מעצרם של השניים הוארך. לדברי הנערה, התקיפה אירעה בעת שחזרה לחדרה במלון. במשטרה מתכוונים לעצור מעורבים נוספים.
שני תושבי חדרה בני 27 ו-28 נעצרו בחשד למעורבות בפרשת האונס הקבוצתי באילת. מעצרו של החשוד בן 28 הוארך אתמול עד 23/8/20 ומעצרו של החשוד השני בן ה-27 הוארך עד ליום שני הקרוב. מאחר ומדובר בקטינה, קבע בית המשפט כי הדיון שהתקיים היום ובכלל הדיונים באירוע זה, יהיו חסויים לציבור, דלתיים סגורות.
נערה בת 16, תושבת אשקלון, התלוננה בשבוע שעבר במשטרה כי נאנסה בחדר במלון על ידי קבוצה של גברים בעת ששהתה עם חברתה באילת. מהעדויות עולה כי הצעירה הגיעה בשבוע שעבר עם חברתה לנופש ושם פגשו ידידים ושתו אלכוהול.
החקירה בעיצומה. אילת (צילום: pixabay)
יו"ר נעמת על החשד לאונס קבוצתי באילת: "רצחו נפשה של נערה בישראל - איך יכול להיות שאירוע כזה מתרחש במלון בלי שאף אחד ראה, שמע או ניסה לעצור את הזוועה? מעשה כזה הוא רצח נפשה של נערה, לא פחות. כך צריך להתייחס למקרה וכך גם צריכות כל הרשויות לטפל בו. חייב לעבור מסר ברור למפלצות אדם שכאלו-באם תימצאו אשמים תיענשו בכל חומרת הדין. במקביל, חשוב שכולנו נעביר מסר לנערות בישראל: אנחנו מאמינות לכן. לא נאפשר לאף אחד להפחיד, לאיים, להכפיש או לעשות שיימינג למתלוננות".
עמותת זמן גליל מערבי חוגגת את פסטיבל "יוליארט": זו השנה השמינית בה חודש יולי הופך להיות מזוהה עם האומנות בגליל המערבי. שבת גלריות בסימן ''מלאכת הזמן - יצירה בין עבר לעתיד'', שבה ניתן לבקר ב-10 גלריות שונות – ללא תשלום! קונצרטיול "אקלקטיקו עכו": טיול וקונצרט בכנסיה בעיר שמחוץ לחומות, תערוכת "גאות ושפל" של האומנית הבינלאומית ורדה יתום בעכו העתיקה – הכניסה חופשית! שיח אמנית והדגמה "הומור, זיכרון, חמר" עם הקדרית והפסלת לוסי בשן-בראון, סדנת "סימני זמן" ליצירת שעוני קיר עם אפקט חלודה אומנותי, ערב ספרות ויין עם הסופר גיא פורת ביקב פלך, סדנאות והופעות לכל המשפחה ועוד המון אירועים חווייתיים. פסטיבל יוליארט – במהלך כל חודש יולי ברחבי הגליל המערבי. לפרטים מלאים על כל האירועים, באתר עמותת זמן גליל מערבי. תהנו!
יריד הספרים העצמאי חוזר לסופ"ש בסינמטק תל אביב: לאחר שנקטע בעקבות המצב הביטחוני, יריד הספרים העצמאי ישוב להתקיים בסוף השבוע: 4-5 ביולי בסינמטק תל אביב בחסות עיריית תל אביב יפו. שעות היריד ביום שישי בין 10:00 ל-17:00 ובשבת בין 10:00 ל-21:00. היריד יתקיים במבנה הסינמטק הממוזג, עם עשרות דוכנים של הוצאות עצמאיות, כתבי עת וספרים נדירים. לצד דוכני הספרים, יתקיימו אירועים חד פעמיים המפגישים ספרות, קולנוע, פילוסופיה ויצירה לכל המשפחה כמו שיחות, הקרנות, הרצאות וסדנאות שיחגגו את המילה הכתובה מכל כיוון. תהנו!
תערוכת יחיד: "רסיסי רגעים" - לאמנית נירית גלעד עובדיה. התערוכה אותה יצרה גלעד עובדיה, ברגישות מופלאה, עוסקת בלכידת הזמן ברמותיו המזוקקות ביותר. בציור היפר-ריאליסטי, כל פרט - ולו הזעיר ביותר - מקבל משמעות, וכל משיכת עיפרון או מכחול הופכת לשבריר מציאות. כך, הרגעים המונצחים כאן אינם רק זיכרונות, אלא פירוק מדוקדק של הזמן עצמו, עד לרסיסים קטנטנים של אור, מרקם ותנועה. גלעד עובדיה, תושבת קריית חיים, מציגה בתערוכה ציורים היפר-ריאליסטיים שתופסים את הרגעים הקטנים של החיים, עד רמת רסיס של אור או תנועה. לצד יצירות שלמות, אפשר למצוא גם קטעים נבחרים מתוך ציורים גדולים שמוכיחים שגם חלק קטן יכול להכיל סיפור שלם. התערוכה תוצג עד
ה- 15.7.2025 | אוצרת : מיכל סדן | הכניסה חופשית.
חגיגה אמיתית וכיף גדול בפארק המים שפיים: לאירוע פתיחת הקיץ שנערך לתושבי נתניה ביוזמת אגף שכונות, הגיעו אלפי נתנייתים שנהנו מיום שכולו כיף. סגן ראש העיר ים מאיר קרן נצפה חוגג יחד עם התושבים המרוצים שמחכים לאירוע הבא. אהבנו! קיץ שמח!