המבנה החדש, שנבנה כמבנה מאופס אנרגיה ישתרע על-פני 8 קומות ויכלול אולמות משפט, לשכות לשופטים, חדרי ספח לעוזרים משפטיים ועובדים, וחניון תת קרקעי לבאי בית המשפט
ראש עיריית חדרה צביקה גנדלמן חתם על טופס 4 להיכל המשפט החדש, לאחר סיור מקצועי במבנה של יעקב זגדון מנכ"ל העירייה והצוות המקצועי. אל הבניין החדש יעברו כל השירותים המשפטיים הפזורים במבנים שונים ברחבי חדרה, החל מבית משפט השלום שפעל במבנה הישן, הוצאה לפועל, וכן בתי משפט לענייני משפחה, לתביעות קטנות, לעניינים מקומיים ועוד.
המבנה החדש, שנבנה כמבנה מאופס אנרגיה (מנצל בצורה מקסימלית את תנאי הסביבה כמו רוח, שמש, תאורה טבעית וכדומה, ומייצר את כמות האנרגיה שהוא צורך), ישתרע על-פני 8 קומות ויכלול אולמות משפט, לשכות לשופטים, חדרי ספח לעוזרים משפטיים ועובדים, וחניון תת קרקעי לבאי בית המשפט.
יודגש כי הבחירה בחדרה לבניית היכל משפט בתחומה ולכלול בו את כל השירותים המשפטיים, נבעה מהיות חדרה עיר מחוז המעניקה שירותים לכ-300 אלף איש ביישובי הסביבה.
צוות הבדיקה (צילום: דוברות העירייה)
אחרי פרויקט התכנון של רובע הים זכה גם בית המשפט מאופס האנרגיה בקול קורא של משרד הבינוי והשיכון, ויוצג בפורום בינלאומי באיחוד האמירויות.
את בית המשפט בנתה חברת שיכון ובינוי סולל ובונה בע"מ כבית משפט מאופס אנרגיה הראשון בארץ, מה שמבטיח שכ-80 אחוז מהאנרגיה שיצרוך, תסופק באמצעות אלמנטים חסכוניים באנרגיה והצבת פאנלים סולאריים.
ההיקף הכספי של הפרויקט נאמד בכ-150 מיליון שקלים, תוך שימת דגש רב בתכנון פרויקט בר-קיימא, בסטנדרט בנייה איכותי ועל פי דרישות תקן עדכניות ביותר.
ראש עיריית חדרה, צביקה גנדלמן:" הקמת היכל משפט בעיר מעידה על ההתייחסות לחדרה כעיר מרכזית וחשובה, ויש לברך על כך שתושבי העיר והאזור כולו יזכו לקבל את כלל השירותים המשפטיים תחת קורת גג אחת, בנוחות ובצורה מכובדת ומכבדת".
חבר המועצה לשעבר, ארז אבא, שבנו מופיע בקונצרט בהיכל התרבות בעיר, משתף: ״איזה כיף להגיע להיכל התרבות בנתניה, לשמוע קונצרט של ילדים צעירים מגיל ארבע, זאת שמחה גדולה מאוד ויש עתיד לתרבות בעיר. ומילה טובה למנכ״ל בני אפרים, שגם הוא התרגש מאוד כאילו זה הפעם הראשונה שהוא הגיע לקונצרט, ומה עוד שיש לו צוות מורים איכותיים ביותר. כיף גדול!״.
מרגשת: רבקה שמבי, תושבת חדרה בת 85, החליטה מאז תחילת המלחמה לחמם את לב החיילים בדרך מיוחדת. מדי יום היא סורגת בעבודת יד כובעי צמר ומעבירה אותם ללוחמי צה"ל בשטח. משלוח הכובעים האחרון הגיע לחיילי גדוד שיאון המשרתים בעזה, כאשר החיבור לגדוד נעשה בסיועה של מרים יקיר. מחווה מרגשת של נתינה, אכפתיות וערבות הדדית מהלב של חדרה אל החזית. מפרגנים לה מהלב!
מנכ"ל גולף ומנכ"ל החברה לפיתוח קיסריה חנכו מרכז לוגיסטי חדש של הקבוצה, מהגדולים בישראל, בפארק העסקים קיסריה. אייל גרינברג, מנכ"ל קבוצת גולף, ומיכאל כרסנטי, מנכ"ל החברות לפיתוח ולנכסי קיסריה מקבוצת אדמונד דה רוטשילד (ישראל), קבעו השבוע מזוזה וחנכו את המרלו״ג החדש והמרשים של קבוצת גולף בפארק העסקים החכם קיסריה. המרכז הלוגיסטי, מהגדולים והמתקדמים מסוגו בישראל, משתרע על כ-30 אלף מ״ר בנוי. הוא ממוקם בחלקו הצפוני של הפארק, בסמוך למרלו"גים של דיפלומט וכמיפל, ונבנה בהתאמה מלאה לצרכיה של קבוצת גולף, המאגדת תחתיה שורה של מותגי אופנה ועיצוב הבית מהמובילים בארץ.