זהו צעד חשוב של המשרד להגנת הסביבה לנוכח משבר האמון בין ציבור התושבים לרשויות. כפי שאמרתי כבר - על הממשלה ליישם מספר עקרונות פשוטים- שקיפות, ניטור, אכיפה, ודאגה לבריאות התושבים לפני הכל. אני מקוה שהמשרד ימשיך במגמה של דרישות לא מתפשרות לעמידה בסטנדרטים הנדרשים כדי לצמצם למינימום את הנזקים הבריאותיים והסביבתיים"
לוסי איוב מכתיבה את הקצב: הברלט שגנב את ההצגה. מי שצפה בשבוע שעבר בפרק של רוקדים עם כוכבים לא יכול היה לפספס את הנוכחות המרשימה של המנחה לוסי איוב - וגם לא את הבחירה האופנתית שבלטה על המסך: חליפת טוקסידו שחורה בגזרה מחויטת ונקייה, עם טוויסט במרכז – ברלט תחרה של מותג ההלבשה התחתונה JACK KUB שהפך לאלמנט שמכתיב את כל הלוק. ניתן להשיג ברשת חנויות JACK KUBA.
רשת BBB פותחת את סניפיה למשלוחים ואיסוף עצמי בהתאם להנחיות פיקוד העורף- התפריט החדש שהושק בשבוע שעבר זמין כעת גם במשלוחים: בהתאם להנחיות פיקוד העורף לסגירת המסעדות לישיבה, סניפי רשת BBB יהיו פתוחים לפעילות במתכונת של משלוחים ואיסוף עצמי בלבד, בהתאם להנחיות ולהתפתחויות המצב הביטחוני בכל אזור ואזור. כחלק מהמאמץ להחזיר שגרה גם בימים מורכבים, ניתן להזמין גם את תפריט הקיץ החדש, שהושק רק בשבוע שעבר ומביא עמו מנות מפתיעות, עשירות בטעמים וייחודיות ל-BBB. שמרו על עצמכם. שיהיה בתאבון!
מלון דן כרמל אירח את השחקנית חני נחמיאס ויהודה אליאס שטיילו בחיפה וקפצו לביקור במלון. בן ינובר, מנכ"ל מלונות דן באזור חיפה ומנכ"ל דן כרמל ערך סיור במלון לחיים אוסדון (דוד חיים) שהתארח במלון והראה לו את הגינה החדשה במלון. חני נחמיאס שבדיוק הגיעה למלון הפתיעה את אוסדון במהלך הסיור בגינה של דן כרמל והצטרפה אליהם יחד עם יהודה אליאס. אורחי דן כרמל שראו את כל החבורה בגינה חשבו שתהיה הופעה למבוגרים של חני ויהודה ולילדים של ה-"דוד חיים", אבל בסוף כולם הסתפקו בסלפי עמם.