מאת: פלאשנט חדשות יום חמישי,
21 בנובמבר 2024, 09:32
מופע לזכרו של שחר בן נעים, בן 42, אב לשלושה ילדים שנרצח במסיבת הנובה
במסגרת חודש האזרח הוותיק – התקיים ביום ראשון השבוע במתנ"ס דורה מופע לזכרו של שחר בן נעים, בן 42, אב לשלושה ילדים שנרצח במסיבת הנובה ולזכרם של נרצחי ונפגעי השבעה באוקטובר. האירוע נערך בסימן של תקווה, אחדות ורעות והוזמנו אליו ותיקים, ניצולי שואה, משפחות שכולות ושורדי נובה. הערב הופק על ידי ״עמותת אור השחר העולה״ בשיתוף האגף לאזרחים ותיקים שבמנהל הרווחה והביטחון החברתי בעירייה.
בערב המרגש, העמוק והמשמעותי הודגם האסון אבל גם החוסן החברתי וכן הפעילות הענפה שעושה מאז העמותה בקרב ניצולי המסיבה, משפחות השכול והלוחמים תוך הסתייעות בספורט הימי המשלב גלישה וחתירה במועדון הגלישה הפועל בחוף הארגמן.
גילה גלעדי, מנהלת האגף לאזרחים ותיקים שפתחה את האירוע: "חווית הטראומה של ה-7 באוקטובר צרובה בכולנו, ולצערנו מאז כולנו עוברים תקופה מורכבת ומאתגרת. קשה מנשוא הוא חווית המשפחות השכולות , החטופים ואלה המתמודדים עם פצעים מורכבות. ליבנו עם כולם, ונישא תפילה לימים טובים ולריפוי.
"במהלך השנה האחרונה, נעשו מיזמים רבים, תוכניות סיוע ותמיכה למשפחות שכולות, לניצולים, למפונים, למשפחות מילואים וכמובן לחיילים. מועדון הגלישה שקיים כבר מספר שנים בחוף ארגמן ומוביל קהילה האוהבת ים וגלישה, התגייס גם הוא, כאשר מובילות המועדון בחרו למנף את עולם העשייה שלהן למען ניצולים. משפחות וחיילים, ודווקא באמצעות המים והים הן מייצרים ביטחון, תקווה וריפוי".
באירוע הופיעו בהתנדבות מלאה: רמי קליינשטיין, יואב גינאי, מנחה האירוע, המפיק המוזיקלי טל קרביץ וכן הרכב האקפלה ממלאווי שהגיע ארצה למספר הופעות במטרה לתמוך בעם ישראל. ההרכב הופיע במופע גוספל ובשירה.
יש לציין כי העמותה הוקמה על ידי חגית גולן גורמן אחותו של שחר ז״ל ומעיין גנור שותפתה למועדון הגלישה בחוף הארגמן.
הכירו: "YAM" - קונספט קולינרי ראשון וחדשני בישראל המשלב אירועים יוקרתיים ומסע (ארוחת) טעימות על צוק פראי המשקיף לים בהובלת השף תומר אגאי. “Yam” נושא עמו בשורה גסטרונומית ראשונה מסוגה בישראל – קונספט קולינרי עילית המפגיש בין אירועים יוקרתיים, עטורי סטייל, לבין מסע טעימות (כשר)של השף על צוק פראי ביפו ממנו נשקף הים הפתוח בצורה פנורמית ובמלוא הדרו. החזון היצירתי של השף תומר אגאי – מהקולות הבולטים והמשפיעים ביותר בסצנת הקולינריה מביא עימו את הקוטור של עולם הקולינריה. בהצלחה!
לרגל שבוע הספר: כ-80 ספריות ברחבי הארץ יציגו הצגות הילדים שנכתבו בהשראת ספרי הילדים הפופולאריים ביותר ביניהם: הלב, אוזו ומוזו מכפר קאקארוזו, על פי ספרו האהוב והידוע של אפרים סידון, הארנב ממושי הצגה קסומה ע"פ ספרה של שלומית כהן אסיף, הדייג ודג הזהב, הברווזון המכוער, בגדי המלך החדשים, פינוקיו, פיטר פן, אלאדין ועוד. מוטי חלימי, מנכ"ל תאטרון השעה הישראלי: "אנו רואים בהצגה כלי רב עוצמה בסיוע לילדים להבין את הספרות טוב יותר, בצורה חווייתית ועוצמתית. הצגות ילדים מעודדות את הילדים לקרוא את הספר עליו מבוססת ההצגה".
בוריס צירולניק משתף: "בקבלת הפנים לרגל יום העצמאות של הרפובליקה של אזרבייג'ן, הרבה מילים חמות, הרבה חברים ותיקים, כל הדברים הטובים. מזל טוב לכל המעורבים ביום העצמאות של אזרבייג'ן!".
סגנית ומ"מ ראש העיר, שירי חגואל סיידון משתפת: “יְרוּשָׁלַיִם שֶׁל זָהָב, שֶׁל נְחוֹשֶׁת וְשֶׁל אוֹר” - ביום ירושלים, ליבנו עם העיר שחוברה לה יחדיו — ועם אלו שעדיין רחוקים ממנה. נמשיך להתפלל לחזרתם המהירה של כל הַחטופים הביתה".