כחלק משמירת הכשירות והמוכנות של עיריית חדרה לשעת חירום, התקיים בשבוע שעבר תרגול של מכלולי החירום בעירייה. בעוד כחודש יתקיים תרגול סימולטור העורף במתקן ייעודי בבסיס פיקוד העורף ברמלה
חלקו הראשון של אימון סימולטור העורף התקיים ביום ראשון האחרון (12.9.21) במתנ"ס בית אליעזר וארך שעות ארוכות. התרגול נערך בהשתתפות מנכ"ל העירייה יעקב זיגדון, סמנכ"לית מנהל חברה וקהילה ד"ר אסנת ספורטה, מנהלי אגפי העירייה ומנכ"לי גופי הסמך, והתמקד ברענון והדרכת המשתתפים, זאת באמצעות הדרכות והערכות מצב משותפות עבור כלל מכלולי החירום כגון אוכלוסייה (רווחה), חינוך, לוגיסטיקה (שפ"ע), הנדסה וההון האנושי וכמו כן, יחידת הקישור לרשות מטעם פיקוד העורף. בהמשך התכנסו המשתתפים לעבודה פרטנית בכל מכלול, עם החונכים שהגיעו ממנהלת התרגילים בפיקוד העורף וממשרדי הממשלה. ראש עיריית חדרה צביקה גנדלמן ציין בפתיחת התרגול כי "ישנה חשיבות עצומה לקיום תרגולים מסוג זה, על מנת לשמור על כשירות גבוהה של בעלי התפקידים השונים ולשמר את החוסן העירוני, כחלק מעשייה שוטפת של העירייה בתחום המוכנות לחירום".
מטרתו המרכזית של התרגול, המתבצע כחלק מתרגילים ואימונים שנתיים של מכלולי החירום בעירייה בימי שגרה, היא להבטיח את מוכנות העירייה ולשמר את החוסן העירוני והקהילתי בחירום, להכשיר את המכלולים לאופן עבודה תקין בזמן תרחישי חירום כגון הגברת כוננות באמצעות מתן ידע, כלים ומיומנויות, מבצעים צבאיים ומלחמה, ולהבטיח רציפות מתן שירותים עירוניים חיוניים.
בחודש אוקטובר, יתקיים כאמור חלקו השני של התרגול במתקן ייעודי בבסיס פיקוד העורף ברמלה, בו ישתתפו ראשי מכלולי החירום העירוניים ועובדים חיוניים, ובמסגרתו יתרגלו המשתתפים תרחישי חירום כגון עבודה של צוותי חירום בשטח, פינוי תושבים, טיפול בתשתיות שנפגעו ועוד
איש החסד הנתנייתי אלעזר פרץ מ׳מטה משיח׳ ערך כמידי שנה ביקור במשרדי עיריית נתניה, שם תקע בשופר וחילק ערכות דבש יחד עם ברכת הרבי מליובאוויטש לשנה טובה ומתוקה. ראש העיר אבי סלמה בירך את פועלו של איש החסד למען תושבי העיר. עוד ביקר פרץ במשרדי סגן ומ״מ ראש העיר שלו אלגלי, סגן ראש העיר אמיה טאגה, מנכ״ל העירייה מויש לוי, מ״מ מנכ״ל העירייה אלון אהרן ומנהל אגף הקליטה בני אמר.
סגן ומ״מ ראש העיר, שלו אלגלי, השתתף השבוע באריזת סלי מזון לקראת ראש השנה יחד עם חב״ד נתניה ופלוגת חיילי צה״ל. במהלך הפעילות נארזו סלי מזון שיועברו למשפחות לקראת החג, כחלק מהפעילות שמקיימים בחב״ד נתניה לאורך השנה למען תושבי העיר. ישר כח!
לקראת השנה החדשה, פסטיבל הדבש חוזר בחגי תשרי תשפ"ז 2026, ומזמין משפחות להכיר מקרוב את עולמן המסקרן של דבורי הדבש. במסגרת הפסטיבל ייפתחו מרכזי מבקרים ומכוורות ברחבי הארץ, והקהל יוכל לפגוש דבוראים, לצפות בכוורות זכוכית, להתנסות ברדיית דבש, להשתתף בסדנאות יצירה ולטעום דבש ישראלי מזנים שונים. בין התחנות המשתתפות באזור המרכז: משק דבורים סימון בכפר סירקין, משק לין בכפר ביל"ו, "מאחורי הדבש" בכפר חב"ד ו"הכוורת" של שי ספקטור בכפר רות. בצפון ייקחו חלק מכוורות ביסוד המעלה, דפנה, מנות, פקיעין ומקומות נוספים. גיל שצברג, מנכ"ל המועצה להאבקה ודבש, מזכיר כי מאחורי המתיקות מסתתרת גם שליחות חשובה: דבורי הדבש אחראיות להאבקת גידולים חקלאיים ולשמירה על אספקת המזון. המבקרים יוכלו גם לרכוש דבש טהור ישירות מהמגדלים ולתמוך בחקלאות המקומית לקראת החג. לפרטים נוספים חפשו בגוגל: המועצה להאבקה ודבש. חג שמח!
שירי חגואל סיידון פתחה את שנת הלימודים בסבב ביקורים מרגש במוסדות החינוך ברחבי נתניה. במהלך הבוקר היא הגיעה לחטיבת אלתרמן, לבתי הספר שמרית, דבורה עומר ומורשת זבולון וכן לגני מורשת זבולון, שם פגשה ילדים נרגשים, צוותי חינוך, הנהגות הורים ומשפחות שליוו את התלמידים ביום הראשון. בין החיוכים, השירים, הריקודים והפרפרים בבטן, סיפרה חגואל סיידון כי נזכרה מחדש מדוע היא כל כך אוהבת להיות בשטח. לדבריה, מעבר לשמות בתי הספר והגנים, היא לוקחת איתה בעיקר את האנשים שפותחים שנה חדשה עם הרבה אחריות, אהבה והתרגשות. מבחינתה, זה היה יום חג קטן במקומות רבים בעיר.