המודל ללמידה במרחבים ציבוריים של חדרה מעורר עניין רב
מאת: ראובן יגיל יום שלישי,
25 באוגוסט 2020, 08:41
עיריית חדרה פיתחה מודל ייחודי ללמידה במרחבים ציבוריים וקהילתיים, שיאפשר המשך למידה משמעותית גם בצל הקורונה וסגירת מוסדות חינוך
עיריית חדרה נערכה לפתיחת שנת הלימודים תשפ"א בצל הקורונה, ופיתחה מודל למידה ייחודי חדר"ה (חינוך ולמידה במרחב העירוני) המאפשר להימנע מלמידה מרחוק גם לכיתות ה' עד י"ב, ומעורר עניין רב ברחבי הארץ.
ראש עיריית חדרה צביקה גנדלמן, הממונה על תיק החינוך, מסביר כי המודל הייחודי התגבש מתוך הנחת עבודה שמדינת ישראל ומערכת החינוך ייאלצו להתנהל במגבלות הנובעות מהמשך נוכחות הקורונה, ולאחר בחינה מעמיקה של צרכים והעדפות, של הורים, צוותי חינוך ותלמידים, שהובילה להכרה כי יש לצמצם את הלמידה מרחוק ולפתח את המודל הייחודי שיאפשר למידה מקרוב.
במסגרת זו מתכוונת העירייה להפוך את כל העיר למתחם למידה, כולל מרכזי פנאי, פארקים, חופי ים ומרחבים קהילתיים אחרים ברחבי העיר, כפי שיאפשרו ההנחיות ותנאי מזג האוויר.
מתחם למידה בחווה החקלאית (צילום: דוברות העירייה)
לדברי יו"ר מינהל חברה וקהילה ד"ר אסנת ספורטה, המודל מבוסס על הפיכת משאבים עירוניים (מבניים, טבעיים, אנושיים, ארגוניים ואחרים) למתחמי למידה, תוך שיתופי פעולה בין מסגרות החינוך הפורמלי ומסגרות החינוך הבלתי פורמלי במטרה לקיים שגרת למידה משמעותית גם בצל הקורונה בקבוצות של עד 18 תלמידים. ספורטה: "מדובר במודל חינוכי פורץ דרך, שעיקרו הפיכת המרחב העירוני לבית ספר אחד גדול. העקרונות שהנחו את גיבוש המודל היו קשר אישי עם התלמידים, זמן גמיש, מרחב למידה גמיש, ושילוב חינוך פורמלי ובלתי פורמלי".
מודל ייחודי. גנדלמן וספורטה צילום: דוברות העירייה
תרחיש הייחוס לגיבוש המודל היה איום המגפה והאילוץ להתנהל במגבלות התו הסגול גם בשנת הלימודים הבאה, כולל חזרה למדיניות של סגר ושל תלמידים ואנשי צוות חולים או מבודדים, וכתוצאה מכך סגירת מוסדות חינוך, למידה בקפסולות ופרקטיקות של ריחוק חברתי.
הפתרון, כאמור, הוא למידה מעשירה וחדשנית במרחבים הקהילתיים. לצורך כך נערך מיפוי ראשוני של מרחבים קהילתיים וציבוריים באזורים שבהם ריכוז מוסדות חינוך בכל מרחבי העיר, שבהם תוכל להתקיים למידה גם במקרים של סגירת בתי ספר בגין אילוצי המגיפה.
עמותת זמן גליל מערבי חוגגת את פסטיבל "יוליארט": זו השנה השמינית בה חודש יולי הופך להיות מזוהה עם האומנות בגליל המערבי. שבת גלריות בסימן ''מלאכת הזמן - יצירה בין עבר לעתיד'', שבה ניתן לבקר ב-10 גלריות שונות – ללא תשלום! קונצרטיול "אקלקטיקו עכו": טיול וקונצרט בכנסיה בעיר שמחוץ לחומות, תערוכת "גאות ושפל" של האומנית הבינלאומית ורדה יתום בעכו העתיקה – הכניסה חופשית! שיח אמנית והדגמה "הומור, זיכרון, חמר" עם הקדרית והפסלת לוסי בשן-בראון, סדנת "סימני זמן" ליצירת שעוני קיר עם אפקט חלודה אומנותי, ערב ספרות ויין עם הסופר גיא פורת ביקב פלך, סדנאות והופעות לכל המשפחה ועוד המון אירועים חווייתיים. פסטיבל יוליארט – במהלך כל חודש יולי ברחבי הגליל המערבי. לפרטים מלאים על כל האירועים, באתר עמותת זמן גליל מערבי. תהנו!
יריד הספרים העצמאי חוזר לסופ"ש בסינמטק תל אביב: לאחר שנקטע בעקבות המצב הביטחוני, יריד הספרים העצמאי ישוב להתקיים בסוף השבוע: 4-5 ביולי בסינמטק תל אביב בחסות עיריית תל אביב יפו. שעות היריד ביום שישי בין 10:00 ל-17:00 ובשבת בין 10:00 ל-21:00. היריד יתקיים במבנה הסינמטק הממוזג, עם עשרות דוכנים של הוצאות עצמאיות, כתבי עת וספרים נדירים. לצד דוכני הספרים, יתקיימו אירועים חד פעמיים המפגישים ספרות, קולנוע, פילוסופיה ויצירה לכל המשפחה כמו שיחות, הקרנות, הרצאות וסדנאות שיחגגו את המילה הכתובה מכל כיוון. תהנו!
תערוכת יחיד: "רסיסי רגעים" - לאמנית נירית גלעד עובדיה. התערוכה אותה יצרה גלעד עובדיה, ברגישות מופלאה, עוסקת בלכידת הזמן ברמותיו המזוקקות ביותר. בציור היפר-ריאליסטי, כל פרט - ולו הזעיר ביותר - מקבל משמעות, וכל משיכת עיפרון או מכחול הופכת לשבריר מציאות. כך, הרגעים המונצחים כאן אינם רק זיכרונות, אלא פירוק מדוקדק של הזמן עצמו, עד לרסיסים קטנטנים של אור, מרקם ותנועה. גלעד עובדיה, תושבת קריית חיים, מציגה בתערוכה ציורים היפר-ריאליסטיים שתופסים את הרגעים הקטנים של החיים, עד רמת רסיס של אור או תנועה. לצד יצירות שלמות, אפשר למצוא גם קטעים נבחרים מתוך ציורים גדולים שמוכיחים שגם חלק קטן יכול להכיל סיפור שלם. התערוכה תוצג עד
ה- 15.7.2025 | אוצרת : מיכל סדן | הכניסה חופשית.
חגיגה אמיתית וכיף גדול בפארק המים שפיים: לאירוע פתיחת הקיץ שנערך לתושבי נתניה ביוזמת אגף שכונות, הגיעו אלפי נתנייתים שנהנו מיום שכולו כיף. סגן ראש העיר ים מאיר קרן נצפה חוגג יחד עם התושבים המרוצים שמחכים לאירוע הבא. אהבנו! קיץ שמח!