הגירה חיובית: עיריית חדרה מסייעת בקליטת תושבים חדשים
מאת: ראובן יגיל יום ראשון,
13 בדצמבר 2020, 14:07
העירייה גיבשה תוכנית רב-תחומית במטרה להקל על תושבים חדשים את המעבר והקליטה. צעירים ומשפחות צעירות מוזמנים להיעזר במרכז הצעירים העירוני
העירייה פועלת לסיוע בקליטת תושבים חדשים בעיר, ומקדמת תוכניות שיקלו על תושבים אלה את המעבר והקליטה בחדרה. תוכניות הקליטה גובשו בהנחיית ראש העירייה צביקה גנדלמן לאור העלייה בנתוני ההגירה החיובית לעיר, ומיקומה של חדרה בעשירייה הפותחת של הערים הזוכות לקלוט אוכלוסייה חדשה.
כחלק מהיערכות העירייה לקליטת התושבים החדשים גובשה תוכנית רב-תחומית שבמסגרתה יקבל כל תושב חדש אמצעי קשר לקבלת מידע על העיר, השירותים השונים, מוסדות חינוך, בריאות, פעילויות תרבות ופנאי, וכל יתר המענים לצרכיו ולצורכי משפחתו, וכן ליווי ותמיכה בעת המעבר ובשלבי הקליטה.
להרגיש בבית. שי לתושבים החדשים (צילום: דוברות העירייה)
צעירים ומשפחות צעירות אשר עברו לחדרה בשנה האחרונה מוזמנים להיעזר במרכז הצעירים העירוני "טורבינה", הפועל במסגרת אגף נוצ"ץ (נוער צבא וצעירים) של העירייה. במרכז צעירים ישמחו להציע סיוע בקליטה מיטבית בעיר, הנגשת מידע, סיוע בכל הדרוש, ואפילו שי קטן שיגיע עד לפתח הדלת באהבה. ניתן ליצור קשר עם מנהלת תחום משפחות צעירות במרכז הצעירים, מיטל שבת, בטלפון 04-6331787 או בדוא"ל meital.s@bthere.org.il.
ראש העירייה קורא לתושבים החדשים להיעזר בשירותי הקליטה שמציעה העירייה. גנדלמן: "אני מאחל לתושבים החדשים ברוכים הבאים בשמי ובשם תושבי חדרה. אין לי ספק שבחירתכם בחדרה נבעה מהיותה עיר מתקדמת ומתפתחת, אשר בד בבד שומרת על איכות חיים ועל צביונה הירוק. אנו פועלים להשתלבותכם המהירה, ורואים בכם, כמו גם בתושבים הוותיקים, שותפים מלאים לעשייה המתבצעת בעיר, בתקווה לראותכם לוקחים חלק בקידומה של חדרה".
חבר המועצה לשעבר, ארז אבא, שבנו מופיע בקונצרט בהיכל התרבות בעיר, משתף: ״איזה כיף להגיע להיכל התרבות בנתניה, לשמוע קונצרט של ילדים צעירים מגיל ארבע, זאת שמחה גדולה מאוד ויש עתיד לתרבות בעיר. ומילה טובה למנכ״ל בני אפרים, שגם הוא התרגש מאוד כאילו זה הפעם הראשונה שהוא הגיע לקונצרט, ומה עוד שיש לו צוות מורים איכותיים ביותר. כיף גדול!״.
מרגשת: רבקה שמבי, תושבת חדרה בת 85, החליטה מאז תחילת המלחמה לחמם את לב החיילים בדרך מיוחדת. מדי יום היא סורגת בעבודת יד כובעי צמר ומעבירה אותם ללוחמי צה"ל בשטח. משלוח הכובעים האחרון הגיע לחיילי גדוד שיאון המשרתים בעזה, כאשר החיבור לגדוד נעשה בסיועה של מרים יקיר. מחווה מרגשת של נתינה, אכפתיות וערבות הדדית מהלב של חדרה אל החזית. מפרגנים לה מהלב!
מנכ"ל גולף ומנכ"ל החברה לפיתוח קיסריה חנכו מרכז לוגיסטי חדש של הקבוצה, מהגדולים בישראל, בפארק העסקים קיסריה. אייל גרינברג, מנכ"ל קבוצת גולף, ומיכאל כרסנטי, מנכ"ל החברות לפיתוח ולנכסי קיסריה מקבוצת אדמונד דה רוטשילד (ישראל), קבעו השבוע מזוזה וחנכו את המרלו״ג החדש והמרשים של קבוצת גולף בפארק העסקים החכם קיסריה. המרכז הלוגיסטי, מהגדולים והמתקדמים מסוגו בישראל, משתרע על כ-30 אלף מ״ר בנוי. הוא ממוקם בחלקו הצפוני של הפארק, בסמוך למרלו"גים של דיפלומט וכמיפל, ונבנה בהתאמה מלאה לצרכיה של קבוצת גולף, המאגדת תחתיה שורה של מותגי אופנה ועיצוב הבית מהמובילים בארץ.