היחידה הארצית לחקירות הונאה (יאח"ה) בלהב 433 פתחה בחקירה גלויה באחת הרשויות המקומיות בחשד לעבירות הנוגעות לטוהר המידות ושחיתות ציבורית. לאחר שהצטברו מספיק ראיות לכאורה לחשדות לביצוע עבירות פשטו החוקרים על הרשות וביצעו מעצרים.
הפשיטה החלה בשעות הבוקר ובמהלכה נעצרו 4 חשודים ועוכבו 9 מעורבים לחקירה באזהרה בחשד למעורבות בעבירות שוחד, מרמה והפרת אמונים, קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, וכן עבירות על פי חוק איסור הלבנת הון. בין העצורים והמעוכבים ראש רשות מקומית ועובדי ציבור ברשות.
על פי החשד, החשודים כל אחד על פי חלקו ותפקידו פעלו לכאורה על מנת לקדם מכרזים והיתרים שבאחריות הרשות המקומית בתמורה ללקיחת טובות הנאה בכסף ושווה כסף, וזאת לכאורה בניגוד לחוק ותוך פגיעה באינטרס הציבורי.
מהמשטרה נמסר כי מדובר בחקירה מורכבת ורחבת היקף המנוהלת על ידי משטרת ישראל בליווי פרקליטות מיסוי וכלכלה מחוז תל אביב והרשות למימון הלבנת הון ומימון טרור במשרד המשפטים.
החקירה בעיצומה ובהמשך היום ייבחן הצורך להביא את העצורים לדיון בפני בית משפט השלום.
החקירה בעיצומה (צילום: משטרת ישראל)
עורך דין שי לוי המייצג 2 עצורים בפרשה (נבחר ציבור וקבלן מקומי) אמר בתגובה למעצרם: "אין לי ספק שכאשר בדיקת המשטרה תסתיים הממצאים ילמדו על ניקיון כפיהם של מרשיי.
מרשי משתפים פעולה באופן מלא עם היחידה החוקרת וממציאים מסמכים ככל שנדרשים כאלו".
חבר המועצה לשעבר, ארז אבא, שבנו מופיע בקונצרט בהיכל התרבות בעיר, משתף: ״איזה כיף להגיע להיכל התרבות בנתניה, לשמוע קונצרט של ילדים צעירים מגיל ארבע, זאת שמחה גדולה מאוד ויש עתיד לתרבות בעיר. ומילה טובה למנכ״ל בני אפרים, שגם הוא התרגש מאוד כאילו זה הפעם הראשונה שהוא הגיע לקונצרט, ומה עוד שיש לו צוות מורים איכותיים ביותר. כיף גדול!״.
מרגשת: רבקה שמבי, תושבת חדרה בת 85, החליטה מאז תחילת המלחמה לחמם את לב החיילים בדרך מיוחדת. מדי יום היא סורגת בעבודת יד כובעי צמר ומעבירה אותם ללוחמי צה"ל בשטח. משלוח הכובעים האחרון הגיע לחיילי גדוד שיאון המשרתים בעזה, כאשר החיבור לגדוד נעשה בסיועה של מרים יקיר. מחווה מרגשת של נתינה, אכפתיות וערבות הדדית מהלב של חדרה אל החזית. מפרגנים לה מהלב!
מנכ"ל גולף ומנכ"ל החברה לפיתוח קיסריה חנכו מרכז לוגיסטי חדש של הקבוצה, מהגדולים בישראל, בפארק העסקים קיסריה. אייל גרינברג, מנכ"ל קבוצת גולף, ומיכאל כרסנטי, מנכ"ל החברות לפיתוח ולנכסי קיסריה מקבוצת אדמונד דה רוטשילד (ישראל), קבעו השבוע מזוזה וחנכו את המרלו״ג החדש והמרשים של קבוצת גולף בפארק העסקים החכם קיסריה. המרכז הלוגיסטי, מהגדולים והמתקדמים מסוגו בישראל, משתרע על כ-30 אלף מ״ר בנוי. הוא ממוקם בחלקו הצפוני של הפארק, בסמוך למרלו"גים של דיפלומט וכמיפל, ונבנה בהתאמה מלאה לצרכיה של קבוצת גולף, המאגדת תחתיה שורה של מותגי אופנה ועיצוב הבית מהמובילים בארץ.