פעם נוספת דחה בית המשפט העליון תביעה שהגישו מרק וללי פייסחוב נגד עיריית חדרה, והפעם תובענה ייצוגית נגד תעריף היטל השמירה העירוני
בני הזוג פייסחוב הגישו לבית המשפט המחוזי בחיפה בקשה להכיר בתביעה כייצוגית, בנימוק של פגמים שנפלו בתחשיב שקבע את תעריף אגרת השמירה בחדרה.
בית המשפט קבע מועד לקביעת הוכחות לטענה, וזאת על אף בקשת העירייה לסילוק התביעה על הסף. העירייה ערערה לבית המשפט העליון, כאשר בא כוחה עו"ד עפר שפיר הסתמך על פסק דין אחר של העליון, שניתן בעקבות תובענה נגד עיריית חיפה ותעריפי אגרה שבחוק העזר.
בתובענה נגד עיריית חיפה קבע בית המשפט העליון כלל תקדימי לפיו, כל מי שחפץ לתקוף פגם בתעריפי היטל שנקבע בחוק עזר, עליו להגיש עתירה לבג"ץ שהסעד המתבקש בה ביטול או שינוי אותו דבר חקיקה באופן שיסיר את הפגם.
עיריית חדרה (צילום: שלומי גבאי)
לאחר דיון קצר יחסית הודיעו שופטי העליון כי כל ניסיון להחרגת התובענה של פייסחוב מגדר הכלל שנקבע אינו מקובל עליהם והציעו לבני הזוג פייסחוב לקבל את הערעור ולהימנע מצו הוצאות. לאחר התייעצות קצרה קיבלו את הצעת בית המשפט, ובעקבות כך התקבל פסק דין הדוחה את התובענה בלא צו להוצאות.
לדברי נציג העירייה עו"ד שפיר, לפסק הדין שדחה את תובענה פייסחוב יש משמעות והשלכות רבות, מאחר שלפיו לא תתאפשר עוד תקיפה של תעריפי תשלומי חובה, כולל תעריפי היטלים, במתכונת של תקיפה עקיפה אלא רק בעתירה לבג"ץ.
בעיריית חדרה ציינו השבוע: "לאחר שגם עתירת 'הדגל' של מר פייסחוב נדחתה, מעניין מה יהיה כעת לאחר שבתי המשפט דחו את הרוב הנחרץ של עתירותיו, כאשר החשובות שביניהן הן נושא היטל השמירה והטענה לשימוש לא חוקי בכספי פיתוח".
מרגש: עמותת "ילדים בסיכוי" יצרה ערכת קלפים ייחודית להפצת האור "קלפי שמש" - 38 איורים מקסימים שנוצרו על ידי המאיירים המובילים בישראל, כשכל קלף מגלם ערך אוניברסלי ואנושי (אומץ, הקשבה, חיבור, תקווה, הומור, חמלה ועוד) במטרה לפתוח דלת לשיחה אישית, קבוצתית או מקצועית, בכל גיל ובכל מסגרת. מתאים כמשחק חוויתי ופעילות לכל המשפחה בחג החנוכה. כל רכישה מהאתר היא תרומה למען ילדים ונוער בסיכון – חפשו "ילדים בסיכוי". חג שמח!
בגיל 71 פנינה רוזנבלום כובשת את מילאנו ומפתיעה: פנינה נחתה במילאנו באיטליה ונצפתה על סט הצילומים בהפקת האופנה של MFT שבוע האופנה, האיפור והביוטי במילאנו בהפקת שון בלאיש. רגע לפני יום הולדתה ה-71, פנינה מוכיחה שגיל הוא רק מספר ומככבת על הסט לצד חמישה דוגמני על מכל רחבי העולם. בנוכחות עוצמתית, סטייל בלתי מתפשר והרבה נוכחות, היא מייצרת פרובוקציה מעוררת השראה לנשים בארץ ובעולם - וממשיכה לשבור מוסכמות גם בזירה הבינלאומית.
בחג החנוכה חג האור והתקווה אנו מחממים את הלב ומאירים את הדרך לחיילים ולחיילות שלנו בעיר נתניה. ביוזמת נשות החינוך חני ואודליה, חולקו מארזים מתוקים וטובים כסמל לאור, לאחדות ולהוקרה על העשייה והשליחות.
נפתח ליין החורף ״חכמין בחמישי״, הרצאות תוכן לאנשים אינטלקטואליים בנושאי תרבות ואקטואליה מבית המחלקה לתרבות יהודית ברגעים - העמותה לחינוך בלתי פורמלי ובשיתוף חזון לאומי. את הרצאת הפתיחה הובילה נווה דרומי, עיתונאית ופובליציסטית, מגישת ״קבינט שישי״ ויחד איתה בשיח פתוח עם פרופ׳ משה כהן אליה פרשן ופאנליסט בתוכנית ״הפטריוטים״. המיזם האהוב מושך אליו מאות אנשים מידי חודש, הוא נועד לחזק את המוסר החברתי ומעודד הבנה עמוקה בין חלקי החברה - וכל זה על צלחת טובה של טשולנט מקומי מקריית צאנז ובירות. כרטיסים לאירועים הבאים מופעים באתר העמותה "רגעים".