בשבוע שעבר התקיים סיור ודיון מקצועי בהובלת ראש המועצה, יוני חכימי עם מנכ"ל משרד הפנים , רונן פרץ, צוות מחוז משרד הפנים, סגני ראש המועצה עו"ד אייל כגן, עו"ד אביעד סיני ומנכ"לית המועצה קרן ז'אנו.
בפתח הדברים הודה ראש המועצה, יוני חכימי למנכ"ל המשרד וצוותו על העבודה המשותפת למען תושבי המושבה והציג את פעולות המועצה לקידום העוגנים הכלכליים לשנים הבאות בדגש על אזור התעסוקה אילנות (שהחל לפני מספר חודשים), הסכם קיסריה, קידום תחומי השירות לתושב ועוד.
עיקר הדיון עסק בשיפור וקידום שיקומי השכונות הוותיקות וצמצום הפערים בשטח. ראש המועצה הציג למנכ"ל את הפערים וביקש את סיוע המשרד בנושא.
במועצה מוסיפים כי סיור זה הוא פועל יוצא של קידום ארבעה מתחמי התחדשות עירונית מקיפה שהובילה המועצה בחודשים האחרונים המבקשת לחדש שכונות מגורים ותיקות תוך שמירה על אופייו המיוחד של היישוב ותמיכה בצמיחה הקהילתית, באמצעות פרויקטים של פינוי-בינוי. ארבעת המתחמים: מתחם יחזקאל- גאולה, מתחם עציון-דביר, מתחם קנדי, ומתחם אגד.
הכירו: "YAM" - קונספט קולינרי ראשון וחדשני בישראל המשלב אירועים יוקרתיים ומסע (ארוחת) טעימות על צוק פראי המשקיף לים בהובלת השף תומר אגאי. “Yam” נושא עמו בשורה גסטרונומית ראשונה מסוגה בישראל – קונספט קולינרי עילית המפגיש בין אירועים יוקרתיים, עטורי סטייל, לבין מסע טעימות (כשר)של השף על צוק פראי ביפו ממנו נשקף הים הפתוח בצורה פנורמית ובמלוא הדרו. החזון היצירתי של השף תומר אגאי – מהקולות הבולטים והמשפיעים ביותר בסצנת הקולינריה מביא עימו את הקוטור של עולם הקולינריה. בהצלחה!
לרגל שבוע הספר: כ-80 ספריות ברחבי הארץ יציגו הצגות הילדים שנכתבו בהשראת ספרי הילדים הפופולאריים ביותר ביניהם: הלב, אוזו ומוזו מכפר קאקארוזו, על פי ספרו האהוב והידוע של אפרים סידון, הארנב ממושי הצגה קסומה ע"פ ספרה של שלומית כהן אסיף, הדייג ודג הזהב, הברווזון המכוער, בגדי המלך החדשים, פינוקיו, פיטר פן, אלאדין ועוד. מוטי חלימי, מנכ"ל תאטרון השעה הישראלי: "אנו רואים בהצגה כלי רב עוצמה בסיוע לילדים להבין את הספרות טוב יותר, בצורה חווייתית ועוצמתית. הצגות ילדים מעודדות את הילדים לקרוא את הספר עליו מבוססת ההצגה".
בוריס צירולניק משתף: "בקבלת הפנים לרגל יום העצמאות של הרפובליקה של אזרבייג'ן, הרבה מילים חמות, הרבה חברים ותיקים, כל הדברים הטובים. מזל טוב לכל המעורבים ביום העצמאות של אזרבייג'ן!".
סגנית ומ"מ ראש העיר, שירי חגואל סיידון משתפת: “יְרוּשָׁלַיִם שֶׁל זָהָב, שֶׁל נְחוֹשֶׁת וְשֶׁל אוֹר” - ביום ירושלים, ליבנו עם העיר שחוברה לה יחדיו — ועם אלו שעדיין רחוקים ממנה. נמשיך להתפלל לחזרתם המהירה של כל הַחטופים הביתה".