כחלק מהמאמץ לסייע לעסקים בחדרה בתקופת הקורונה, מובילה העירייה יוזמות שנועדו למשוך את הציבור לרחובות ולבתי העסק תוך שמירה על ההנחיות
עיריית חדרה ממשיכה בפעולות שנועדו כחלק מהמאמץ לסייע לעסקים מקומיים למשוך לקוחות גם תחת מגבלות הקורונ. העירייה מקדמת בשיתוף החברה הכלכלית שורה של יוזמות להנאת עסקים ותושבים כאחד.
בין היתר הוכרז חודש אוגוסט כ"אוגוסט קולינרי", ובמהלכו יציעו מסעדות ובתי קפה בחדרה מחירים מיוחדים לתושבי העיר, בתקווה שההנחות ימשכו קהל סועדים ויגבירו את התנועה במסעדות.
בנוסף יתקיימו במהלך אוגוסט מופעי רחוב ופעילויות, שגם הן נועדו למשוך את הציבור ולעודד את התנועה ברחובות הראשיים ובחנויות.
למשוך קהל. מופע רחוב (צילום: דוברות העירייה)
מופעי הרחוב יתקיימו מידי יום שישי באוגוסט (7.8, 14.8, 21.8, 28.8) בין השעות 10:30 עד 13:30, וזאת במטרה להחזיר את החיוך לרחובות חדרה ולהעצים את ההתרחשות ברחובות ובמרכזים המסחריים.
על מנת למנוע התקהלויות לא יוקמו במות אלא מדובר במופעים שינועו לאורך הרחובות שנקבעו, תוך הקפדה על הנחיות התו הסגול, כולל חבישת מסיכה, שמירת מרחק, סדרנים שידאגו לרווח את הקהל וכדומה.
מאמץ לסייע לעסקים. מופע רחוב צילום: דוברות העירייה
האירוע ה-1 (7.8) יתקיים ברחוב הרברט סמואל: מהפיאצה (כולל הפיאצה) ועד לכיכר השוק/כיכר הפירות. האירוע ה-2 (14.8) יתקיים ברחוב הנשיא: מפינת רחוב רוטשילד ועד לפינת הגיבורים. אירוע 3 (21.8) יתקיים ברחוב רוטשילד מכיכר השוק/כיכר הפירות ועד לקניון וסמטת פלטרין. האירוע ה-4 (28.8) יתקיים במתחם מיקס.
הנחיה נוספת שנועדה לעודד את העסקים בעיר היא הנחייתו של ראש עיריית חדרה צביקה גנדלמן להוציא אל הפועל מיידית את המלצת ועדת העסקים בראשותו של מחזיק תיק העסקים חבר המועצה שי ברכה, לאפשר לבתי קפה ומסעדות להוציא שולחנות וכיסאות במרחב הציבורי בסמוך לעסק. ועדת העסקים שהוקמה בעקבות משבר הקורונה העבירה המלצותיה לראש העירייה ובכל הקשור להוצאת שולחנות וכיסאות, בבתי קפה ומסעדות, הורה גנדלמן לפעול מיידית. לצד הנחיות הממשלה יאפשר המהלך לבעלי עסקים רבים להוסיף מקומות ישיבה ללקוחות פוטנציאלים, זאת בעקבות האיסור להושיב לקוחות בשטחים סגורים.
בעלי מסעדות ובתי קפה שמעוניינים להוציא שולחנות וכיסאות למרחב הציבורי, מוזמנים ליצור קשר לקבלת אישור אל המחלקה לרישוי עסקים: 04-6303895.
איש החסד הנתנייתי אלעזר פרץ מ׳מטה משיח׳ ערך כמידי שנה ביקור במשרדי עיריית נתניה, שם תקע בשופר וחילק ערכות דבש יחד עם ברכת הרבי מליובאוויטש לשנה טובה ומתוקה. ראש העיר אבי סלמה בירך את פועלו של איש החסד למען תושבי העיר. עוד ביקר פרץ במשרדי סגן ומ״מ ראש העיר שלו אלגלי, סגן ראש העיר אמיה טאגה, מנכ״ל העירייה מויש לוי, מ״מ מנכ״ל העירייה אלון אהרן ומנהל אגף הקליטה בני אמר.
סגן ומ״מ ראש העיר, שלו אלגלי, השתתף השבוע באריזת סלי מזון לקראת ראש השנה יחד עם חב״ד נתניה ופלוגת חיילי צה״ל. במהלך הפעילות נארזו סלי מזון שיועברו למשפחות לקראת החג, כחלק מהפעילות שמקיימים בחב״ד נתניה לאורך השנה למען תושבי העיר. ישר כח!
לקראת השנה החדשה, פסטיבל הדבש חוזר בחגי תשרי תשפ"ז 2026, ומזמין משפחות להכיר מקרוב את עולמן המסקרן של דבורי הדבש. במסגרת הפסטיבל ייפתחו מרכזי מבקרים ומכוורות ברחבי הארץ, והקהל יוכל לפגוש דבוראים, לצפות בכוורות זכוכית, להתנסות ברדיית דבש, להשתתף בסדנאות יצירה ולטעום דבש ישראלי מזנים שונים. בין התחנות המשתתפות באזור המרכז: משק דבורים סימון בכפר סירקין, משק לין בכפר ביל"ו, "מאחורי הדבש" בכפר חב"ד ו"הכוורת" של שי ספקטור בכפר רות. בצפון ייקחו חלק מכוורות ביסוד המעלה, דפנה, מנות, פקיעין ומקומות נוספים. גיל שצברג, מנכ"ל המועצה להאבקה ודבש, מזכיר כי מאחורי המתיקות מסתתרת גם שליחות חשובה: דבורי הדבש אחראיות להאבקת גידולים חקלאיים ולשמירה על אספקת המזון. המבקרים יוכלו גם לרכוש דבש טהור ישירות מהמגדלים ולתמוך בחקלאות המקומית לקראת החג. לפרטים נוספים חפשו בגוגל: המועצה להאבקה ודבש. חג שמח!
שירי חגואל סיידון פתחה את שנת הלימודים בסבב ביקורים מרגש במוסדות החינוך ברחבי נתניה. במהלך הבוקר היא הגיעה לחטיבת אלתרמן, לבתי הספר שמרית, דבורה עומר ומורשת זבולון וכן לגני מורשת זבולון, שם פגשה ילדים נרגשים, צוותי חינוך, הנהגות הורים ומשפחות שליוו את התלמידים ביום הראשון. בין החיוכים, השירים, הריקודים והפרפרים בבטן, סיפרה חגואל סיידון כי נזכרה מחדש מדוע היא כל כך אוהבת להיות בשטח. לדבריה, מעבר לשמות בתי הספר והגנים, היא לוקחת איתה בעיקר את האנשים שפותחים שנה חדשה עם הרבה אחריות, אהבה והתרגשות. מבחינתה, זה היה יום חג קטן במקומות רבים בעיר.