המוניטין והמקצועיות בעיריית חדרה משמשים מקפצה לעתיד
מאת: ראובן יגיל יום שישי,
21 בפברואר 2020, 08:20
עיריית חדרה מקפידה על מקצועיות, שקיפות ואמינות של עובדיה, ובכך מסייעת להם להתמקצע ולזכות במוניטין חיובי, המהווה עבורם קרש קפיצה לתפקידים בכירים במשק הישראלי
אדריכלית העיר ליטל שלף-דורי ממשיכה את הגל של בעלי התפקידים בעיריית חדרה שעבודתם בעירייה איפשרה להם להתקדם לתפקידים בכירים יותר. עיריית חדרה ידועה בהיותה קרש קפיצה לבעלי תפקידים. העירייה שמה דגש על מקצועיות, שקיפות ואמינות של עובדים ומנהלים כאחד, מה שמסייע להם להתמקצע, לזכות במוניטין חיובי ולהתקדם לתפקידים בכירים במשק הישראלי.
ליטל שלף-דורי (צילום: דוברות העירייה)
שלף-דורי, למשל, זכתה במכרז לתפקיד אדריכל העיר בעיריית נתניה, עיר שמספר תושביה כפול ממספר התושבים בחדרה, וכך גם תקציב העירייה ושכרם של בכיריה. גם קודמה בתפקיד, אדריכל העיר לשעבר דניאל גולדברג, התקדם וזכה במכרז לתפקיד בכיר יותר כמהנדס עיר ברשות אחרת.
אבישי קימלדורף צילום: דוברות העירייה
עבור יהושע אבישר היוותה העירייה מקפצה משמעותית אף יותר. אבישר אשר עבד כמנהל מחלקה לפיתוח תשתיות, זכה במכרז ומכהן כיום בתפקיד בכיר בהרבה, מהנדס עיריית אור עקיבא. גם מי שכיהנו כמהנדסי העיר בעיריית חדרה מכהנים כיום בתפקידים בכירים בחברות גדולות במשק. כך למשל מהנדס העיר לשעבר אבישי קימלדורף שפרש מתפקידו בעירייה לטובת תפקיד סמנכ"ל באחת החברות הגדולות במשק, "שיכון ובינוי". גם המהנדס שבא אחריו, נועם גרייף, זכה במכרז לתפקיד סמנכ"ל בחברת "קנדה ישראל", אף היא מהגדולות במשק.
גם באגפים אחרים בעירייה זוכים העובדים הבכירים להתמקצעות המאפשרת להם להתקדם לתפקידים בכירים יותר. כך מנהלת אגף החינוך לשעבר, לאה אבוטבול, מכהנת כיום כמנהלת פסג"ה המחוזי, ואילו המנהלת שבאה אחריה סיגלית איציקוביץ, מכהנת כיום בתפקידי ממונה ניהול פדגוגי במשרד החינוך.
מסלולי קידום דומים זוכים גם בחברות הבת של העירייה. מנכ"ל חברת "נחלים" לפיתוח תיירות בחדרה, מתן כחלון, נבחר כמנכ"ל בחברה פרטית; מנכ"ל הקרן לפיתוח חדרה, לירון גולדנברג, התקדם בתפקידו עם זכייתו במכרז מנכ"ל החברה הכלכלית פתח תקווה, גם היא עיר שמספר תושביה כפול ממספר תושבי חדרה.
דני גולדנברג צילום: דוברות העירייה
גם מי שהיה עוזר ראש העיר לנושא תקשורת, רז זהבי, הפך לעיתונאי ספורט מהבכירים בארץ, ומככב בתוכניות רדיו וטלוויזיה. ראש העיר צביקה גנדלמן ומנכ"ל העירייה יעקב זיגדון מפרגנים לעובדים על כל אפשרות להתקדם, מאחלים להם הצלחה בתפקידיהם החדשים, ומקפידים להיפרד ברוח טובה.
בראיה, מי שהיה מנהל אגף שפ"ע בעבר, גיל שלמה, ועזב לטובת אפשרות קידום מחוץ לעירייה, זכה לאחרונה במכרז לתפקיד מנהל אגף אכיפה וביטחון בעיריית חדרה ושב לעבוד בעירייה. גם בשובו זכה לפרגון מלא, ממש כפי שזכה בעזיבתו.
עם זאת, אף על פי שמנהלי מחלקות ואגפים נהנים מההתמקצעות והאמינות שצברו בשנותיהם בעיריית חדרה, מה שמאפשר להם להתקדם לתפקידים בכירים במשק, שומרת צמרת התפקידים בעירייה על יציבות. על כך תעיד העובדה שבניגוד לקדנציות שעברו, שסבלו מחילופים תכופים של מנכ"לי עירייה, מכהן מתחילת כהונתו של גנדלמן רק מנכ"ל אחד, המוביל ומיישם את מדיניותו של ראש העיר.
לוסי איוב מכתיבה את הקצב: הברלט שגנב את ההצגה. מי שצפה בשבוע שעבר בפרק של רוקדים עם כוכבים לא יכול היה לפספס את הנוכחות המרשימה של המנחה לוסי איוב - וגם לא את הבחירה האופנתית שבלטה על המסך: חליפת טוקסידו שחורה בגזרה מחויטת ונקייה, עם טוויסט במרכז – ברלט תחרה של מותג ההלבשה התחתונה JACK KUB שהפך לאלמנט שמכתיב את כל הלוק. ניתן להשיג ברשת חנויות JACK KUBA.
רשת BBB פותחת את סניפיה למשלוחים ואיסוף עצמי בהתאם להנחיות פיקוד העורף- התפריט החדש שהושק בשבוע שעבר זמין כעת גם במשלוחים: בהתאם להנחיות פיקוד העורף לסגירת המסעדות לישיבה, סניפי רשת BBB יהיו פתוחים לפעילות במתכונת של משלוחים ואיסוף עצמי בלבד, בהתאם להנחיות ולהתפתחויות המצב הביטחוני בכל אזור ואזור. כחלק מהמאמץ להחזיר שגרה גם בימים מורכבים, ניתן להזמין גם את תפריט הקיץ החדש, שהושק רק בשבוע שעבר ומביא עמו מנות מפתיעות, עשירות בטעמים וייחודיות ל-BBB. שמרו על עצמכם. שיהיה בתאבון!
מלון דן כרמל אירח את השחקנית חני נחמיאס ויהודה אליאס שטיילו בחיפה וקפצו לביקור במלון. בן ינובר, מנכ"ל מלונות דן באזור חיפה ומנכ"ל דן כרמל ערך סיור במלון לחיים אוסדון (דוד חיים) שהתארח במלון והראה לו את הגינה החדשה במלון. חני נחמיאס שבדיוק הגיעה למלון הפתיעה את אוסדון במהלך הסיור בגינה של דן כרמל והצטרפה אליהם יחד עם יהודה אליאס. אורחי דן כרמל שראו את כל החבורה בגינה חשבו שתהיה הופעה למבוגרים של חני ויהודה ולילדים של ה-"דוד חיים", אבל בסוף כולם הסתפקו בסלפי עמם.