יום הולדת עם קישוטים ופרחים באמבולנס: החובשים שי וגל הפתיעו אותה בנסיעה מרגשת ולא שגרתית לבית החולים
דיאנה פרכטמן ברגר מחדרה מפונה שלוש פעמים בשבוע באמבולנס מד"א לבית חולים, על מנת לעבור טיפולי דיאליזה. אחרי שבשנה שעברה, הפתיעו צוותי מד"א את דיאנה ביום הולדתה ה-81, החליטו הצוותים לשמח אותה גם ביום ההולדת השנה. החובשים שי ניני וגל ספקטור שמסיעים את דיאנה לעיתים קרובות, הפתיעו אותה בשבוע שעבר בנסיעה מרגשת ולא שגרתית לבית החולים, עם בלונים, קישוטים וזר פרחים.
"להיכנס לאמבולנס מד"א שאני רגילה להיכנס אליו באופן קבוע, ולראות אותו מקושט ויפה לכבודי, היה מאוד מרגש, גם השנה", סיפרה דיאנה, "אני מרגישה מאוד קשורה לצוותים של מד"א שמפנים אותי כבר הרבה שנים לבית החולים. אני מרגישה שהם באמת חברים שלי. הם כל כך נחמדים, דואגים לי תמיד, וגורמים לי להרגיש טוב".
"קישטנו את האמבולנס, שרנו לדיאנה שירי יום הולדת, והענקנו לה פרחים וברכה שכתבנו לה", סיפר חובש בכיר במד"א שי ניני, "זה היה מרגש מאוד".
"דיאנה היא אישה מקסימה, והיא נמצאת בליבי תמיד", שיתפה חובשת רפואת חירום במד"א גל ספקטור, "אף על פי שהיא אישה שמרבה לחייך, החיוך הענק על פניה כשחגגנו איתה ביום ההולדת היה משהו מיוחד. אני התרגשתי מאוד ביחד איתה, ושמחה שהצלחנו לשמח אותה".
חבר הכנסת משה סעדה הגיע יחד עם שרים וחברי כנסת למפגן תמיכה בכוח 100 בהיכל התרבות בנתניה. סעדה וחבר מועצת העיר ים מאיר קרן שוחחו רבות ושיבחו את פועלם של הלוחמים שכל המדינה מחבקת.
תערוכת יחיד: האמן שלומי לייזרוב מציג תערוכה מרגשת בכנסת ישראל, העוסקת בתקופות המורכבות שעברו על המדינה בשנים האחרונות. בתערוכה מוצגים עשרות ציורי שמן צבעוניים ואופטימיים, המשקפים תחושות של תקווה, כאב, חמלה ואמונה.
לייזרוב, המתמודד עם אוטיזם, מביא ביצירותיו שפה אישית ואותנטית המזוהה עם אמנות אאוטסיידרית. הפתיחה החגיגית תתקיים ב-2 ביוני 2026 באולם ועדת התרבות, החינוך והספורט בכנסת. המבקרים מוזמנים להיחשף לעולם פנימי מרגש דרך עבודות המבקשות לעצור, להתבונן ולהרגיש. נעילת התערוכה: סוף חודש יולי 2026.
ליאורה לוי, משנה לראש העיר נתניה ויו״ר דירקטוריון תאגיד מי נתניה, השתתפה השבוע בפאנל מקצועי במסגרת כנס תאגידי המים והביוב הארצי, לצד יושבי ראש דירקטוריונים מכל רחבי הארץ. במסגרת הפאנל נדונו סוגיות הנוגעות לאחריות הדירקטוריונים בהובלת תשתיות ציבוריות חיוניות, חיזוק אמון הציבור וקבלת החלטות אסטרטגיות המשפיעות על חיי התושבים והקהילות. לוי הציגה בפני המשתתפים את שיטות העבודה והעשייה של תאגיד מי נתניה, לצד האתגרים וההזדמנויות בניהול מערכות ציבוריות מורכבות. עוד צוין כי לוי הייתה האישה היחידה שהשתתפה בפאנל, שעסק בעתיד ההנהגה והאחריות הציבורית בישראל.
מזל טוב ענק: "עמרם מזל טוב ליום הולדתך, מאחלים לך שנה של אושר, בריאות, נחת, צחוק, אהבה, ברכה וסיפוק ושכל החלומות שלך יתגשמו במלואם וגם את כל מה שהלב שלך מייחל יתגשם במהרה אמן!".