מאת: פלאשנט חדשות יום רביעי,
12 בפברואר 2025, 09:04
מועצת העיר נתניה אישרה את תקציב העירייה לשנת 2025
מועצת עיריית נתניה אישרה את תקציב העירייה לשנת 2025.
הצעת התקציב הרגיל עמדה על 2,286.7 מיליון שקלים ואילו הצעת התקציב הבלתי רגיל שהונחה על שולחן המועצה עמדה על 587 מיליון שקל. כאמור התקציבים אושרו ללא מתנגדים עם נמנעים בלבד, ולאחר שחברי האופוזיציה הגיעו להסכמות עם חברי הקואליציה לגבי העברות תקציביות מסעיף אחד למשנהו.
גזבר העירייה שגיא רוכל פירט בדברי הקדמתו לתקציב את האתגרים ואת המורכבות שעמדו השנה בבסיס גיבוש התקציב. הוא התייחס למלחמת 'חרבות ברזל' המתמשכת, להתייקרויות הנובעות מהסכמי השכר שנחתמו במשק, לירידה בהיקף גביית הכנסות עצמיות בשל ירידה בהיקפי הבנייה בעיר כמו גם בארץ כולה וצמצום הכנסות ממשרדי הממשלה השונים.
למול זה ציין הגזבר את תהליכי ההתייעלות וצמצום ההוצאות בתחומים שונים שנעשו ונעשים בעירייה כמו חיסכון בהוצאות שכירויות והתכנסות למבני עירייה, חיסכון באנרגיה בתחום צריכת החשמל ותחזוקת מתקני חשמל, התייעלות במכרזים והתייעלות בתחומי כוח אדם, צמצום משרות פורשים וספיגתן וכן איחוד תפקידים.
ראש העיר, מרים פיירברג-איכר הודתה לכל העושים במלאכה לרבות לאנשי האופוזיציה ששילבו ידיים למען אישור התקציב ולמען תושבי נתניה. "אני שמחה על אישור התקציב אשר נעשה על פי החזון שלי ואמור לשקף את החזרה של כלכלת ישראל לפעילות עסקית כוללת.
"התקציב נערך במקצועיות ובאחריות" הדגישה פיירברג "תוך ניצול אחראי ושקול של משאבי העירייה לשיפור איכות החיים של התושבים."
"אאחל לכולנו שנה כלכלית מוצלחת ויציבה, שנצטיין בהענקת שירותים לתושב, במטרה להמשיך ולשמור על צמיחה ושגשוג של העיר נתניה, תוך הנצחת איתנותה הכלכלית ותוך הצטיינות במדדי הניהול הכספי שאותם מכתיב משרד הפנים."
פיירברג סיכמה: "נישא תפילה לחזרת החטופים כולם ולשלומם של חיילינו ואנשי כוחות הביטחון העומדים על הגנת המולדת."
האמן הרי לנגבהיים פותח את תערוכת היחיד "והיה הסיפור לצבע", המחברת בין ספרות, סיפורי התנ"ך ואמנות חזותית. התערוכה, באוצרות מיכלי אדלר וד"ר גליה דוכין אריאלי, נפתחה בשבוע שעבר בגלריה Global Art, רחוב מרכז בעלי מלאכה 13, תל אביב, ותינעל ב-7.11.26. לנגבהיים, אמן, מדען ומנהל בכיר בתעשיית הביוטכנולוגיה, הופך באמצעות קו וצבע את סיפורי ש"י עגנון לעולם חזותי עשיר. לאחר מחקר מעמיק וביקור בנופים שבהם מתרחשים הסיפורים, הוא מרכז על גיליון אחד עלילות הנפרשות לעיתים על פני עשרות עמודים. העבודות מזמינות את הצופים למסע בין ירושלים העתיקה, מזרח אירופה ועולמות הדמיון. בהצלחה!
בתיאטרון הקאמרי התקיימה הפרמיירה להצגה "אגממנון", הצגה מצמררת על שליט של מדינה במלחמה, עם שבויים, שנדרש לשלם מחיר אישי תמורת השבתם. בהצגה משחקים דרור קרן, ישי גולן, מיכל עוזיאל, יונתן הורנצ'יק, רות אסרסאי, ירדן ניקהמפה וגל מיזרב. בין מי שהגיעו לפרימיירה החגיגית: עמוס תמם, יניב סוויסה, יניב ביטון, קרן מור, אמיר בנאי, יבגניה דודינה, ששון גבאי ועוד רבים וטובים. פרגנו להם!
האמן יוסי לובלסקי פותח את תערוכת היחיד "לא הכל ורוד", המתבוננת במערכת היחסים שבין אב לבנו ובין אדם להוריו, דרך תהליך יצירה שנמשך 18 שנה. התערוכה, שאצרה אילנה כרמלי לנר, תיפתח ביום חמישי, 8.10.2026, בשעה 19:00 בבית האמנים בתל אביב, רחוב אלחריזי 9, ותינעל ב־31.10.2026. לובלסקי נפרד מהצבעוניות החמה המזוהה עמו וצולל אל פלטה מאופקת של כחולים, שבה הים הופך למרחב של זיכרון, אובדן, חמלה ופיוס. לצד ציורי השמן הגדולים יוצגו גם רישומי הכנה בפחם, החושפים את קווי המחשבה והרגש שקדמו ליצירות. במרכז התערוכה עומד השינוי שעבר האמן לאחר מות הוריו, מאב המתבונן בבנו לילד יתום המחפש את הוריו. לפרטים נוספים חפשו באתר של יוסי לובלסקי.
נתניה: אירוע חגיגי נערך על ידי בכירי רשת טיב טעם המסכמת בימים אלה מהלך גיוס תרומות רחב ובמסגרתו נאספו כ-102,000 ₪, כתרומה לעמותת ידידי המרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין. לאירוע הגיעו בכירי עמותת ידידי לוינשטיין, בסניף הדגל באזור התעשייה פולג בנתניה. המרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין מקבוצת כללית, הוא מרכז השיקום הגדול בישראל ואחד המובילים בעולם. בלוינשטיין מטופלים פצועי צה"ל וכוחות הביטחון, נפגעי פעולות טרור, תאונות דרכים, תאונות עבודה, אירועים מוחיים, פגיעות חוט שדרה, קטיעות וגפיים, פגיעות ראש ומחלות מורכבות. מגיעים אליו מטופלים הזקוקים לתהליך שיקומי מקיף, במטרה לשוב לחיים עצמאיים ולתפקוד.