מאת: פלאשנט חדשות יום שלישי,
3 בספטמבר 2024, 13:34
ארגון בטרם לבטיחות ילדים מסכם את החופש הגדול עם נתון כואב
ארגון בטרם לבטיחות ילדים מסכם את החופש הגדול עם נתון כואב של 20 ילדים ובני נוער שנהרגו בתאונות שונות. מהדוח עולה כי שמונה ילדים נהרגו בתאונות דרכים ושישה טבעו למוות. עוד עולה מהנתונים כי 50% מהמקרים היו של ילדים מהחברה הערבית.
עם תחילת שנת הלימודים, מוציא ארגון בטרם לבטיחות ילדים דוח סיכום היפגעות לחופש הגדול עם נתונים כואבים. על פי נתוני ארגון בטרם, 20 ילדים נהרגו בתאונות שונות במהלך החופש הגדול.
גורם התמותה השכיח ביותר הוא תאונות דרכים. שמונה ילדים מצאו את מותם בתאונות דרכים, כהולכי רגל (5), בנסיעה על אופניים (2) ובדריסה לאחור (1).
גורם התמותה השני בשכיחותו בחופש הגדול הוא טביעה. כאשר שישה ילדים טבעו למוות במהלך החופשה, בים (3) ובבריכה (3).
גורמי תמותה נוספים היו כתוצאה משכחה ברכב (1), הילכדות במקרר (1), נפילה (2), כוויה (1) וחנק (1).
ילדים מהחברה הערבית נמצאים בסיכון מוגבר להיפגעות ומהווים 50% מסך מקרי התמותה, זאת על אף שהם מהווים 24% בלבד מכלל מאוכלוסיית הילדים בישראל. עוד עולה כי ילדים מהחברה הבדואית נמצאים בסיכון מוגבר במיוחד ומהווים 35% מסך המקרים.
בהתייחסות לקבוצת גיל, נמצאים בסיכון גבוה פעוטות בגילאי 0-4, כאשר הם מהווים 35% מסך מקרי התמותה. מנתוני חמש השנים האחרונות (2019-2023) עולה קבוצת הגיל זו (0-4) נושאת בנטל של כ- 42% ממקרי התמותה - פי 1.4 מחלקה היחסי באוכלוסיית הילדים ובני הנוער.
בממוצע בחמש השנים האחרונות (2019-2024) בחופש הגדול הגיעו למיון 63,675 ילדים כתוצאה מהיפגעות בתאונות שונות.
הכירו: "YAM" - קונספט קולינרי ראשון וחדשני בישראל המשלב אירועים יוקרתיים ומסע (ארוחת) טעימות על צוק פראי המשקיף לים בהובלת השף תומר אגאי. “Yam” נושא עמו בשורה גסטרונומית ראשונה מסוגה בישראל – קונספט קולינרי עילית המפגיש בין אירועים יוקרתיים, עטורי סטייל, לבין מסע טעימות (כשר)של השף על צוק פראי ביפו ממנו נשקף הים הפתוח בצורה פנורמית ובמלוא הדרו. החזון היצירתי של השף תומר אגאי – מהקולות הבולטים והמשפיעים ביותר בסצנת הקולינריה מביא עימו את הקוטור של עולם הקולינריה. בהצלחה!
לרגל שבוע הספר: כ-80 ספריות ברחבי הארץ יציגו הצגות הילדים שנכתבו בהשראת ספרי הילדים הפופולאריים ביותר ביניהם: הלב, אוזו ומוזו מכפר קאקארוזו, על פי ספרו האהוב והידוע של אפרים סידון, הארנב ממושי הצגה קסומה ע"פ ספרה של שלומית כהן אסיף, הדייג ודג הזהב, הברווזון המכוער, בגדי המלך החדשים, פינוקיו, פיטר פן, אלאדין ועוד. מוטי חלימי, מנכ"ל תאטרון השעה הישראלי: "אנו רואים בהצגה כלי רב עוצמה בסיוע לילדים להבין את הספרות טוב יותר, בצורה חווייתית ועוצמתית. הצגות ילדים מעודדות את הילדים לקרוא את הספר עליו מבוססת ההצגה".
בוריס צירולניק משתף: "בקבלת הפנים לרגל יום העצמאות של הרפובליקה של אזרבייג'ן, הרבה מילים חמות, הרבה חברים ותיקים, כל הדברים הטובים. מזל טוב לכל המעורבים ביום העצמאות של אזרבייג'ן!".
סגנית ומ"מ ראש העיר, שירי חגואל סיידון משתפת: “יְרוּשָׁלַיִם שֶׁל זָהָב, שֶׁל נְחוֹשֶׁת וְשֶׁל אוֹר” - ביום ירושלים, ליבנו עם העיר שחוברה לה יחדיו — ועם אלו שעדיין רחוקים ממנה. נמשיך להתפלל לחזרתם המהירה של כל הַחטופים הביתה".