פרוייקט שיקום שכונות בחדרה: דוגמה והשראה לרכישת השכלה
מאת: ראובן יגיל יום שני,
3 באוגוסט 2020, 08:22
בשיתוף פרויקט שיקום שכונות, עיריית חדרה ומרכז הצעירים העירוני, חולקו מלגות לסטודנטים משכונות הנכללות בפרויקט
מלגות מטעם פרויקט שיקום שכונות של משרד הבינוי והשיכון, בשיתוף המחלקה למשאבי קהילה והתנדבות של אגף הרווחה, ומרכז הצעירים העירוני "טורבינה", חולקו לסטודנטים מחדרה במעמד ראש העיר צביקה גנדלמן, סגן ראש העיר רומן גישר הממונה על תיק הרווחה, ומנהל פרויקט שיקום שכונות ניצן דרורי גלאון.
פרויקט "שיקום שכונות" פועל באמצעות אגף הרווחה של עיריית חדרה, שבראשו עומדת זיוה היימברג, ונועד לשילובם וקידומם של תושבים בעולם העבודה כיעד מרכזי של פעילותו וכאמצעי בעל חשיבות רבה לקידומם של הפרט, המשפחה והקהילה. את הפרויקט מוביל מדור קהילה והתנדבות באגף הרווחה בראשות שמשון אחרק, ומרכזת אותו עו"ס קהילה הילה ישועה, שגם הם השתתפו בטקס.
הפרויקט מסייע לתושבי השכונות בלימודיהם במסלולי השלמת השכלה והכשרה מקצועית בכל הרמות: באמצעות מתן מלגות על-פי קריטריונים מוגדרים מראש, קבלת מידע בנושאי זכויות והכשרות מקצועיות וסדנאות לקראת הכנה לעבודה.
טקס חלוקת מלגות לסטודנטים (צילום: דוברות העירייה)
ראש העיר גנדלמן בירך את הסטודנטים וציין שנושא ההשכלה הוא מפתח להצלחה והתקדמות בתחום התעסוקתי והאישי. לדברי ראש העיר, העירייה רואה חשיבות בקידום ומינוף נושא ההשכלה באמצעות מתן מלגות לצעירים תושבי העיר.
פרויקט שיקום שכונות פועל במטרה לסייע לסטודנטים שעברו תהליך של ייעוץ והכוון בבחירת מסלול אישי לקידום תעסוקתי שבעקבותיו פנו ללימודים.
באגף הרווחה מסבירים כי המגמה היא לכוון את תושבי השכונות באמצעות הפרויקט למקצועות נדרשים כך שיסייעו באופן מעשי להשתלבותו או התקדמותו של התושב במעגל העבודה, בסביבת מגוריו. המדור לעבודה קהילתית, באגף הרווחה בחדרה, רואה את נושא התעסוקה וההשכלה כחלק מרכזי בשירות התופס תאוצה רבה בשנים האחרונות. פיתוח נכון של הקהילה בנושאי ההשכלה והתעסוקה וחיבור מותאם עם עולם העבודה והעסקים יוביל לשיפור באיכות החיים בחדרה וקידום העיר.
בתום הדיון חילק ראש העיר לסטודנטים את המלגה ושי צנוע, ואמר להם כי, "רכישת ההשכלה תורמת לכם באופן אישי, ובאופן קהילתי מסייעת לכם בקידומה של שכונת מגוריכם. בלימודיכם הנכם מהווים דוגמה לתושבים והשראה לצעירים רבים אחרים לרכוש השכלה מקצועית ואקדמאית ולהבטיח לעצמם עתיד טוב יותר. אני מאחל לכם הצלחה בלימודים ובהמשך דרככם, ומקווה לראותכם משתלבים בהוויה החדרתית כאזרחים משכילים התורמים מידיעותיהם ומניסיונם לעיר ולקהילה".
חבר הכנסת אלי דלל ממשיך לחזק את הקשרים מעבר לים. השבוע נפגש עם נשיא טאיוואן ושוחח עמו על שיתופי פעולה בתחומי הבריאות, ההיי־טק והשבבים, החקלאות, התיירות וגם התפלת המים בהמשך הגיע לביקור בחברה לייצור שבבים, ולא שכח לתעד את הרגעים. שנה טובה.
הרמת כוסית לעובדי רגעים - העמותה לחינוך בלתי פורמלי, התקיימה בנוכחות סגן ראש העיר הרב אורן גבגי, הרב משה לחובר, מנכ״ל העמותה משה קייזלר, המשנה לראש העיר ליאורה לוי, נטלי שטיין ודורון גלאם. חג שמח ושנה טובה.
בועז כספי משתף: ״אני מקבל אות מצטיין ראש העיר, הגיעו חברים רבים. ריגש אותי במיוחד יו"ר סיעת העבודה וסגן יו"ר ההסתדרות פיני קבלו, שהגיע לאחר ניתוח קשה וחייב להישאר בבית, אבל עזב הכל, נהג מבית שאן כדי להיות בטקס שלי. באמת, למרות שאנחנו בפוליטיקה, מתברר שיש בינינו חברות אמת. תודה לך אוהב אותך".
בוריס צירולניק משתף: "אני חוזר לארץ אחרי מסע עבודה והרפתקאות בארה"ב וקנדה. במיניאפוליס, שיקגו, וושינגטון וטורונטו התרשמתי מניקיון מופתי ברחובות ומהנוכחות המתמדת של דגלי המדינה בכל מקום. שמתי לב גם לפער מעניין: בשכונות מבוססות, ספורט הוא דרך חיים ואילו בשכונות חלשות – מקדונלד'ס בכל פינה. חזרתי עם רעיונות וכוחות חדשים, ועם ההבנה כמה החיים אצלנו שונים וסוערים. למרות הג'ט לג אני מחייך ואומר - שבת שלום, בריאות וחדשות טובות לכולם".