בהלת הקורונה: "משרד הבריאות מקדם בסתר בית חולים לחולי קורונה בפרדס חנה"
מאת: ראובן יגיל יום שלישי,
24 במרץ 2020, 10:25
הגר פרי: "מדובר במחטף". בפניה בהולה לראש הממשלה היא כותבת: "עצור במיידי את המהלך מתוך חשש לבריאות תושבי המושבה". גם בני המשפחות של השוהים במרכז הביעו את התנגדותם למהלך
במועצה המקומית פרדס חנה נדהמו לגלות כי משרד הבריאות מתכוון לקדם מהלכים לפיהם ישמש המרכז הרפואי שוהם בית חולים לחולי קורונה וזאת לטענתם מבלי שקיבלו על כך כל הודעה.
במועצה מציינים כי ללא עדכון הרשות המקומית מקדם בסתר בית חולים לחולי קורונה בפרדס חנה כרכור תוך פינוי עשרות קשישים במסגרות הטיפול שלהם ותוך סיכונם הבריאותי.
ראש המועצה הגר פרי יגור: "נודע לנו כי משרד הבריאות רוצה לשכן בטווח של- 24-48 שעות הקרובות, חולי קורונה במרכז שוהם, תוך העברת פעילות מרכז שוהם, לרבות הקשישים הסיעודיים למסגרות חלופיות וסיכונם הבריאותי.
"לעצור מיד את המהלך". הגר פרי יגור (צילום: שלומי גבאי)
בתוך כך הגר פרי יגור פנתה באופן בהול לראש הממשלה ושר הבריאות לעצור במיידי את המהלך מתוך חשש לבריאות תושבי המושבה ופגיעה בחסרי ישע שבמרכז, שהם האוכלוסייה הפגיעה ביותר בימים אלו. במקביל המועצה בוחנת בשעות אלו אפשרות משפטית לעצירת המהלך.
עוד נודע, כי בני המשפחות של השוהים במחלקות תשושי הנפש והמחלקה הסיעודית במרכז הרפואי שוהם בפרדס חנה מתנגדים למהלך וכי הם מתכוונים לערוך הפגנה היום בשעה 11:00 בכניסה למרכז הרפואי שוהם בכתובת דרך הנדיב פרדס חנה במחאה על הודעת משרד הבריאות לפנות את יקירינו לטובת הכנסת חולי קורונה במקומם. לדבריהם מדובר בהחלטה האומללה והם לא יתנו לכך יד.
לוסי איוב מכתיבה את הקצב: הברלט שגנב את ההצגה. מי שצפה בשבוע שעבר בפרק של רוקדים עם כוכבים לא יכול היה לפספס את הנוכחות המרשימה של המנחה לוסי איוב - וגם לא את הבחירה האופנתית שבלטה על המסך: חליפת טוקסידו שחורה בגזרה מחויטת ונקייה, עם טוויסט במרכז – ברלט תחרה של מותג ההלבשה התחתונה JACK KUB שהפך לאלמנט שמכתיב את כל הלוק. ניתן להשיג ברשת חנויות JACK KUBA.
רשת BBB פותחת את סניפיה למשלוחים ואיסוף עצמי בהתאם להנחיות פיקוד העורף- התפריט החדש שהושק בשבוע שעבר זמין כעת גם במשלוחים: בהתאם להנחיות פיקוד העורף לסגירת המסעדות לישיבה, סניפי רשת BBB יהיו פתוחים לפעילות במתכונת של משלוחים ואיסוף עצמי בלבד, בהתאם להנחיות ולהתפתחויות המצב הביטחוני בכל אזור ואזור. כחלק מהמאמץ להחזיר שגרה גם בימים מורכבים, ניתן להזמין גם את תפריט הקיץ החדש, שהושק רק בשבוע שעבר ומביא עמו מנות מפתיעות, עשירות בטעמים וייחודיות ל-BBB. שמרו על עצמכם. שיהיה בתאבון!
מלון דן כרמל אירח את השחקנית חני נחמיאס ויהודה אליאס שטיילו בחיפה וקפצו לביקור במלון. בן ינובר, מנכ"ל מלונות דן באזור חיפה ומנכ"ל דן כרמל ערך סיור במלון לחיים אוסדון (דוד חיים) שהתארח במלון והראה לו את הגינה החדשה במלון. חני נחמיאס שבדיוק הגיעה למלון הפתיעה את אוסדון במהלך הסיור בגינה של דן כרמל והצטרפה אליהם יחד עם יהודה אליאס. אורחי דן כרמל שראו את כל החבורה בגינה חשבו שתהיה הופעה למבוגרים של חני ויהודה ולילדים של ה-"דוד חיים", אבל בסוף כולם הסתפקו בסלפי עמם.