אליהו: "ידעתי על פיטורי רק מהתקשורת. זו היתה הפתעה עבורי וזה מהלך קיצוני. אמשיך לשרת את תושבי העיר כחבר מועצה". מספר 2 של אליהו לא נכח במסיבת העיתונאים
חבר מועצת העיר עו"ד טל אליהו שפוטר השבוע על ידי ראש העיר צביקה גנדלמן מתפקידו כסגן ראש העיר קיים היום (שלישי) מסיבת עיתונאים בה הגיב על פיטוריו וסיפר על השתלשלות העינינים שהביאו לדבריו למכתב הפיטורין שהונח השבוע על שולחנו.
"זהו מהלך קיצוני אך למרות זאת אמשיך לשרת את הציבור כחבר מועצה ומתפקיד זה לא ניתן לפטר אותי." אמר אליהו והוסיף: בחרתי בתפקיד סגן בשכר כי רציתי להתמסר באופן מלא ובמשרה מלאה למען תושבי חדרה. הפיטורים היו הלם לתושבי חדרה לפחות על פי התגובות שאני מקבל. אבל עבורי זה לא היה הלם. השנים האחרונות לא היו נעימות מבחינה פוליטית. הרגשתי כאילו שמים סכין בגב כדי להפריע לך למלא את המשימות."
אמשיך לשרת את הציבור. טל אליהו (צילום: שלומי גבאי)
מקורבים לראש העיר צביקה גנדלמן אמרו כי אליהו ניהל בתקופה האחרונה "עירייה" משלו תוך שהוא פועל לכאורה מאחורי גבו של ראש העיר. עוד סיפרו אותם מקורבים כי לפני כחודשים זימן ראש העיר את אליהו לשיחת נזיפה בה הבהיר לו שלא יסבול יותר התנהגות דומה מצידו שלפיה הוא חותר תחתיו.
עוד נודע, כי באותה שיחה נכח אדם נוסף המקורב לאליהו. מקורבים לגנדלמן סיפרו כי במהלך השיחה התחייב אליהו לפעול על פי בקשת ראש העיר אולם בהמשך נודע כי לא עשה כך. בנוסף לכך, הובאו לידיעת ראש העיר באמצעות גורמים בעירייה מספר הוכחות חותכות בהן לכאורה עולה הרושם כי אליהו פועל מאחורי גבו של ראש העיר.
אותם מקורבים סיפרו עוד כי לגנדלמן אף נודע כי אליהו ניסה לאחרונה לרקום מזימה נגדו ביחד עם חבר מועצה נוסף וזאת בניגוד לנוהלי העירייה.
לציין כי היחסים של אליהו עם ראש העיר ידעו עליות וירידות במשך השנים והמתיחות העמיקה כאשר גנדלמן צירף לאחרונה את סיעת מחוברים לקואולציה והעביר אליה את האחריות לעמותת פנאי העיר עמותה שאליהו היה מופקד עליה במסגרת תפקידו כסגן ראש העיר.
איש החסד הנתנייתי אלעזר פרץ מ׳מטה משיח׳ ערך כמידי שנה ביקור במשרדי עיריית נתניה, שם תקע בשופר וחילק ערכות דבש יחד עם ברכת הרבי מליובאוויטש לשנה טובה ומתוקה. ראש העיר אבי סלמה בירך את פועלו של איש החסד למען תושבי העיר. עוד ביקר פרץ במשרדי סגן ומ״מ ראש העיר שלו אלגלי, סגן ראש העיר אמיה טאגה, מנכ״ל העירייה מויש לוי, מ״מ מנכ״ל העירייה אלון אהרן ומנהל אגף הקליטה בני אמר.
סגן ומ״מ ראש העיר, שלו אלגלי, השתתף השבוע באריזת סלי מזון לקראת ראש השנה יחד עם חב״ד נתניה ופלוגת חיילי צה״ל. במהלך הפעילות נארזו סלי מזון שיועברו למשפחות לקראת החג, כחלק מהפעילות שמקיימים בחב״ד נתניה לאורך השנה למען תושבי העיר. ישר כח!
לקראת השנה החדשה, פסטיבל הדבש חוזר בחגי תשרי תשפ"ז 2026, ומזמין משפחות להכיר מקרוב את עולמן המסקרן של דבורי הדבש. במסגרת הפסטיבל ייפתחו מרכזי מבקרים ומכוורות ברחבי הארץ, והקהל יוכל לפגוש דבוראים, לצפות בכוורות זכוכית, להתנסות ברדיית דבש, להשתתף בסדנאות יצירה ולטעום דבש ישראלי מזנים שונים. בין התחנות המשתתפות באזור המרכז: משק דבורים סימון בכפר סירקין, משק לין בכפר ביל"ו, "מאחורי הדבש" בכפר חב"ד ו"הכוורת" של שי ספקטור בכפר רות. בצפון ייקחו חלק מכוורות ביסוד המעלה, דפנה, מנות, פקיעין ומקומות נוספים. גיל שצברג, מנכ"ל המועצה להאבקה ודבש, מזכיר כי מאחורי המתיקות מסתתרת גם שליחות חשובה: דבורי הדבש אחראיות להאבקת גידולים חקלאיים ולשמירה על אספקת המזון. המבקרים יוכלו גם לרכוש דבש טהור ישירות מהמגדלים ולתמוך בחקלאות המקומית לקראת החג. לפרטים נוספים חפשו בגוגל: המועצה להאבקה ודבש. חג שמח!
שירי חגואל סיידון פתחה את שנת הלימודים בסבב ביקורים מרגש במוסדות החינוך ברחבי נתניה. במהלך הבוקר היא הגיעה לחטיבת אלתרמן, לבתי הספר שמרית, דבורה עומר ומורשת זבולון וכן לגני מורשת זבולון, שם פגשה ילדים נרגשים, צוותי חינוך, הנהגות הורים ומשפחות שליוו את התלמידים ביום הראשון. בין החיוכים, השירים, הריקודים והפרפרים בבטן, סיפרה חגואל סיידון כי נזכרה מחדש מדוע היא כל כך אוהבת להיות בשטח. לדבריה, מעבר לשמות בתי הספר והגנים, היא לוקחת איתה בעיקר את האנשים שפותחים שנה חדשה עם הרבה אחריות, אהבה והתרגשות. מבחינתה, זה היה יום חג קטן במקומות רבים בעיר.