לבית משפט המחוזי בחיפה הוגשה עתירה כנגד עיריית חדרה שהגדילה על דעת עצמה שטח של עסק לצרכי גביית ארנונה מנופחת
כנראה שמצבה הכספי הקשה לכאורה, של עיריית חדרה, גורם לה לנסות לצמצם גירעונות על גבי בעלי עסקים בעיר חדרה. לאחרונה הוגשו כמה וכמה עתירות לבית המשפט, כנגד ניסיון העירייה לגבות מיליוני שקלים מבעלי עסקים.
אחת העתירות היא של חברת המשביר לצרכן. בכתב העתירה נטען בין היתר, כי העירייה החליטה לחייב את המשביר לצרכן בארנונה, בניגוד לדין.
"בחודש 10/2024 המשיבה החליטה להגדיל ,ללא כל תשתית משפטית ,את חיוב הארנונה של
העותרת ,בגין נכס בשד 'רוטשילד 40 (קניון לב חדרה ).
חיוב הארנונה תוקן בתחולה רטרואקטיבית משנת 2018 במסגרת הודעת השומה נושאת תאריך
29/10/2024 ,אשר התקבלה אצל העותרת בסוף חודש נובמבר. חמור מכך ולמרות פסקי דין ברורים של בית המשפט העליון, החליטה המשיבה לבצע את השינוי באופן רטרואקטיבי.....בית המשפט העליון הנכבד פסל בצורה חד משמעית חיוב רטרואקטיבי ,המוטל גם במהלך אותה שנת מס ובוודאי בגין שנים שכבר חלפו".
לאחר שהמראה החדש של גלית גוטמן זכה לחשיפה תקשורתית רחבה, ועורר באזז ברשתות החברתיות, נחשף המהלך שעומד מאחורי השינוי: קמפיין חדש למותג צבעי השיער אקסלנס קרם מבית לוריאל פריז. במסגרת הקמפיין, בהובלת אשת הטלוויזיה ואייקון הסטייל הישראלי גלית גוטמן, היא נפרדת לראשונה מזה שנים מהמראה הבלונדיני המזוהה עמה וחוזרת לגוון החום שליווה אותה בתחילת דרכה - צבע נעוריה.
פסטיבל האוכל של נתניה חגג בגדול בכיכר העצמאות והביא איתו ערב של טעמים, מוזיקה ואווירה נהדרת. רגע לפני העלייה לבמה תפסנו את סגן ומ״מ ראש העיר, שלו אלגלי, יחד עם סאבלימינל, באירוע שסיכם קיץ גדוש בפסטיבלים, הופעות ואירועים ברחבי העיר.
תערוכת יחיד של האמנית רותי סגל, "הכחול הגדול", תיפתח ב-10 בספטמבר בבית האמנים בתל אביב, באוצרותו של אריה ברקוביץ. התערוכה פורשת מבט על יצירתה לאורך השנים, כשהטבע ובמיוחד הים, השמיים והעצים, עומדים במרכזה. הצבע הכחול משמש כחוט המקשר בין העבודות, שבהן נעה סגל בין ריאליזם להפשטה. באמצעות משיכות מכחול רחבות וצבעוניות עזה היא מפרקת את נופי הטבע ומרכיבה אותם מחדש, כשהנוף הופך גם למרחב של זיכרון, רגש וגעגוע. התערוכה תוצג עד 3 באוקטובר בבית האמנים, ברחוב אלחריזי 9 בתל אביב.
גלריית האמנים של עופר רמת אביב תארח יד ה-31.8.26 ארבע תערוכות חדשות, המציגות מגוון רחב של שפות אמנותיות: פיסול, צילום ואמנות דיגיטלית של ארבעה אמנים בעלי רקע ייחודי: שימי דהן, ד”ר אירינה רפוביץ’, מרים גלעד וירמי אפשטיין: התערוכות פתוחות לקהל הרחב.