החזרת הילדים לגנים נשעתה בהתאם להנחיות משרד הבריאות והתוכנית הממשלתית ליציאה מהסגר. כ-80 אחוז מילדי הגנים בחדרה שבו לגני הילדים ברחבי העיר
181 מתוך 182 גני ילדים חזרו לפעילות על-פי המתווה של משרדי החינוך והבריאות, לפיו שבו הילדים ללימודים ב-2 קבוצות, כאשר כל קבוצה לומדת 3 ימים בשבוע: קבוצה אחת בימים ראשון עד שלישי, והקבוצה השנייה בימים רביעי עד שישי.
חוזרים בשמחה (צילום: דוברות העירייה)
בזכות שיתוף פעולה של אגף החינוך בעירייה ו"פנאי העיר" עם ועדי השכונות ברחבי העיר, קושטו הגנים בבלונים, הסייעות קיבלו פרח והילדים קיבלו צמידים עם הכיתוב "הכל יהיה בסדר".
שומרים על הנחיות משרד הבריאות צילום: דוברות העירייה
הילדים היו מאושרים לחזור לגן, לפגוש את חבריהם ואת צוותי הגן, וחלקם אף הביאו ציורים שציירו לגננות לקראת המפגש המחודש.
הלימודים בגנים נערכים בקבוצות קטנות והילדים חולקו לקפסולות של עד 10 ילדים בכל קפסולה. בשל הנהלים החדשים לא הורשו ההורים להיכנס עם הילדים לגן, והגננות קיבלו את הילדים כבר מהשער, לאחר שכל ילד הציג את הצהרת הבריאות חתומה על-ידי הוריו.
חוזרים עם תקווה צילום: דוברות העירייה
ראשי אגף החינוך בחדרה סיירו הבוקר בגנים השונים כדי לוודא שהחזרה ללימודים מתבצעת ללא תקלות.
ראש העיר צביקה גנדלמן, המחזיק בתיק החינוך: "אני שמח על ההיענות הרבה של ההורים, המעידה על הצלחתנו לחזור לשגרה. אני קוראה להורים להקפיד על מילוי יום-יומי של הצהרת הבריאות, ולפעול על-פי הנחיות צוותי החינוך, לעל מנת לשמור על הבריאות בסביבת הגן ומחוצה לו".
מרגש: עמותת "ילדים בסיכוי" יצרה ערכת קלפים ייחודית להפצת האור "קלפי שמש" - 38 איורים מקסימים שנוצרו על ידי המאיירים המובילים בישראל, כשכל קלף מגלם ערך אוניברסלי ואנושי (אומץ, הקשבה, חיבור, תקווה, הומור, חמלה ועוד) במטרה לפתוח דלת לשיחה אישית, קבוצתית או מקצועית, בכל גיל ובכל מסגרת. מתאים כמשחק חוויתי ופעילות לכל המשפחה בחג החנוכה. כל רכישה מהאתר היא תרומה למען ילדים ונוער בסיכון – חפשו "ילדים בסיכוי". חג שמח!
בגיל 71 פנינה רוזנבלום כובשת את מילאנו ומפתיעה: פנינה נחתה במילאנו באיטליה ונצפתה על סט הצילומים בהפקת האופנה של MFT שבוע האופנה, האיפור והביוטי במילאנו בהפקת שון בלאיש. רגע לפני יום הולדתה ה-71, פנינה מוכיחה שגיל הוא רק מספר ומככבת על הסט לצד חמישה דוגמני על מכל רחבי העולם. בנוכחות עוצמתית, סטייל בלתי מתפשר והרבה נוכחות, היא מייצרת פרובוקציה מעוררת השראה לנשים בארץ ובעולם - וממשיכה לשבור מוסכמות גם בזירה הבינלאומית.
בחג החנוכה חג האור והתקווה אנו מחממים את הלב ומאירים את הדרך לחיילים ולחיילות שלנו בעיר נתניה. ביוזמת נשות החינוך חני ואודליה, חולקו מארזים מתוקים וטובים כסמל לאור, לאחדות ולהוקרה על העשייה והשליחות.
נפתח ליין החורף ״חכמין בחמישי״, הרצאות תוכן לאנשים אינטלקטואליים בנושאי תרבות ואקטואליה מבית המחלקה לתרבות יהודית ברגעים - העמותה לחינוך בלתי פורמלי ובשיתוף חזון לאומי. את הרצאת הפתיחה הובילה נווה דרומי, עיתונאית ופובליציסטית, מגישת ״קבינט שישי״ ויחד איתה בשיח פתוח עם פרופ׳ משה כהן אליה פרשן ופאנליסט בתוכנית ״הפטריוטים״. המיזם האהוב מושך אליו מאות אנשים מידי חודש, הוא נועד לחזק את המוסר החברתי ומעודד הבנה עמוקה בין חלקי החברה - וכל זה על צלחת טובה של טשולנט מקומי מקריית צאנז ובירות. כרטיסים לאירועים הבאים מופעים באתר העמותה "רגעים".