תלמידי התיכוניים בחדרה ישמשו כמחלצים בתרחישי חירום
מאת: ראובן יגיל יום שלישי,
14 ביולי 2020, 11:49
תלמידי תיכון הוכשרו כמחלצים קלים בתרחישים של לכודים בקריסת מבנים. בתום ההכשרה הותקנו בבתי הספר ארונות עם ציוד חירום למתן סיוע בשטח
כחלק מתהליך הכשרת תלמידי תיכון בשכבות י"א ו-י"ב כמחלצים קלים בתרחישי חירום של רעידת אדמה או קריסת מבנים, צוידו בתי הספר בארונות עם ציוד בסיסי לחילוץ לכודים, כולל מסורים, קסדות, משקפי מגן, כפפות, פנס ראש, אפוד זוהר, איזמל, קאטר, גרזן, מכוש, לום, את חפירה ועוד.
המהלך מבוצע בהובלת משרד החינוך ופיקוד העורף בשיתוף עם הרשויות, כחלק חלק מתהליך ההכשרה של תלמידי תיכון כמחלצים קלים, והחל מהשבוע הותקנו הארונות בבתי ספר שתלמידיהם עברו את ההכשרה.
לדברי הקב"ט העירוני אייל קופר, ארונות עם ציוד הותקנו ב-16 בתי ספר ברחבי העיר. את ההתקנה בבתי הספר ליוו קב"טי מוסדות החינוך איציק ציונית ושמואל מיכאלי ממחלקת ביטחון באגף האכיפה והביטחון שאותו מנהל גיל שלמה.
קב"טים מלווים את ההתקנה (צילום: דוברות העירייה)
רעידת אדמה עלולה להתאפיין בריבוי נפגעים, לכודים ונעדרים. פעמים רבות לוקח זמן רב או אף נבצר מכוחות הצלה להגיע לשטח, וככל שעובר זמן פוחת הסיכוי להציל אנשים. הנתונים מאירועי רעידות אדמה בעולם מראים שדווקא בזכות אזרחים לא מיומנים שנמצאים בזירת האירוע, התאפשרה הצלת חיי אדם באמצעים פשוטים ובסיסיים.
לאור זאת מתבצעת הכשרת התלמידים במטרה להרחיב את ההיערכות לתרחישי קריסת מבנים בעקבות רעידת אדמה, מלחמה וכדומה, ולהדריך את התלמידים והמורים להתמודדות עם תרחישים אלה. התלמידים עברו הדרכה מקצועית של שלושה מפגשים שהכשירו אותם לבצע חילוץ קל בעת קריסת מבנים, וארונות החילוץ שהותקנו בבתי הספר אמורים לסייע להם במתן המענה הראשוני. בשעת חירום, מלחמה או רעידת אדמה, במקרים של אירועים עם לכודים, יוכלו אותם תלמידים לעזור לכוחות ההצלה (כיבוי אש ופיקוד העורף) במתן סיוע מיידי בשטח.
איש החסד הנתנייתי אלעזר פרץ מ׳מטה משיח׳ ערך כמידי שנה ביקור במשרדי עיריית נתניה, שם תקע בשופר וחילק ערכות דבש יחד עם ברכת הרבי מליובאוויטש לשנה טובה ומתוקה. ראש העיר אבי סלמה בירך את פועלו של איש החסד למען תושבי העיר. עוד ביקר פרץ במשרדי סגן ומ״מ ראש העיר שלו אלגלי, סגן ראש העיר אמיה טאגה, מנכ״ל העירייה מויש לוי, מ״מ מנכ״ל העירייה אלון אהרן ומנהל אגף הקליטה בני אמר.
סגן ומ״מ ראש העיר, שלו אלגלי, השתתף השבוע באריזת סלי מזון לקראת ראש השנה יחד עם חב״ד נתניה ופלוגת חיילי צה״ל. במהלך הפעילות נארזו סלי מזון שיועברו למשפחות לקראת החג, כחלק מהפעילות שמקיימים בחב״ד נתניה לאורך השנה למען תושבי העיר. ישר כח!
לקראת השנה החדשה, פסטיבל הדבש חוזר בחגי תשרי תשפ"ז 2026, ומזמין משפחות להכיר מקרוב את עולמן המסקרן של דבורי הדבש. במסגרת הפסטיבל ייפתחו מרכזי מבקרים ומכוורות ברחבי הארץ, והקהל יוכל לפגוש דבוראים, לצפות בכוורות זכוכית, להתנסות ברדיית דבש, להשתתף בסדנאות יצירה ולטעום דבש ישראלי מזנים שונים. בין התחנות המשתתפות באזור המרכז: משק דבורים סימון בכפר סירקין, משק לין בכפר ביל"ו, "מאחורי הדבש" בכפר חב"ד ו"הכוורת" של שי ספקטור בכפר רות. בצפון ייקחו חלק מכוורות ביסוד המעלה, דפנה, מנות, פקיעין ומקומות נוספים. גיל שצברג, מנכ"ל המועצה להאבקה ודבש, מזכיר כי מאחורי המתיקות מסתתרת גם שליחות חשובה: דבורי הדבש אחראיות להאבקת גידולים חקלאיים ולשמירה על אספקת המזון. המבקרים יוכלו גם לרכוש דבש טהור ישירות מהמגדלים ולתמוך בחקלאות המקומית לקראת החג. לפרטים נוספים חפשו בגוגל: המועצה להאבקה ודבש. חג שמח!
שירי חגואל סיידון פתחה את שנת הלימודים בסבב ביקורים מרגש במוסדות החינוך ברחבי נתניה. במהלך הבוקר היא הגיעה לחטיבת אלתרמן, לבתי הספר שמרית, דבורה עומר ומורשת זבולון וכן לגני מורשת זבולון, שם פגשה ילדים נרגשים, צוותי חינוך, הנהגות הורים ומשפחות שליוו את התלמידים ביום הראשון. בין החיוכים, השירים, הריקודים והפרפרים בבטן, סיפרה חגואל סיידון כי נזכרה מחדש מדוע היא כל כך אוהבת להיות בשטח. לדבריה, מעבר לשמות בתי הספר והגנים, היא לוקחת איתה בעיקר את האנשים שפותחים שנה חדשה עם הרבה אחריות, אהבה והתרגשות. מבחינתה, זה היה יום חג קטן במקומות רבים בעיר.