ראש עיריית חדרה חתם על האמנה למיגור הגזענות בחברה הישראלית כאחד מנציגי השלטון המקומי, בטקס שהתקיים בבית הנשיא
ראש העיר צביקה גנדלמן השתתף בטקס החתימה על אמנה למיגור הגזענות בחברה הישראלית, שהתקיים בבית הנשיא בירושלים תחת המוטו "גזענות זה לחלשים – בואו נתקדם".
האירוע בבית הנשיא התקיים בשיתוף עמותת "ישראלים נגד גזענות", שהוקמה במטרה להשפיע ולנצח את הגזענות; לחנך, להתריע, ולהיאבק נגד גזענות, אי שוויון ואפליה בישראל ולפעול למען חברה רב-תרבותית, שוויונית בריאה ומתוקנת לכלל אזרחי ישראל.
הטקס נפתח בנאום נשיא המדינה ראובן ריבלין, ולאחר מכן נאומו של יו"ר עמותת "ישראלים נגד גזענות" אלוף במיל. אליעזר שקדי. על הגזענות מנקודת המבט של דור העתיד נאמה הילדה ליאל בלטה.
גנדלמן עם ראשי הרשויות בבית הנשיא (צילום: דוברות העירייה)
בתום הברכות והנאומים התקיים טקס החתימה על האמנה, כאשר ראש עיריית חדרה צביקה גנדלמן חתם כאחד מנציגי השלטון המקומי, לצד נציגי הרשויות ירושלים, ראשון לציון, הרצליה, תל אביב, אשדוד ונתניה. בטרם חתימתו הצהיר גנדלמן: "העיר חדרה מצטרפת למאבק בגזענות ומתחייבת למשימה של עיר ללא גזענות ולתוכניות המתחייבות מכך".
בנוסף לנציגי השלטון המקומי חתמו על האמנה גם נציג משטרת ישראל, נציגי הסקטור הפרטי, נציגי ספורט, השכלה גבוהה, חינוך, נוער, ארגוני עובדים וקהילה, ונציגים נוספים.
כל אחד מהחותמים הצהיר מחויבות לנושא וחתם על האמנה, שזו לשונה: "החברה הישראלית מורכבת מקבוצות שונות. שוויון הזדמנויות, כבוד הדדי וסובלנות ביננו הם התנאי לחוסן החברתי והמוסרי שלנו. אנו מתגאים בערבות ההדדית ביננו המתגלה בעיקר ברגעי שבר, ועלינו לחזק אותה גם בימי שגרה. לצערנו, בשנים האחרונות אנו עדים לגילויים קשים של גזענות בתוכנו, הכוללת תופעות של שנאה, אפליה, השפלה, אלימות, זלול, התנכלות והתנשאות כלפי יחידים וקבוצות על רקע מוצאם העדתי, הלאומי, האתני או בשל צבע עורם. גזענות זו מהווה איום על ביטחונו של היחיד ואיום על חוסנה של החברה כולה. היא מעמיקה את השסעים החברתיים והכלכליים ופוגעת בבית המשותף לכולנו ובערכים של מדינת ישראל כמדינה יהודית ודמוקרטית. כאזרחי מדינת ישראל, אנו שותפים באחריות ללכידותה ולחוסנה של החברה הישראלית, מכירים בקיומה של הגזענות והאפליה ושותפים מלאים לרצון לשים לה סוף. אנו מתחייבים לגלות אחריות במרחב האישי, המשפחתי, המקצועי והציבורי, לרתום את הסביבה להכיר בגזענות ולהבין את סכנותיה ולעשות כל שביכולתנו כדי להילחם בה ולמנוע גילויי אפליה וגזענות".
משתתפי הטקס יצאו בקריאה לציבור להצטרף לחותמים, ולהוכיח שאפשר גם אחרת, ושהישראליות חזקה דיה כדי להכיל את כולם. "בואו תחתמו וננצח את הגזענות", הם קוראים.
ניתן להצטרף ולחתום על האמנה נגד הגזענות באתר www.ilng.org.il.
מרגש: עמותת "ילדים בסיכוי" יצרה ערכת קלפים ייחודית להפצת האור "קלפי שמש" - 38 איורים מקסימים שנוצרו על ידי המאיירים המובילים בישראל, כשכל קלף מגלם ערך אוניברסלי ואנושי (אומץ, הקשבה, חיבור, תקווה, הומור, חמלה ועוד) במטרה לפתוח דלת לשיחה אישית, קבוצתית או מקצועית, בכל גיל ובכל מסגרת. מתאים כמשחק חוויתי ופעילות לכל המשפחה בחג החנוכה. כל רכישה מהאתר היא תרומה למען ילדים ונוער בסיכון – חפשו "ילדים בסיכוי". חג שמח!
בגיל 71 פנינה רוזנבלום כובשת את מילאנו ומפתיעה: פנינה נחתה במילאנו באיטליה ונצפתה על סט הצילומים בהפקת האופנה של MFT שבוע האופנה, האיפור והביוטי במילאנו בהפקת שון בלאיש. רגע לפני יום הולדתה ה-71, פנינה מוכיחה שגיל הוא רק מספר ומככבת על הסט לצד חמישה דוגמני על מכל רחבי העולם. בנוכחות עוצמתית, סטייל בלתי מתפשר והרבה נוכחות, היא מייצרת פרובוקציה מעוררת השראה לנשים בארץ ובעולם - וממשיכה לשבור מוסכמות גם בזירה הבינלאומית.
בחג החנוכה חג האור והתקווה אנו מחממים את הלב ומאירים את הדרך לחיילים ולחיילות שלנו בעיר נתניה. ביוזמת נשות החינוך חני ואודליה, חולקו מארזים מתוקים וטובים כסמל לאור, לאחדות ולהוקרה על העשייה והשליחות.
נפתח ליין החורף ״חכמין בחמישי״, הרצאות תוכן לאנשים אינטלקטואליים בנושאי תרבות ואקטואליה מבית המחלקה לתרבות יהודית ברגעים - העמותה לחינוך בלתי פורמלי ובשיתוף חזון לאומי. את הרצאת הפתיחה הובילה נווה דרומי, עיתונאית ופובליציסטית, מגישת ״קבינט שישי״ ויחד איתה בשיח פתוח עם פרופ׳ משה כהן אליה פרשן ופאנליסט בתוכנית ״הפטריוטים״. המיזם האהוב מושך אליו מאות אנשים מידי חודש, הוא נועד לחזק את המוסר החברתי ומעודד הבנה עמוקה בין חלקי החברה - וכל זה על צלחת טובה של טשולנט מקומי מקריית צאנז ובירות. כרטיסים לאירועים הבאים מופעים באתר העמותה "רגעים".