התוכנית להקמת שדה תעופה במזרח חדרה תחזור לדיון מקצועי נוסף בפני צוות התכנון של הות"ל
במהלך הדיון העלו שופטי בג"צ תהיות על התעקשות המדינה לא לקיים דיון עם העיריות והתושבים בנוגע לסוגיות רבות הקשורות לשדה התעופה המתוכנן. מנגד, טענו הרשויות כי תהליך הות"ל היה דורסני תוך התעלמות מוחלטת מחוות דעת מקצועיות הקובעות כי חלופת חדרה מזרח הינה טעות תכנונית, סביבתית, כלכלית ובטיחותית.
השופטת דפנה ברק ארז, שעמדה בראש הרכב השופטים, אמרה לנציגי המדינה כי את בית המשפט מטרידה העובדה לכאורה כי לא ניתנה להם ההזדמנות להשמיע את טיעוניהם בפני מוסדות התכנון. עוד הוסיפה השופטת, יש פה פרויקט חשוב מאוד, תשתית לאומית, האם לא מתבקש כי שיתוף הרשויות יהיה יותר אמיתי?
משמעות החלטת בג"ץ היא כי הות"ל יהיה מחוייב בדיון מקצועי נוסף בו ישמעו חוות הדעת של הרשויות. ממצאי הדיון וחוות הדעת יועברו למליאת הות"ל. בכוונת הרשויות והתושבים להמשיך בפעולות לביטול הכוונה להקים במזרח חדרה שדה תעופה שירכז את פעילות שדה התעופה בהרצליה וחלקים מפעילות שדה דב שנסגר.
בג"ץ הדגיש בהחלטתו כי טענות העיריות ישמעו בלב שלם שלם ונפש חפצה. במסגרת הפשרה שהושגה, מחקו הרשויות את העתירות ובית המשפט קבע כי כל הטיעונים שמורים לרשויות והתושבים במידה וידרשו הליכים משפטיים נוספים בבג"ץ.
את עיריית חדרה ייצג עו"ד עופר שפיר את מועצה אזורית מנשה ייצג עו"ד גיל אוריון ואת מטה תושבי האזור ייצג עורך הדין תומר מירז.
חבר המועצה לשעבר, ארז אבא, שבנו מופיע בקונצרט בהיכל התרבות בעיר, משתף: ״איזה כיף להגיע להיכל התרבות בנתניה, לשמוע קונצרט של ילדים צעירים מגיל ארבע, זאת שמחה גדולה מאוד ויש עתיד לתרבות בעיר. ומילה טובה למנכ״ל בני אפרים, שגם הוא התרגש מאוד כאילו זה הפעם הראשונה שהוא הגיע לקונצרט, ומה עוד שיש לו צוות מורים איכותיים ביותר. כיף גדול!״.
מרגשת: רבקה שמבי, תושבת חדרה בת 85, החליטה מאז תחילת המלחמה לחמם את לב החיילים בדרך מיוחדת. מדי יום היא סורגת בעבודת יד כובעי צמר ומעבירה אותם ללוחמי צה"ל בשטח. משלוח הכובעים האחרון הגיע לחיילי גדוד שיאון המשרתים בעזה, כאשר החיבור לגדוד נעשה בסיועה של מרים יקיר. מחווה מרגשת של נתינה, אכפתיות וערבות הדדית מהלב של חדרה אל החזית. מפרגנים לה מהלב!
מנכ"ל גולף ומנכ"ל החברה לפיתוח קיסריה חנכו מרכז לוגיסטי חדש של הקבוצה, מהגדולים בישראל, בפארק העסקים קיסריה. אייל גרינברג, מנכ"ל קבוצת גולף, ומיכאל כרסנטי, מנכ"ל החברות לפיתוח ולנכסי קיסריה מקבוצת אדמונד דה רוטשילד (ישראל), קבעו השבוע מזוזה וחנכו את המרלו״ג החדש והמרשים של קבוצת גולף בפארק העסקים החכם קיסריה. המרכז הלוגיסטי, מהגדולים והמתקדמים מסוגו בישראל, משתרע על כ-30 אלף מ״ר בנוי. הוא ממוקם בחלקו הצפוני של הפארק, בסמוך למרלו"גים של דיפלומט וכמיפל, ונבנה בהתאמה מלאה לצרכיה של קבוצת גולף, המאגדת תחתיה שורה של מותגי אופנה ועיצוב הבית מהמובילים בארץ.