בהפגנת הענק שהתקיימה בתל אביב השתתפו קבוצה גדולה של נשים מחדרה. העירייה העמידה אוטובוס לטובת נשים שרצו להשתתף בהפגנה
עשרות נשים מחדרה השתתפו בצעדת הנשים שהתקיימה בתל-אביב במחאה נגד האלימות הגואה כלפי נשים. במטרה לקחת חלק פעיל במאבק באלימות, העמידה עיריית חדרה אוטובוס לטובת נשים שהיו מעוניינות להשתתף בהפגנת הענק.
מאחורי ההפגנה עמדו כל ארגוני הנשים בישראל, והיא התקיימה בגן צ'ארלס קלור בהשתתפות אלפי מפגינים, נשים וגברים כאחד. אלפי המפגינים קראו להעברת תקציב לתוכנית לאומית למניעת אלימות במשפחה, וכן משרד ממשלתי שיטפל בנושא, כל זאת כחלק מהמאמץ הלאומי לשים סוף לאלימות.
מרימות את הראש ודורשות די לאלימות (צילום: הילי קונאיק)
על הבמה צמררו את אלפי המפגינים דבריהם של שירה וישניאק שאחותה מאיה ז"ל נרצחה לפני כשבועיים בידי בן זוגה, לילי בן עמי אחותה של מיכל סלה ז"ל שנרצחה בידי בעלה, ניר אלימלך אחיה של ענת אלימלך ז"ל שנרצה בידי בן זוגה, ונואמים נוספים. בנוסף הופיעו הזמרות עדן אלנה וקרן פלס.
יוזמות ההפגנה הוסיפו כי בתקופת הקורונה מצאו עצמן מאות ואלפי נשים סגורות בביתן עם גבר אלים ועברו גיהינום לאורך כל התקופה. זאת בנוסף לעלייה במספר הסובלות מהתופעה בכל ימות השנה, והגרוע מכל – העלייה במספר הנשים שנרצחות על-ידי בני זוגן.
את חדרה ייצגה קבוצת נשים מעיריית חדרה, אגף הרווחה, ועדת נשים, אגף נוצ"ץ, המרכז לשלום המשפחה, מועצת נשים, וכן ארגוני הנשים בחדרה: נשות הדסה, נעמת, ויצו. נשות חדרה הפגינו כשעל פניהן מסיכות שהודפסו בשיתוף העירייה, מועצת נשים וארגוני הנשים, אשר נשאו את הכיתוב: מכסים את הפה אבל לא שותקים. די לאלימות נגד נשים!".
מרגש: עמותת "ילדים בסיכוי" יצרה ערכת קלפים ייחודית להפצת האור "קלפי שמש" - 38 איורים מקסימים שנוצרו על ידי המאיירים המובילים בישראל, כשכל קלף מגלם ערך אוניברסלי ואנושי (אומץ, הקשבה, חיבור, תקווה, הומור, חמלה ועוד) במטרה לפתוח דלת לשיחה אישית, קבוצתית או מקצועית, בכל גיל ובכל מסגרת. מתאים כמשחק חוויתי ופעילות לכל המשפחה בחג החנוכה. כל רכישה מהאתר היא תרומה למען ילדים ונוער בסיכון – חפשו "ילדים בסיכוי". חג שמח!
בגיל 71 פנינה רוזנבלום כובשת את מילאנו ומפתיעה: פנינה נחתה במילאנו באיטליה ונצפתה על סט הצילומים בהפקת האופנה של MFT שבוע האופנה, האיפור והביוטי במילאנו בהפקת שון בלאיש. רגע לפני יום הולדתה ה-71, פנינה מוכיחה שגיל הוא רק מספר ומככבת על הסט לצד חמישה דוגמני על מכל רחבי העולם. בנוכחות עוצמתית, סטייל בלתי מתפשר והרבה נוכחות, היא מייצרת פרובוקציה מעוררת השראה לנשים בארץ ובעולם - וממשיכה לשבור מוסכמות גם בזירה הבינלאומית.
בחג החנוכה חג האור והתקווה אנו מחממים את הלב ומאירים את הדרך לחיילים ולחיילות שלנו בעיר נתניה. ביוזמת נשות החינוך חני ואודליה, חולקו מארזים מתוקים וטובים כסמל לאור, לאחדות ולהוקרה על העשייה והשליחות.
נפתח ליין החורף ״חכמין בחמישי״, הרצאות תוכן לאנשים אינטלקטואליים בנושאי תרבות ואקטואליה מבית המחלקה לתרבות יהודית ברגעים - העמותה לחינוך בלתי פורמלי ובשיתוף חזון לאומי. את הרצאת הפתיחה הובילה נווה דרומי, עיתונאית ופובליציסטית, מגישת ״קבינט שישי״ ויחד איתה בשיח פתוח עם פרופ׳ משה כהן אליה פרשן ופאנליסט בתוכנית ״הפטריוטים״. המיזם האהוב מושך אליו מאות אנשים מידי חודש, הוא נועד לחזק את המוסר החברתי ומעודד הבנה עמוקה בין חלקי החברה - וכל זה על צלחת טובה של טשולנט מקומי מקריית צאנז ובירות. כרטיסים לאירועים הבאים מופעים באתר העמותה "רגעים".