מאת: פלאשנט חדשות יום חמישי,
12 בנובמבר 2020, 15:03
על פי מכתב השימוע, העבירות בוצעו בתקופה שבין אוקטובר 2013 ליוני 2018, אז גם כיהן גנדלמן כראש עירייה וכראש הוועדה המקומית לתכנון ובנייה חדרה
פרקליטות מיסוי וכלכלה הודיעה היום לראש עיריית חדרה צביקה גנדלמן, כי נשקלת העמדתו לדין בכפוף לשימוע. גנדלמן חשוד בעבירות של מרמה והפרת אמונים, קבלת דבר במרמה, שיבוש מהלכי משפט ועבירה לפי חוק המחשבים.
על פי מכתב השימוע, העבירות בוצעו בתקופה שבין אוקטובר 2013 ליוני 2018, אז גם כיהן גנדלמן כראש עירייה וכראש הוועדה המקומית לתכנון ובנייה חדרה.
ראש העיר. צביקה גנדלמן
עורך הדין ליאור אפשטיין, המייצג את ראש עיריית חדרה צביקה גנדלמן, מסר בתגובה: "החקירה נפתחה בחשדות לשוחד בחירות, בשלב ראשוני התברר שאין שוחד בפרשה, ושוב נחשפנו כולנו לכך ששיטות החקירה בפרשות ציבוריות מחייבות מעצר מכאיב והרבה פעמים לא נחוץ . היום מבוסס כתב החשדות כולו על ההנחה שבין ראש העיר לבין גורם פוליטי וותיק וידוע, סגן ראש עיר לשעבר וקבלן מקומי, התרחש ניגוד ענינים, שכן אותו גורם היה אוייבו של ראש העיר הקודם ותמך לגישת הפרקליטות בגנדלמן בסבך ובבוץ הפוליטי. שאלת מעורבותו של ראש עיר בחיי העיר ובשיח הפוליטי המקומי הינה רחבה הרבה יותר מגבולות העיר חדרה. צביקה גנדלמן כפי שפעל החל מיום החקירה הראשון מכבד את מערכות החוק מאמין בדרך פעולותם ומשוכנע שיש ביכולתנו להבהיר את הנושא הסבוך של מעמדו של נבחר ציבור ביחס לחובתו כבעל תפקיד. אנחנו חולקים על ההנחה הבסיסית שראש עיר מחוייב להתנתק בפועל מכל שחקן במגרש הפוליטיקה המקומית. מכבדים את הגישה שלא הכל פרוץ ומשוכנעים שנוכל להסביר לחברנו בפרקליטות מדוע לא נעברה שום עבירה במקרה זה."
חבר המועצה לשעבר, ארז אבא, שבנו מופיע בקונצרט בהיכל התרבות בעיר, משתף: ״איזה כיף להגיע להיכל התרבות בנתניה, לשמוע קונצרט של ילדים צעירים מגיל ארבע, זאת שמחה גדולה מאוד ויש עתיד לתרבות בעיר. ומילה טובה למנכ״ל בני אפרים, שגם הוא התרגש מאוד כאילו זה הפעם הראשונה שהוא הגיע לקונצרט, ומה עוד שיש לו צוות מורים איכותיים ביותר. כיף גדול!״.
מרגשת: רבקה שמבי, תושבת חדרה בת 85, החליטה מאז תחילת המלחמה לחמם את לב החיילים בדרך מיוחדת. מדי יום היא סורגת בעבודת יד כובעי צמר ומעבירה אותם ללוחמי צה"ל בשטח. משלוח הכובעים האחרון הגיע לחיילי גדוד שיאון המשרתים בעזה, כאשר החיבור לגדוד נעשה בסיועה של מרים יקיר. מחווה מרגשת של נתינה, אכפתיות וערבות הדדית מהלב של חדרה אל החזית. מפרגנים לה מהלב!
מנכ"ל גולף ומנכ"ל החברה לפיתוח קיסריה חנכו מרכז לוגיסטי חדש של הקבוצה, מהגדולים בישראל, בפארק העסקים קיסריה. אייל גרינברג, מנכ"ל קבוצת גולף, ומיכאל כרסנטי, מנכ"ל החברות לפיתוח ולנכסי קיסריה מקבוצת אדמונד דה רוטשילד (ישראל), קבעו השבוע מזוזה וחנכו את המרלו״ג החדש והמרשים של קבוצת גולף בפארק העסקים החכם קיסריה. המרכז הלוגיסטי, מהגדולים והמתקדמים מסוגו בישראל, משתרע על כ-30 אלף מ״ר בנוי. הוא ממוקם בחלקו הצפוני של הפארק, בסמוך למרלו"גים של דיפלומט וכמיפל, ונבנה בהתאמה מלאה לצרכיה של קבוצת גולף, המאגדת תחתיה שורה של מותגי אופנה ועיצוב הבית מהמובילים בארץ.