הממשלה אישרה את מינויו של עופר מלכה למנכ"ל משרד התחבורה
מאת: שלומי גבאי יום ראשון,
7 ביוני 2020, 17:23
בהמשך להמלצת השרה מירי רגב הממשלה אישרה הבוקר את מינויו של עופר מלכה, בן חדרה, לתפקיד מנכ"ל משרד התחבורה. מלכה איש מערכת הביטחון ובעל עבר עשיר בשירות הציבורי ובמגזר העסקי שימש בין השאר בתפקיד מנכ"ל החברה הכלכלית חדרה
הממשלה אישרה היום את מינויו של עופר מלכה, לתפקיד מנכ"ל משרד התחבורה והבטיחות בדרכים. מלכה, 57, בעל רקע עשיר ומרשים של 25 שנה בשירות המוסד למודיעין ולתפקידים מיוחדים, עליו לא ניתן להרחיב, מתגורר בעמק חפר ושימש גם בשורה של תפקידים בכירים במגזר הציבורי והעסקי. הוא התמחה לאורך השנים בתחומי החדשנות והטכנולוגיה, וצפוי להוביל את מימוש חזונה של השרה רגב, לקידום תחבורה חכמה בישראל.
מנכ"ל משרד התחבורה. עופר מלכה (צילום: שלומי גבאי)
שרת התחבורה והבטיחות בדרכים תא"ל מיל' ח"כ מירי רגב איחלה למלכה הצלחה בתפקידו ואמרה: "משימות רבות ומאתגרות לפנינו על מנת להביא לצדק תחבורתי ולחיבור ישראל השניה לישראל הראשונה. למלכה ניסיון עשיר בהטמעת חדשנות וטכנולוגיות במערכות מורכבות, שמהווים היום צו השעה לחיזוק התחבורה הישראלית".
מלכה שימש בין השאר בתפקיד מנכ"ל החברה הכלכלית חדרה וחבר בחבר הנאמנים של המכללה למינהל בראשון לציון. שימש כמפקד הגדוד הקרבי 932 של חטיבת הנח"ל וכמפקד סיירת "עורב" בחטיבת גולני. חניך קורס הקצינים של הכוחות המיוחדים בצבא האמריקני, מחזיק בתואר ראשון בכלכלה ומדעי החברה מטעם אוניברסיטת בר אילן, תואר שני במינהל ציבורי מטעם אוניברסיטת חיפה, ותואר ראשון ושני במשפטים מטעם המכללה האקדמית נתניה.
איש החסד הנתנייתי אלעזר פרץ מ׳מטה משיח׳ ערך כמידי שנה ביקור במשרדי עיריית נתניה, שם תקע בשופר וחילק ערכות דבש יחד עם ברכת הרבי מליובאוויטש לשנה טובה ומתוקה. ראש העיר אבי סלמה בירך את פועלו של איש החסד למען תושבי העיר. עוד ביקר פרץ במשרדי סגן ומ״מ ראש העיר שלו אלגלי, סגן ראש העיר אמיה טאגה, מנכ״ל העירייה מויש לוי, מ״מ מנכ״ל העירייה אלון אהרן ומנהל אגף הקליטה בני אמר.
סגן ומ״מ ראש העיר, שלו אלגלי, השתתף השבוע באריזת סלי מזון לקראת ראש השנה יחד עם חב״ד נתניה ופלוגת חיילי צה״ל. במהלך הפעילות נארזו סלי מזון שיועברו למשפחות לקראת החג, כחלק מהפעילות שמקיימים בחב״ד נתניה לאורך השנה למען תושבי העיר. ישר כח!
לקראת השנה החדשה, פסטיבל הדבש חוזר בחגי תשרי תשפ"ז 2026, ומזמין משפחות להכיר מקרוב את עולמן המסקרן של דבורי הדבש. במסגרת הפסטיבל ייפתחו מרכזי מבקרים ומכוורות ברחבי הארץ, והקהל יוכל לפגוש דבוראים, לצפות בכוורות זכוכית, להתנסות ברדיית דבש, להשתתף בסדנאות יצירה ולטעום דבש ישראלי מזנים שונים. בין התחנות המשתתפות באזור המרכז: משק דבורים סימון בכפר סירקין, משק לין בכפר ביל"ו, "מאחורי הדבש" בכפר חב"ד ו"הכוורת" של שי ספקטור בכפר רות. בצפון ייקחו חלק מכוורות ביסוד המעלה, דפנה, מנות, פקיעין ומקומות נוספים. גיל שצברג, מנכ"ל המועצה להאבקה ודבש, מזכיר כי מאחורי המתיקות מסתתרת גם שליחות חשובה: דבורי הדבש אחראיות להאבקת גידולים חקלאיים ולשמירה על אספקת המזון. המבקרים יוכלו גם לרכוש דבש טהור ישירות מהמגדלים ולתמוך בחקלאות המקומית לקראת החג. לפרטים נוספים חפשו בגוגל: המועצה להאבקה ודבש. חג שמח!
שירי חגואל סיידון פתחה את שנת הלימודים בסבב ביקורים מרגש במוסדות החינוך ברחבי נתניה. במהלך הבוקר היא הגיעה לחטיבת אלתרמן, לבתי הספר שמרית, דבורה עומר ומורשת זבולון וכן לגני מורשת זבולון, שם פגשה ילדים נרגשים, צוותי חינוך, הנהגות הורים ומשפחות שליוו את התלמידים ביום הראשון. בין החיוכים, השירים, הריקודים והפרפרים בבטן, סיפרה חגואל סיידון כי נזכרה מחדש מדוע היא כל כך אוהבת להיות בשטח. לדבריה, מעבר לשמות בתי הספר והגנים, היא לוקחת איתה בעיקר את האנשים שפותחים שנה חדשה עם הרבה אחריות, אהבה והתרגשות. מבחינתה, זה היה יום חג קטן במקומות רבים בעיר.