בהלת הקורונה: "משרד הבריאות מקדם בסתר בית חולים לחולי קורונה בפרדס חנה"
מאת: ראובן יגיל יום שלישי,
24 במרץ 2020, 10:25
הגר פרי: "מדובר במחטף". בפניה בהולה לראש הממשלה היא כותבת: "עצור במיידי את המהלך מתוך חשש לבריאות תושבי המושבה". גם בני המשפחות של השוהים במרכז הביעו את התנגדותם למהלך
במועצה המקומית פרדס חנה נדהמו לגלות כי משרד הבריאות מתכוון לקדם מהלכים לפיהם ישמש המרכז הרפואי שוהם בית חולים לחולי קורונה וזאת לטענתם מבלי שקיבלו על כך כל הודעה.
במועצה מציינים כי ללא עדכון הרשות המקומית מקדם בסתר בית חולים לחולי קורונה בפרדס חנה כרכור תוך פינוי עשרות קשישים במסגרות הטיפול שלהם ותוך סיכונם הבריאותי.
ראש המועצה הגר פרי יגור: "נודע לנו כי משרד הבריאות רוצה לשכן בטווח של- 24-48 שעות הקרובות, חולי קורונה במרכז שוהם, תוך העברת פעילות מרכז שוהם, לרבות הקשישים הסיעודיים למסגרות חלופיות וסיכונם הבריאותי.
"לעצור מיד את המהלך". הגר פרי יגור (צילום: שלומי גבאי)
בתוך כך הגר פרי יגור פנתה באופן בהול לראש הממשלה ושר הבריאות לעצור במיידי את המהלך מתוך חשש לבריאות תושבי המושבה ופגיעה בחסרי ישע שבמרכז, שהם האוכלוסייה הפגיעה ביותר בימים אלו. במקביל המועצה בוחנת בשעות אלו אפשרות משפטית לעצירת המהלך.
עוד נודע, כי בני המשפחות של השוהים במחלקות תשושי הנפש והמחלקה הסיעודית במרכז הרפואי שוהם בפרדס חנה מתנגדים למהלך וכי הם מתכוונים לערוך הפגנה היום בשעה 11:00 בכניסה למרכז הרפואי שוהם בכתובת דרך הנדיב פרדס חנה במחאה על הודעת משרד הבריאות לפנות את יקירינו לטובת הכנסת חולי קורונה במקומם. לדבריהם מדובר בהחלטה האומללה והם לא יתנו לכך יד.
איש החסד הנתנייתי אלעזר פרץ מ׳מטה משיח׳ ערך כמידי שנה ביקור במשרדי עיריית נתניה, שם תקע בשופר וחילק ערכות דבש יחד עם ברכת הרבי מליובאוויטש לשנה טובה ומתוקה. ראש העיר אבי סלמה בירך את פועלו של איש החסד למען תושבי העיר. עוד ביקר פרץ במשרדי סגן ומ״מ ראש העיר שלו אלגלי, סגן ראש העיר אמיה טאגה, מנכ״ל העירייה מויש לוי, מ״מ מנכ״ל העירייה אלון אהרן ומנהל אגף הקליטה בני אמר.
סגן ומ״מ ראש העיר, שלו אלגלי, השתתף השבוע באריזת סלי מזון לקראת ראש השנה יחד עם חב״ד נתניה ופלוגת חיילי צה״ל. במהלך הפעילות נארזו סלי מזון שיועברו למשפחות לקראת החג, כחלק מהפעילות שמקיימים בחב״ד נתניה לאורך השנה למען תושבי העיר. ישר כח!
לקראת השנה החדשה, פסטיבל הדבש חוזר בחגי תשרי תשפ"ז 2026, ומזמין משפחות להכיר מקרוב את עולמן המסקרן של דבורי הדבש. במסגרת הפסטיבל ייפתחו מרכזי מבקרים ומכוורות ברחבי הארץ, והקהל יוכל לפגוש דבוראים, לצפות בכוורות זכוכית, להתנסות ברדיית דבש, להשתתף בסדנאות יצירה ולטעום דבש ישראלי מזנים שונים. בין התחנות המשתתפות באזור המרכז: משק דבורים סימון בכפר סירקין, משק לין בכפר ביל"ו, "מאחורי הדבש" בכפר חב"ד ו"הכוורת" של שי ספקטור בכפר רות. בצפון ייקחו חלק מכוורות ביסוד המעלה, דפנה, מנות, פקיעין ומקומות נוספים. גיל שצברג, מנכ"ל המועצה להאבקה ודבש, מזכיר כי מאחורי המתיקות מסתתרת גם שליחות חשובה: דבורי הדבש אחראיות להאבקת גידולים חקלאיים ולשמירה על אספקת המזון. המבקרים יוכלו גם לרכוש דבש טהור ישירות מהמגדלים ולתמוך בחקלאות המקומית לקראת החג. לפרטים נוספים חפשו בגוגל: המועצה להאבקה ודבש. חג שמח!
שירי חגואל סיידון פתחה את שנת הלימודים בסבב ביקורים מרגש במוסדות החינוך ברחבי נתניה. במהלך הבוקר היא הגיעה לחטיבת אלתרמן, לבתי הספר שמרית, דבורה עומר ומורשת זבולון וכן לגני מורשת זבולון, שם פגשה ילדים נרגשים, צוותי חינוך, הנהגות הורים ומשפחות שליוו את התלמידים ביום הראשון. בין החיוכים, השירים, הריקודים והפרפרים בבטן, סיפרה חגואל סיידון כי נזכרה מחדש מדוע היא כל כך אוהבת להיות בשטח. לדבריה, מעבר לשמות בתי הספר והגנים, היא לוקחת איתה בעיקר את האנשים שפותחים שנה חדשה עם הרבה אחריות, אהבה והתרגשות. מבחינתה, זה היה יום חג קטן במקומות רבים בעיר.