מספר שיא של פרויקטים התמודדו השנה בתחרות המרכזית לענף המחשוב בישראל. מבין הפרויקטים המצטיינים, זכתה עיריית חדרה בפרס בקטגוריית שליטה ובקרה, אבטחת מידע וסייבר, על הפרויקט "תיקתק חדרה"
צמרת תעשיית ההיי-טק בישראל, מאות מנהלי מערכות מידע ומנכ"לים מכלל מגזרי המשק, נפגשו ביום ראשון במתחם הכנסים לאגו ראשל"צ בטקס הכתרת הפרויקטים הזוכים מצטייני המחשוב IT Awards 2020 של אנשים ומחשבים.
את הטקס פתח תא''ל (מיל') נתי כהן, מנכ''ל משרד התקשורת, שסיפר לאורחי האירוע על הדור החמישי בסלולר ועל חזונו להוביל את התשתיות בישראל לעידן הדיגיטלי.
חדרה במצטייני המחשוב (צילום: ניב קנטור)
עוד השתתפו בכנס במסגרת חלוקת אות הצטיינות מיוחד, בכירים מרשויות מקומיות המצטיינות בחדשנות. נציגי עשרות הארגונים הזוכים מענפי המשק השונים, עלו על הבמה לקבלת אותות ההצטיינות מפלי הנמר, יזם ומנהיג אנשים ומחשבים, כאשר בשנתה ה-17 של התחרות, הגישו מועמדות לזכייה מספר שיא של 482 פרויקטים, ועמדו לבחירת וועדה מקצועית המונה ארבעים שופטים מומחים לחדשנות טכנולוגית בראשותו של פרופ' גדי אריאב, אוניברסיטת ת"א, אשר הדגיש כי "מצוינות היא עניין מתמשך ולא כבוד חד פעמי, המציב אתגר לחזור פעם נוספת להצטיין ואף להשתדרג".
מבין הפרויקטים המצטיינים, זכתה עיריית חדרה בפרס בקטגוריית שליטה ובקרה, אבטחת מידע וסייבר, על הפרויקט "תיקתק חדרה" של מטרופולינט, על יציקת תוכן אמיתי ומעשי למונח "עיר חכמה" על ידי התממשקות נכונה ומאובטחת ישירות לבסיסי נתונים, ובכך שיפור איכות השירות לתושבי העיר חדרה באופן מיטבי.
מרגש: עמותת "ילדים בסיכוי" יצרה ערכת קלפים ייחודית להפצת האור "קלפי שמש" - 38 איורים מקסימים שנוצרו על ידי המאיירים המובילים בישראל, כשכל קלף מגלם ערך אוניברסלי ואנושי (אומץ, הקשבה, חיבור, תקווה, הומור, חמלה ועוד) במטרה לפתוח דלת לשיחה אישית, קבוצתית או מקצועית, בכל גיל ובכל מסגרת. מתאים כמשחק חוויתי ופעילות לכל המשפחה בחג החנוכה. כל רכישה מהאתר היא תרומה למען ילדים ונוער בסיכון – חפשו "ילדים בסיכוי". חג שמח!
בגיל 71 פנינה רוזנבלום כובשת את מילאנו ומפתיעה: פנינה נחתה במילאנו באיטליה ונצפתה על סט הצילומים בהפקת האופנה של MFT שבוע האופנה, האיפור והביוטי במילאנו בהפקת שון בלאיש. רגע לפני יום הולדתה ה-71, פנינה מוכיחה שגיל הוא רק מספר ומככבת על הסט לצד חמישה דוגמני על מכל רחבי העולם. בנוכחות עוצמתית, סטייל בלתי מתפשר והרבה נוכחות, היא מייצרת פרובוקציה מעוררת השראה לנשים בארץ ובעולם - וממשיכה לשבור מוסכמות גם בזירה הבינלאומית.
בחג החנוכה חג האור והתקווה אנו מחממים את הלב ומאירים את הדרך לחיילים ולחיילות שלנו בעיר נתניה. ביוזמת נשות החינוך חני ואודליה, חולקו מארזים מתוקים וטובים כסמל לאור, לאחדות ולהוקרה על העשייה והשליחות.
נפתח ליין החורף ״חכמין בחמישי״, הרצאות תוכן לאנשים אינטלקטואליים בנושאי תרבות ואקטואליה מבית המחלקה לתרבות יהודית ברגעים - העמותה לחינוך בלתי פורמלי ובשיתוף חזון לאומי. את הרצאת הפתיחה הובילה נווה דרומי, עיתונאית ופובליציסטית, מגישת ״קבינט שישי״ ויחד איתה בשיח פתוח עם פרופ׳ משה כהן אליה פרשן ופאנליסט בתוכנית ״הפטריוטים״. המיזם האהוב מושך אליו מאות אנשים מידי חודש, הוא נועד לחזק את המוסר החברתי ומעודד הבנה עמוקה בין חלקי החברה - וכל זה על צלחת טובה של טשולנט מקומי מקריית צאנז ובירות. כרטיסים לאירועים הבאים מופעים באתר העמותה "רגעים".