יום הולדת עם קישוטים ופרחים באמבולנס: החובשים שי וגל הפתיעו אותה בנסיעה מרגשת ולא שגרתית לבית החולים
דיאנה פרכטמן ברגר מחדרה מפונה שלוש פעמים בשבוע באמבולנס מד"א לבית חולים, על מנת לעבור טיפולי דיאליזה. אחרי שבשנה שעברה, הפתיעו צוותי מד"א את דיאנה ביום הולדתה ה-81, החליטו הצוותים לשמח אותה גם ביום ההולדת השנה. החובשים שי ניני וגל ספקטור שמסיעים את דיאנה לעיתים קרובות, הפתיעו אותה בשבוע שעבר בנסיעה מרגשת ולא שגרתית לבית החולים, עם בלונים, קישוטים וזר פרחים.
"להיכנס לאמבולנס מד"א שאני רגילה להיכנס אליו באופן קבוע, ולראות אותו מקושט ויפה לכבודי, היה מאוד מרגש, גם השנה", סיפרה דיאנה, "אני מרגישה מאוד קשורה לצוותים של מד"א שמפנים אותי כבר הרבה שנים לבית החולים. אני מרגישה שהם באמת חברים שלי. הם כל כך נחמדים, דואגים לי תמיד, וגורמים לי להרגיש טוב".
"קישטנו את האמבולנס, שרנו לדיאנה שירי יום הולדת, והענקנו לה פרחים וברכה שכתבנו לה", סיפר חובש בכיר במד"א שי ניני, "זה היה מרגש מאוד".
"דיאנה היא אישה מקסימה, והיא נמצאת בליבי תמיד", שיתפה חובשת רפואת חירום במד"א גל ספקטור, "אף על פי שהיא אישה שמרבה לחייך, החיוך הענק על פניה כשחגגנו איתה ביום ההולדת היה משהו מיוחד. אני התרגשתי מאוד ביחד איתה, ושמחה שהצלחנו לשמח אותה".
נתניה ממשיכה למשוך חברות מובילות: אירוע השקת משרדי הדוגמה בפרויקט החדש של דיזנגוף וקבוצת תדהר, התקיים השבוע בנתניה. מדובר בבניין מגורים חדשני המשלב קומת משרדים בסטנדרט מתקדם, המעניקה מענה איכותי לעסקים ולחברות המבקשים לפעול בעיר נתניה. סגן ומ”מ ראש העיר, שלו אלגלי, הממונה על הפיתוח העסקי, השתתף באירוע וציין כי נתניה ממשיכה לבסס את מעמדה כמרכז עסקים מוביל. חברות מובילות בוחרות להשקיע ולהתפתח כאן בזכות תנופת הפיתוח, המיקום האסטרטגי ואיכות החיים שהעיר מציעה. "נמשיך לפעול כדי למשוך עוד עסקים, לייצר מקומות תעסוקה ולחזק את הכלכלה המקומית".
מיקי קם ואודיה קורן השיקו וכולם הגיעו לפרגן בפרימיירה החגיגית: בשבוע שעבר חגגו בתיאטרון הקאמרי את עליית ההצגה "השותפה" בפרימיירה חגיגית בכיכובן של אודיה קורן ומיקי קם. בהצגה הן מגלמות שתי נשים - אחת נאיבית והשניה פרועה - שעוברות לגור יחד והופכות לדמויות משמעותיות מאוד זו עבור זו. הראשון לברך היה בנה של מיקי קם, נדב עדר, יחד עם אשתו אלינור וייל - שניהם שחקנים בקבוצת הצעירים של הקאמרי. עוד נכחו: ירדנה ארזי, חנה לסלאו, נורית גפן, נתן דטנר, איל וולדמן ועוד.
בין עבר להווה: תערוכת היחיד "מצב ביניים" של חומי גרומן תיפתח ביפו. התערוכה, באוצרותו של איתי גבאי, תיפתח ביום חמישי, 9 ביולי 2026, בשעה 19:30, בגלריה אשכילה ביפו, ותציג עבודות בציורי שמן וצבעי מים העוסקות בזהות, שייכות והמפגש שבין מסורת לחיים עכשוויים. גרומן, שעזבה את הקהילה החרדית, מביאה אל הבד את מסעה האישי דרך שתי סדרות עבודות: האחת מתארת רגעים מחיי היומיום בישראל, והשנייה מציגה כלי זכוכית צבעוניים המשמשים כמטאפורה למערכות יחסים, שקיפות ושבריריות. התערוכה "מצב ביניים" תוצג בגלריה אשכילה, רחוב הפנינים 2, יפו, ותינעל ב-7 באוגוסט 2026. בהצלחה!