עיריית חדרה תפעיל קייטנות לילדי צוותי הרפואה של הלל יפה
מאת: ראובן יגיל יום חמישי,
19 במרץ 2020, 10:10
במהלך סיורו של ראש העיר בבית החולים הוא ציין כי העייריה תסייע לצוותים הרפואיים לבצע את מלאכתם בראש שקט, והעירייה נערכת להפעלת קייטנות לימוד לילדיהם של עובדים חיוניים של בית החולים
ראש העיר צביקה גנדלמן ערך סיור במחלקה הייעודית לטיפול בחולים שנדבקו בנגיף הקורונה, המתאימה לאשפוז וטיפול בתנאי בידוד, נפגש עם מנהל בית החולים ד"ר מיקי דודקביץ ושוחח עם חלק מהצוות.
גנדלמן וד"ר דודקביץ שוחחו על המלחמה בהתפשטות הנגיף, שחייבה מעבר למתכונת משק לשעת חירום והקפיאה את רוב השירותים לתושבי המדינה, ובכלל זה את מערכת החינוך.
ראש העיר עדכן את מנהל "הלל יפה" כי במטרה לסייע לצוותים הרפואיים לבצע את מלאכתם בראש שקט, נערכת העירייה להפעלת קייטנות לימוד לילדיהם של עובדים חיוניים של בית החולים.
גנדלמן עם ד'ר דודקביץ (צילום: דוברות העירייה)
הקייטנות ייפתחו באופן מיידי, והלימוד יתבצע בקבוצות קטנות בהתאם להנחיות משרד הבריאות. הפעלת קבוצות הלימוד תתקיים במוסדות חינוך עירוניים, וכן במעונות של ארגוני ויצו ונעמת.
ראש העיר הסביר כי חשוב לו לקיים שגרה גם באין שגרה, ובעיקר לשים דגש על המשך למידה של ילדי העיר וילדיהם של עובדים שנקראו למשק חירום.
לדברי גנדלמן: "מערכת החינוך העירונית מותאמת לכלל תלמידי העיר, מגיל גן ועד תלמידי תיכון. רוב הלמידה מתבצעת בצורה מקוונת, אך במקרים חריגים, כמו צוותים רפואיים ועובדים שנקראו במסגרת משק חירום, אנו דואגים גם למסגרת שתסייע להורים לבצע בהצלחה את משימתם לעצור את התפשטות נגיף הקורונה".
חבר המועצה לשעבר, ארז אבא, שבנו מופיע בקונצרט בהיכל התרבות בעיר, משתף: ״איזה כיף להגיע להיכל התרבות בנתניה, לשמוע קונצרט של ילדים צעירים מגיל ארבע, זאת שמחה גדולה מאוד ויש עתיד לתרבות בעיר. ומילה טובה למנכ״ל בני אפרים, שגם הוא התרגש מאוד כאילו זה הפעם הראשונה שהוא הגיע לקונצרט, ומה עוד שיש לו צוות מורים איכותיים ביותר. כיף גדול!״.
מרגשת: רבקה שמבי, תושבת חדרה בת 85, החליטה מאז תחילת המלחמה לחמם את לב החיילים בדרך מיוחדת. מדי יום היא סורגת בעבודת יד כובעי צמר ומעבירה אותם ללוחמי צה"ל בשטח. משלוח הכובעים האחרון הגיע לחיילי גדוד שיאון המשרתים בעזה, כאשר החיבור לגדוד נעשה בסיועה של מרים יקיר. מחווה מרגשת של נתינה, אכפתיות וערבות הדדית מהלב של חדרה אל החזית. מפרגנים לה מהלב!
מנכ"ל גולף ומנכ"ל החברה לפיתוח קיסריה חנכו מרכז לוגיסטי חדש של הקבוצה, מהגדולים בישראל, בפארק העסקים קיסריה. אייל גרינברג, מנכ"ל קבוצת גולף, ומיכאל כרסנטי, מנכ"ל החברות לפיתוח ולנכסי קיסריה מקבוצת אדמונד דה רוטשילד (ישראל), קבעו השבוע מזוזה וחנכו את המרלו״ג החדש והמרשים של קבוצת גולף בפארק העסקים החכם קיסריה. המרכז הלוגיסטי, מהגדולים והמתקדמים מסוגו בישראל, משתרע על כ-30 אלף מ״ר בנוי. הוא ממוקם בחלקו הצפוני של הפארק, בסמוך למרלו"גים של דיפלומט וכמיפל, ונבנה בהתאמה מלאה לצרכיה של קבוצת גולף, המאגדת תחתיה שורה של מותגי אופנה ועיצוב הבית מהמובילים בארץ.