מאת: פלאשנט חדשות יום שישי,
21 בפברואר 2025, 07:19
בפנאי העיר חדרה לא שוכחים את הנופלים והנרצחים במלחמת חרבות ברזל.
ביום חמישי האחרון התקיים במרכז הפנאי האזורי רעים, אירוע משמעותי ומרגש בשיתוף עם בית ספר ניצנים, מוריה ומעון נווה נטוע בשכונת ויצמן בחדרה. המפגש היה מרוכז סביב זכרם של הנופלים והנרצחים מאז ה-7 באוקטובר, ותיאר את כוחם של החיים והזיכרון, לצד תקווה וברכה ליום הולדתה ה-134 של העיר חדרה.
עוד נמסר כי האירוע לא היה רק טקס זיכרון, אלא גם מפגש מרגש של חיבור ערכי וקהילתי, שבו הצעירים והמבוגרים, תלמידי בית הספר, צוותי החינוך והמשפחות שיתפו פעולה במטרה נעלה של הנצחת זיכרונם של הנופלים. הפעילות כללה נטיעת עצים ושתילת זרעים בשכונה עליהם צוינו שמות הנופלים. נטיעת העצים הפכה כבר לפני שנים רבות לסמל של המשכיות ותקווה לחיים טובים יותר ושלום.
החיבור בין זיכרון למעשים של חידוש ותקווה, לצד הציון המרגש של 134 שנים לחדרה, יצרו אירוע בלתי נשכח, המהדהד את הערכים של יחד ושייכות בקהילה.
עו"ד יניב דרי, יו"ר עמותת פנאי העיר: "נטיעת העצים היא סמל לחיים ולהמשכיות, במיוחד בזמנים קשים אלו. האירוע הזה מדגיש את כוחו של הזיכרון והחיבור הקהילתי, ומצמיח תקווה לעתיד טוב יותר".
הכירו: "YAM" - קונספט קולינרי ראשון וחדשני בישראל המשלב אירועים יוקרתיים ומסע (ארוחת) טעימות על צוק פראי המשקיף לים בהובלת השף תומר אגאי. “Yam” נושא עמו בשורה גסטרונומית ראשונה מסוגה בישראל – קונספט קולינרי עילית המפגיש בין אירועים יוקרתיים, עטורי סטייל, לבין מסע טעימות (כשר)של השף על צוק פראי ביפו ממנו נשקף הים הפתוח בצורה פנורמית ובמלוא הדרו. החזון היצירתי של השף תומר אגאי – מהקולות הבולטים והמשפיעים ביותר בסצנת הקולינריה מביא עימו את הקוטור של עולם הקולינריה. בהצלחה!
לרגל שבוע הספר: כ-80 ספריות ברחבי הארץ יציגו הצגות הילדים שנכתבו בהשראת ספרי הילדים הפופולאריים ביותר ביניהם: הלב, אוזו ומוזו מכפר קאקארוזו, על פי ספרו האהוב והידוע של אפרים סידון, הארנב ממושי הצגה קסומה ע"פ ספרה של שלומית כהן אסיף, הדייג ודג הזהב, הברווזון המכוער, בגדי המלך החדשים, פינוקיו, פיטר פן, אלאדין ועוד. מוטי חלימי, מנכ"ל תאטרון השעה הישראלי: "אנו רואים בהצגה כלי רב עוצמה בסיוע לילדים להבין את הספרות טוב יותר, בצורה חווייתית ועוצמתית. הצגות ילדים מעודדות את הילדים לקרוא את הספר עליו מבוססת ההצגה".
בוריס צירולניק משתף: "בקבלת הפנים לרגל יום העצמאות של הרפובליקה של אזרבייג'ן, הרבה מילים חמות, הרבה חברים ותיקים, כל הדברים הטובים. מזל טוב לכל המעורבים ביום העצמאות של אזרבייג'ן!".
סגנית ומ"מ ראש העיר, שירי חגואל סיידון משתפת: “יְרוּשָׁלַיִם שֶׁל זָהָב, שֶׁל נְחוֹשֶׁת וְשֶׁל אוֹר” - ביום ירושלים, ליבנו עם העיר שחוברה לה יחדיו — ועם אלו שעדיין רחוקים ממנה. נמשיך להתפלל לחזרתם המהירה של כל הַחטופים הביתה".