מכתב האישום עולה כי הנאשם ניסה להסתיר את מעורבותו בתאונה שבה נהרגה הילה מיכלי נחמן ז"ל סמוך למחלף חורשים. הסניגור: מדובר בתאונה בלתי נמנעת ולא מדובר בהפקרה, שוקלים לערער לעליון בנקודה הזו"
בית המשפט המחוזי מרכז גזר היום (שני) 15 חודשי מאסר על תושב חדרה בן 68, שהורשע בהפקרה אחרי פגיעה ובהשמדת ראיה, בשל תאונה שאירעה בשנת 2016 ובה נהרגה הילה נחמן מיכלי. החקירה העלתה כי תאונת הדרכים היתה בלתי נמנעת ולכן הנהג לא הואשם בהריגה.
אמה ושניים מילדיה של נחמן מיכלי נפצעו באורח קל בתאונה, שהתרחשה בסמוך למחלף חורשים. לאחר ניסיונות החייאה, קבע צוות מד"א את מותה במקום. המשטרה ניהלה מצוד אחר הנהג הפוגע ובחנה את כל המצלמות שתיעדו את הפעילות בכביש 6. לבסוף, הנהג הסגיר עצמו למשטרה.
זירת התאונה סמוך למחלף חורשים (צילום: דוברות המשטרה)
בכתב האישום, שהוגש בחודש יולי 2016 בידי עו"ד רעות אבירי נטען כי בתאריך 01.03.16, בסביבות השעה 20:30, נהגה הילה מיכלי נחמן ז"ל ברכבה בכביש 6 כשעמה במושב הקדמי יושב בנה הפעוט, ומאחור יושבים אמה וילדיה התאומים כבני 3 חודשים. במהלך נסיעתה, סמוך למחלף חורשים, איבדה המנוחה שליטה על רכבה כך שהרכב הסתחרר עד שנעצר על השול השמאלי, כשפניו נגד כיוון התנועה. לאחר עצירת הרכב, החל להיפלט ממנו עשן. בשל הפגיעה ברכב לא ניתן היה לפתוח את הדלת הימנית, ועל כן הוציאה המנוחה את הילדים דרך החלון ולאחר מכן ניגשה לכביש בכדי לסייע לאמה לצאת מהרכב.
הילה נחמן מיכלי ז"ל צילום: באדיבות המשפחה
באותה העת עמדו על השול הימני בסמוך, לבושים באפוד זוהר, שני אחרים אשר המתינו להגעת רכב חילוץ לרכבם התקול. בהבחינם באשר שאירע, ומשלא יכלו לחצות את הכביש בשל התנועה הסואנת, התריעו השניים בפנסי הטלפון שלהם לכלי רכב החולפים בכביש על מנת להזהירם מפני פגיעה ברכב. במקביל נהג הנאשם בנתיב הנסיעה השמאלי, במהירות של כ-150 קמ"ש. בהגיעו בסמוך למקום עצירת הרכב, עמדה המנוחה בנתיב הנסיעה השמאלי בו נהג הנאשם, ובעודה מנסה לסייע לאימה לצאת מהרכב, פגע בה הנאשם בעוצמה עם רכבו. כתוצאה מן התאונה נהרגה המנוחה.
מיד לאחר התאונה עצר הנהג את רכבו והחליט להסתיר את מעורבותו בתאונה, להעלים ראיות ולשבש הליכי חקירה ומשפט. בהתאם לתכניתו התקרב הנהג לשני האחרים וחקר אותם אודות התאונה, מבלי לומר כי הוא מעורב בה. הנאשם המתין במקום כ-18 דקות מבלי לומר לאיש, ובפרט לגורמי ההצלה והמשטרה אשר הגיעו למקום התאונה, כי הוא מעורב בתאונה. בשלב מסוים חזר הנאשם לרכבו ועזב את המקום. מיד לאחר מכן, ובהתאם לתכניתו, שטף הנאשם את הרכב בלחץ מים גבוה והעלים ראיות. בשלב זה, נסע לתחנת משטרת חדרה ברכב השטוף, שם דיווח בכזב כי נסע בכביש 6 ונפגע בתאונה על ידי רכב מרצדס שחור.
עו"ד אופיר סטרשנוב, שמייצג את הנאשם, מסר: "אנחנו מכבדים את החלטת בית המשפט. מדובר בתיק ייחודי בנסיבותיו, שבו אין מחלוקת שהנאשם לא אשם בתאונה, שהוא עצר באופן מיידי, הזעיק עזרה ואף שהה במקום 24 דקות. עם כל הכבוד להחלטת בית המשפט, אנחנו סבורים שמבחינה משפטית לא מדובר בהפקרה, ושוקלים לערער לעליון בנקודה הזו".
חבר הכנסת אלי דלל ממשיך לחזק את הקשרים מעבר לים. השבוע נפגש עם נשיא טאיוואן ושוחח עמו על שיתופי פעולה בתחומי הבריאות, ההיי־טק והשבבים, החקלאות, התיירות וגם התפלת המים בהמשך הגיע לביקור בחברה לייצור שבבים, ולא שכח לתעד את הרגעים. שנה טובה.
הרמת כוסית לעובדי רגעים - העמותה לחינוך בלתי פורמלי, התקיימה בנוכחות סגן ראש העיר הרב אורן גבגי, הרב משה לחובר, מנכ״ל העמותה משה קייזלר, המשנה לראש העיר ליאורה לוי, נטלי שטיין ודורון גלאם. חג שמח ושנה טובה.
בועז כספי משתף: ״אני מקבל אות מצטיין ראש העיר, הגיעו חברים רבים. ריגש אותי במיוחד יו"ר סיעת העבודה וסגן יו"ר ההסתדרות פיני קבלו, שהגיע לאחר ניתוח קשה וחייב להישאר בבית, אבל עזב הכל, נהג מבית שאן כדי להיות בטקס שלי. באמת, למרות שאנחנו בפוליטיקה, מתברר שיש בינינו חברות אמת. תודה לך אוהב אותך".
בוריס צירולניק משתף: "אני חוזר לארץ אחרי מסע עבודה והרפתקאות בארה"ב וקנדה. במיניאפוליס, שיקגו, וושינגטון וטורונטו התרשמתי מניקיון מופתי ברחובות ומהנוכחות המתמדת של דגלי המדינה בכל מקום. שמתי לב גם לפער מעניין: בשכונות מבוססות, ספורט הוא דרך חיים ואילו בשכונות חלשות – מקדונלד'ס בכל פינה. חזרתי עם רעיונות וכוחות חדשים, ועם ההבנה כמה החיים אצלנו שונים וסוערים. למרות הג'ט לג אני מחייך ואומר - שבת שלום, בריאות וחדשות טובות לכולם".